PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=287873}

Sl8n8

2006
5,7 116  ocen
5,7 10 1 116
Sl8n8
powrót do forum filmu Sl8n8

(MOŻLIWE SPOJLERY!!!!!)

Mamy tutaj obcinanie głów i nabijanie ich na pale :D, klasyczna ucieczka przed zamaskowanym mordercą, motywy znae z opowieści o żywych trupach (odgryzanie skóry itp), wywoływanie duchów i różne tego typu motywy.... Jest to jednak wszystko dobrze poukładane, świetna charakteryzacja, kilka naprawde niezłych scen gore, rewelacyjny motyw z lustrem (nowatorski jak dla mnie, zaskoczyłem się) i ogólnie dużo akcji, od połowy filmu własciwie non stop się coś dzieje.... Fajne pomysł na osadzenie akcji w kopalni, tego chyba jeszcze nie widzieliśmy...Z minusów musze wymienić motywy z tz. Ouiją (planszą do wywoływania duchów), główna bohaterka jakoś tak zbyt naiwnie kontaktowała się z ojcem, denerwowało mnie to... Drugi minus to czasem zbyt chaotyczne ruchy kamerą (choć momentami dodawało to napięcia, ale przeważnie trochę męczyło jednak..) Ogólnie to bardzo dobry "survival horror", że tak go nazwę hehe...

T_M_K

Bardzo dobrym horrorem to bylo amityville,ring albo egzorcyzmy. Te filmy zapadaja na troche w pamieci a ten. Scenariusz byl dobry ale wy6konanie bardzo kiepskie. Nawet na chwile sie nie zaczolem bac. Zreszta czego sie bac jak przebiegu akcji mozna ie bylo domyslec. I to co mnie w tym filmie denerwowalo i nie tylko w tym ze jak zaczynaj sie bic z opentanym to go nie zabijaja on lezy a oni uciekaja zamiast go odrazu wykonczyc. Albo jak gosciu przechodzil przez brame mial metr do zeskoczenia to zeskoczyl dopiero jak go opetana udzerzyla tym narzedziem. Nie polecam ludziom ktorzy chcieli by obejrzec prawdziwy film z tego gatunku.