PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293148
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall
fckanalers

Nigdy nie ma filmów z lektorem w kinie. Niech każdy to zrozumie.

hr_dooku

dlaczego???

fckanalers

Bo są z napisami lub z dubbingiem. Lektor jest dopiero na DVD i Blu-ray, potem w TV.

hr_dooku

Jak nigdy? Sam byłem na Powrocie Jedi z lektorem kilkanaście lat temu. Teraz w moim Heliosie leci Bitwa pod Wiedniem z lektorem. Zanim kogoś zaczniesz pouczać to się najpierw zorientuj. Filmy z lektorem są w kinach, ale bardzo rzadko.

KLAssurbanipal

Ja się odniosłem do Skyfall.

ocenił(a) film na 6
fckanalers

Bo kino to nie miejsce dla analfabetów i półmózgów.

fckanalers

Urodziłeś się w czoraj czy może jesteś półmózgiem. Normalny nie zada takiego pytania/.

ocenił(a) film na 7
fckanalers

Dzięki Bogu w Polsce w kinach dają napisy, w większości krajów do każdego filmu dają dubbing co wychodzi tragicznie.

ocenił(a) film na 7
fckanalers

To chyba powinien wiedzieć każdy, że w polskim kinie są TYLKO NAPISY LUB (żałosny, oklepany itd.) DUBBING!

użytkownik usunięty
Mojzesz_trzeci

dubbing tylko w filmach dla dzieci co chyba ma swoje uzasadnienie

Mojzesz_trzeci

Powtórzę się: Sam byłem na Powrocie Jedi z lektorem kilkanaście lat temu. Teraz w moim Heliosie leci Bitwa pod Wiedniem z lektorem. Filmy z lektorem są w kinach, ale bardzo rzadko.

ocenił(a) film na 7
KLAssurbanipal

To chociaż brzmi sensownie, znaczy film z lektorem w kinach? Ja tam osobiście wolę tylko napisy, ponieważ telewizyjni lektorzy tłumaczą, a może raczej czytają nie do końca przetłumaczony tekst a dubbing, to już szkoda pisać, w ogóle jak oglądać film, gdzie aktorowi podkłada głos zupełnie inna osoba, która nie dość, że zazwyczaj doda swoje kilka wypowiedzi (które nie pasują w ogóle do filmu), źle przeczyta dane imię/nazwisko/nazwę to jego głos nie pasuje zupełnie do danej postaci.

ocenił(a) film na 7
KLAssurbanipal

Kilkanaście lat temu filmy w kinach były z lektorem, moda na napisy zaczęła się pod koniec lat 90, nawet na niektórych kasetach VHS z Bondem miałem reklamę w której mówili, że od teraz filmy będą z napisami.
Bitwa pod Wiedniem jest produkcją między innymi Polską, więc lektor jest tam, bo taki był zamysł reżysera, a poza tym na ten film pójdą tylko wycieczki szkolne.

fckanalers

Po co lektor?? psuje całe oglądanie, zawsze jest problem z tłumaczeniem, niedowiedzeniem i takie tam... nie cierpię oglądać z lektorem to tak jakby ktoś zabrał głos aktorom. Teraz prawie każdy zna angielski i nie wierze, że nie można nadążyć za napisami :) napisy rlz :)

ocenił(a) film na 8
Leagirl

Lektor lektorem, ale gdy podczas pobytu we Francji włączyłem TV i zobaczyłem dubbingowanego Dr. House'a i Zieloną milę, to stwierdziłem, że w Polsce nie jest wcale tak źle:)

ocenił(a) film na 7
fckanalers

osoba zakladajaca ten temat albo jest prowokatorem albo urodzila sie wczoraj ,kiedykolwiek byl film z lektorem w kinach? masakra nawet tego sie nie da skomentowac ,czekaj do marca na dvd bedziesz miec lektora