PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34946}

Smętarz dla zwierzaków II

Pet Sematary II
1992
5,5 6,2 tys. ocen
5,5 10 1 6224
3,7 3 krytyków
Smętarz dla zwierzaków II
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków II

W tym filmie nie ma nic strasznego. Nie jest horrorem, lecz jedynie nonsensowną makabreską niezamierzenie podszytą humorem i to marnej jakości. Pierwsza scena to szok na siłę, potem same schematy, gra aktorów (poza genialnym Edwardem Furlongiem) zawodzi, muzyka zupełnie niedopasowana.

Dalej: sceny snów to idiotyzm i przegięcie (do tego żałosne). Na dodatek wypaczane są fakty z adaptacji powieści Kinga. Inne sceny, jak choćby ta z oponą motocyklową również śmieszą zamiast straszyć. Charakteryzacja jest do niczego, a finał budzi politowanie. Mogliby przecież skończyć odwrotnie, bo czemu nie?

Za przeproszeniem wszystko spieprzyli.

ocenił(a) film na 10
Shiloh

a kto powiedział, że "niezamierzenie podszytą humorem" ? a może właśnie zamierzenie ? a może własnie reżyserka miała poczucie humoru i dystansu, którego tobie brakuje ? a co to znaczy : "wypaczane są fakty z adaptacji powieści Kinga" ? jakiej adaptacji jakiej powieści ? muzyka niedopasowana ? THE RAMONES może byc niedopasowany tylko dla mózgu absolwenta szkoły specjalnej...welcome idiot !

ocenił(a) film na 1
jeansibelius

Odpowiem krótko: tak niekulturalnej odpowiedzi nie skomentuję.

użytkownik usunięty
Shiloh

bycie DURNIEM nie jest zabronione, ale czy koniecznie trzeba sie tym chwalić?

ocenił(a) film na 5
Shiloh

A ja nie mogę zrozumieć, dlaczego daliście 1 i 10, tak skrajne oceny. Tak, to makabreska, ale dlaczego bezsensowna? I jakiego humoru się tu spodziewać, kawałów o Jasiu? Faktycznie, w pewnych momentach oklepany, w pewnych wręcz wieje amatorszczyzną, ale film ma ogrom potencjału w fabule. I nikt nie mówił, że ma straszyć. Muzyka była dla mnie niedopasowana tylko w momencie, gdy Gus ściga Drew i jego matkę, poza tym dla mnie miód. I co to za argument, że 'mogliby skończyć odwrotnie'? Równie dobrze 'mogliby być w tym filmie kosmici i czirliderki z wąsami'. Gra aktorska była ok, sęk tkwi w tym, że niektóre postaci były 'scenariuszowo' denerwujące.Żeby było śmiesznie, ja dam ocenę 5 i was zrównoważę. Bo film mi się oglądało przyjemnie, chociaż pełno w nim irytujących błędów. Na pewno nie zasługuje na miano 'arcydzieła', ale też nie jest 'nieporozumieniem'. Ale to tylko moja opinia oczywiście. :)

ocenił(a) film na 5
Shiloh

Dodam jeszcze, że podobała mi się martwa wersja Gusa, inne już mniej, zwłaszcza pies, który nagle zmienił kolor sierści jeszcze przed przemianą i Renee, która powinna być w stanie zaawansowanego rozkładu. I nie rozumiem, czemu nie pojawili się Drew i jego mama, zwłaszcza na samym końcu byłoby to świetne zagranie. Głupie treści, ale mi nie przeszkodzili aż tak bardzo w odbiorze filmu, choć jestem zwykle wyczulony na takie nieścisłości.

ocenił(a) film na 1
Kajzer857

Przywrócenie Gusa do życia było błędem (scenarzystów) - mogli wymyślić coś innego. Gdyby skończono odwrotnie (czytaj: syn zostałby z matką lub zaczęliby być rodziną na nowo), byłoby to piękne. Wówczas film zyskałby jakieś 2-3 punkty w moich oczach.

ocenił(a) film na 5
Shiloh

A mnie się właśnie spodobał ten motyw, byłem mile zaskoczony, że cały film nie opierał się na wkurzonym, martwym psie który wybija całe miasteczko.

użytkownik usunięty
Shiloh

ocenił(a) film na 3
Shiloh

Akurat co do Furlonga to zdanie mam odmienne.
Zagrał manierycznie i sztucznie. Zupełnie jakby był pacynką na ręku reżysera.

Film mierny.
3/10.

ocenił(a) film na 3
_MAX_

Zgadzam się. W Terminatorze-2 mi się bardziej podobała jego postać i gra aktorska. z resztą nie ma co porównywać tych dwóch filmów, bo niewiem czy się śmiać czy płakać ;) Też dałem 3/10

ocenił(a) film na 4
Shiloh

zgadzam sie w 100% - tyle tylko napiszę ;P

użytkownik usunięty
SilverP

ocenił(a) film na 3
Shiloh

fajna komedia :D

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

dobry film, a The Ramones wymiatają! :D

ocenił(a) film na 7
medina

Końcówka spaczona jak w książkach mojego idola Mastertona, ale film nie najgorszy. Dziwny klimat, ale czasami można było poczuć dreszczyk, powtarzam hejtom, dreszczyk, wyłącznie dreszczyk ;)

użytkownik usunięty
Shiloh

wypracowanie gimbusa pt. 'ten film jest be', czyli pierdoły spod stodoły.