PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=326046}

Smaki miłości

Feast of Love
2007
6,9 11 tys. ocen
6,9 10 1 11048
4,8 4 krytyków
Smaki miłości
powrót do forum filmu Smaki miłości

gorąca herbata, koc, za oknem deszcz, a Twoja głowa krążąca wokół historii kilku ludzi, ich
problemów, nie własnych, ich głębokich uczuć, nie swoich. można się tak wczuć, że wszystko
dookoła zostaje zepchnięte w głąb umysłu, przychodzą jedynie myśli o bliskich i ogarnia człowieka
atmosfera błogiego bezpieczeństwa. moment, który mógłby się nie kończyć. film, który mógłby trwać
wiecznie. ciepły, mimo dziejących się w nim dramatów. nastrojowy. z doskonałym podkładem
muzycznym. chwyta za serce każdego niepoprawnego wrażliwca, który doceni głębię - niekoniecznie
fabuły i historii rozgrywanych w filmie, ale samego nastroju, który wnosi.
gorąco polecam

ocenił(a) film na 7
Baja_17

Dobrze prawisz niewiasto, słowa twe łgarstwem i wulgaryzmem nieskażone. Twa li recenzja krasna i spierać się z nią nie godzi. Wżdy słowa twe prawdziwe i ludziom posłużyć mogą, by czasu swego poświęcili ździebko na seans dzieła niniejszego, prostego w formie swej, ale jakże pięknego.
;)

maestro84

akurat wtedy, kiedy skorzystałam z biedronkowej promocji, żeby zatopić się w Mickiewiczu, Shakespeare'rze i Molierze... jak to możliwe, że taki język kiedyś nie robił na mnie wrażenia? ^^

a w związku z filmem: youtube.com/watch?v=mdJ6aUB2K4g&list=PLCEB6978BBA5DBC1B

ocenił(a) film na 8
Baja_17

Polecam Tobie 'Skrawki życia", skoro ten przypadł Ci do gustu. A ja właśnie czytam książkę, na podst, której nakręcono Smaki miłości :-)