Strasznie zaniżona ocena,film zasługuje przynajmniej na 8.To tylko udawadnia,że nie można sugerować się oceną na tym portalu.Nawet największe arcydzieło docenione na całym świecie na film webie zostanie uznane za dno przez armie polskich transformersów i narzekaczy.
"To tylko udawadnia,że nie można sugerować się oceną na tym portalu "??? masz racje ale to przez takich ludzi jak Ty kolego co SLAAAABYM filma daja 10!
To poczytaj recenzje zawodowych krytyków z całego świata o tym filmie i im napisz ,że to słaby film :)
Idąc dalej Twoim tropem wystarczy, że grupa ludzi powiedziała, że coś jest dobre a Ty natychmiast uważasz, że to jest dobre? Czy może najpierw przeczytałeś recenzje wybitnych krytyków, a żeby potem "zabłysnąć" dając filmowi 10? Wszystkich wielbicieli tego filmu proszę o proste wytłumaczenie dlaczego ten film jest takim arcydziełem. Jak ktoś już wspomniał efekty specjalne i gra aktorska jest trochę podrzędnej kategorii, w filmie jest kilka nieścisłości (kiedy uwalniają Kunga, jakiś dzieciak zabiera mu całą paczkę zapałek, które potem w magicznych okolicznościach się odnajdują, w dalszej części filmu widać, jak strażnicy mają uniwersalne klucze do otwierania bram, dlaczego ich nie użyto?) Przez cały czas kiedy go oglądałem miałem wrażenie, że ktoś starał się upchnąć w tym filmie jakąś pseudo mądrość, ale ani nie wiedział jak to zrobić, ani tak naprawdę co chce przekazać. A co do oceny na portalu jest moim zdaniem dużo bardziej obiektywna niż ocena krytyków, którzy najśmieszniejszą komedie są w stanie zmieszać z błotem, a byle dramat, bądź byle film który przekazuje nam pewną "mądrość", która rozumieją tylko nieliczne, wybitne jednostki wynoszą na piedestał. Serio, co niesie ze sobą ten film?
Weź się zamknij kretynie. Jedzie pociąg kur... przez cały świat i i góry lodu rozpierda... . A ogólnie to po chu... tym pociągiem jadą ?
Wyluzuj, to tylko film. Czemu tak się denerwujesz i wyzywasz oponenta? I po co to durne pytanie - wiadomo dlaczego jadą tym pociągiem, czyż nie?
No właśnie nie wiem po co. Cieplej jest czy co ? To jakiś absurd. O tym oceanarium już nie wspomnę. No ja nie wiem chyba że to jest jakaś fantastyka młodzieżowa od 10 lat, a może raczej do 10 to najmocniej przepraszam.
strasznie dużo oscarów zdobył jak na arcydizeło... :)
film jest dobry, ale arcydzieło? no cóż, co kto lubi
dobry, bo wg mnie przedstawia niestety prawdopodobny obrót spraw jaki miałby miejsce gdyby podobna sytuacja jednak zaistniała, wiadomo, że jest wiele ALE, bo wiele rzeczy nie trzyma się kupy począwszy od tego, że pociąg bezsensownie grzeje przez cały świat(co oczywiście wprowadza osobliwy klimat), ale schemat z grubsza mógłby się powtórzyć, niestety :/ jesteśmy tylko zwierzętami, a kiedy chodzi o przetrwanie nie okazujemy litości
przyznaję rację autorowi innego tematu "filmweb1231", chociaż napisał artykuł w sposób chamski i arogancki, to z treścią niestety się zgadzam heh, przyznacie, że koleś pasuje do tego filmu? jakby wysiadł ze snowpiercera, wlazł na FW i nasmarował co myśli
Pociąg jedzie przez cały świat po to, żeby obserwować czy gdzieś na świecie jest dostatecznie ciepło, żeby wyjść z pociągu.
Mnie tam dziwi, że w tym cudzie technologi zabrakło zwykłego czujnika ciepła (chińczyk się nie liczy).
nie ma nad czym się tutaj rozwodzić. przekaż jest całkiem banalny i wielokrotnie powielany. ciekawy sam koncept filmu, na bazie komiksu, niestety wykonanie już znacznie gorsze. drażniły mnie przede wszystkim postaci i momentami skrajna nielogika w ich działaniu.
To, że film był bezsensowny pod względem fizycznym / technicznym, można łatwo przeboleć. To, że jest bezsensowny pod względem decyzji, jakie podejmują postacie, to już większy problem. Na koniec szczyt wszyskiego: zostałem wcześniej ostrzeżony, że pan maszynista będzie mówił coś mądrego i przekabacał bohatera, a mówił totalnie bez sensu. Gdzie tu jakiś konflikt moralny? Cokolwiek? To już ja bym to lepiej wymyślił. Spodziewałem się na przykład, że pan maszynista jest dobry, bo trzyma w pociągu niepotrzebnych mu ludzi, pomimo braku środków; tylko dlatego, że przyjął takie zobowiązanie. Ale nie, widocznie balans w przyrodzie jest bardziej logiczny.