PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804523}
6,4 12 tys. ocen
6,4 10 1 12417
3,8 4 krytyków
Smak zemsty. Peppermint
powrót do forum filmu Smak zemsty. Peppermint

Niestety ale chyba nie wyszlo tak jak mialo wyjsc. Sam pomysl na film nie jest jakos oryginalny - duzo podobnych juz bylo. Jednak w tym przypadku wyszlo wszytko tak troche srednio dobrze. Cala fabula tak jakby pedzi. Brakuje wciagajacego poczatku. Takiego, aby widz sie wciagnal, utozsamil z ta rodzina i poczół bol po stracie bliskich. Wyszlo natomiast tak bardzo chaotycznie. Nastepnie zemsta - glownych oprawcow pominieto, tzn ukazano ich juz po wszystkim, a skupiono sie na glownym bossie kartelu narkotykowego. Moim zdaniem tworcy powinni ukazac wlasnie te pierwsze odwety oraz to jak to przezywa glowna bohaterka, bo zabijanie czlonkow mafii jak Rambo jeden po drugim jest slabe. Postawiono na strzelanke z cala armia ludzi, zamiast na jakas pelna emocji zemste na glownych oprawcach. Szkoda, bo jak pisalem wczesniej mozna bylo z tego prostego scenariusza skleic nawet kawalek dobrego kina akcji, a tak wyszlo jak wyszlo - strasznie przecietnie 5/10

użytkownik usunięty
Bambim

Co Ty opowiadasz, to nie dramat tylko film akcji. Wykonanie jest świetnie. Mam na myśli reżyserkę i płynność całej akcji, dawno nie oglądałem tam dobrze zmontowanego filmu i z przyjemnością oglądnę pozostałe filmy reżysera.

Jeżeli chcesz utożsamiania się z rodzinami i ich bólem oglądnij jakiś dramat.

użytkownik usunięty
Bambim

W sumie jak zobaczyłem, że zaliczyłeś LEKKO ponad 5 tysięcy filmów. Konto na filmwebie od 2004 roku ? To średnia wychodzi, że codziennie oglądasz chociaż jeden. Ja oglądałem ponad 300 i stwierdziłem, że szkoda życia na takie pierdoły jak denne filmidła. Musi być Ci ciężko skoro szukać w każdym sensu i przesłania skoro w nich nie ma nic mądrego a 90% z nich pewnie nie pamiętasz. Lepiej oglądać jeden w miesiącu ( albo i rzadziej ), ale taki, który na zawsze zostanie w pamięci.

Dodatkowo stwierdzam, że nie wiem po co mi konto na filmweb. W dyskusje nie mam zamiaru się z nikim bawić bo to większa strata czasu niż oglądanie tych filmów. Także konto kasuje, więcej nie odpowiadam.

ocenił(a) film na 9
Bambim

Nie słuchajcie d3bi1@ tylko oglądnijcie!