PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468296}

Slumdog. Milioner z ulicy

Slumdog Millionaire
2008
7,4 597 tys. ocen
7,4 10 1 597276
6,7 73 krytyków
Slumdog. Milioner z ulicy
powrót do forum filmu Slumdog. Milioner z ulicy

Jestem świeżo po seansie. Ludzie było bardzo dużo, co mnie zdziwiło. Film raczej na 3-, nie inaczej. Gdyby ktoś zaprosił mnie do kina na ten film bez mówienia wcześniej o nim, to nigdy w życiu nie powiedziałbym, że jest w stanie wygrać jakąkolwiek międzynarodową nagrodę! 10 Oscarów to już totalna przesada, czy czasami ktoś nie pomylił tytułów i dał dyszkę Slumdogowi?
Historyjka naciągana jak zupka zabielana. Taka baśń mydlana, zrobiona przez Amerykana. Czasami wręcz niezrozumiałe poczynania bohaterów. Nie licząc już błędów logicznych.
Zastanawia mnie jedno: scena, gdy Latika kierowała samochód. Kierownica jest po prawej stronie. W lusterku wstecznym było ewidentnie widać, że jej blizna jest na prawym policzku, natomiast później blizna jest z powrotem na lewym. Czy się mylę?
Ludzie byli zachwyceni, skupieni, zamyśleni. Ale mi ten film nie może przejść przez gardziołko.
Zna ktoś dziecko, które nigdy nie chodziło do szkoły a biegle posługuje się hindi oraz angielskim?
Jak główny bohater wydostał się z dołu z fekaliami?
Jak to się stało, że ręce Latiki diametralnie się zmieniły?

Tortury, przesłuchania itp. To już szczyt.

Według mnie film na wieczór z cyklu "z życia wzięte".
Wielu z was już przed samym seansem miało wpsaniałe zdanie o tym filmie, tylko szkoda, że nie przekonaliście się jaka jest prawda.

Mam nadzieję, że za rok nie zwycięży "Hotdog, vabank z mcdonalds" w 10 kategoriach.
I będę celem obelg itp itd, ale ludzie pamiętajcie, to moja opinia i moje 15 zeta w plecy i załuję, że nie poszedłem na Walkirie, ale baba nie chciała, a co się dla baby nie zrobi.

ocenił(a) film na 10
jalop

heh..czytając niektóre komentarze można się za głowę chwycić...;p
czepianie się takich błahostek, jak wzrost, język, blizna jest według mnie niepotrzebne..
co to za różnica kto był większy, kto był mniejszy, czy to możliwe, że dzieciaki posługują się biegle angielskim, doszukiwanie się informacji, na którym policzku znajdowała się tak naprawdę blizna Latiki...? banalne..
zresztą...każdy lubi to co lubi, każdy ma swój gust, więc nie ma sensu nikogo krytykować...
mi osobiście Slumdog baardzo się podobał: motyw ,,Milionerów", historia opowiadana przez Jamala, poszukiwanie dawnej, zaginionej miłości, gra aktorska, muzyka... :)wszystko :) jeśli chodzi o ten taniec? cóż.. osobiście uważam, że to, czy ten motyw tańca wystąpiłby na końcu czy też nie, nie zmieniłoby mojego zdania na temat tego filmu...
był rewelacyjny i ani przez chwilę się nie nudziłam... 10/10 !

ocenił(a) film na 8
jalop

A mi się film bardzo podobał, może dlatego, że nie zwracałam uwagi na blizny, języki itd. Nie przeszkadzało mi że wszystko się tak kolorowo ułożyło tak hop i chłopak ze slamsów stał się milionerem. Uważam że zasłużył sobie na te Oscary.

ocenił(a) film na 6
jalop

ja na szczęście nie poszłam na to do kina .. wczoraj sobie obejrzałam w domu .. i pierwsza myśl po filmie `za co on dostał tyle oscarów? `
owszem .. nie jest to zły film . .ale bez przesady ...
naprawdę nie rozumiem o co tyle krzyku ..
za to właśnie ja była na Walkiri w kinie .. i się nie zawiodłam tak jak na tym .. dobrze, że nie poszłam na to do kina ..

ocenił(a) film na 8
jalop

Wybierając się do kina w ogóle nie wiedziałam o czym jest, o kim jest, co dostał i co nie dostał. Nie oglądałam żadnego zwiastuna, reklamy (nawet). Nie czytałam żadnego komentarza, recenzji. Nie słyszałam żadnej opinii. Poszłam tak sobie w ciemno.
Jakie są moje wrażenia? Film jest pozytywnej energi choć czasami smutny. Ciekawy... nie rozumiem tego jakm można było na tym zasnąć?
Polecam wszystkim... z radością oglądłabym to jeszcze raz ^^