6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 88127
6,6 49 krytyków
Snowpiercer: Arka przyszłości
powrót do forum filmu Snowpiercer: Arka przyszłości

Momentami znakomity, momentami słaby. Chwilowo klimat był nawet jak gry z Bioshock.
Ponieważ ostatnio sci-fi z kategorią R jak na lekarstwo dostaje 7.

ocenił(a) film na 4
Moger

Nie tyle krucjatę co mam uczulenie na bullshit więc z każdą wypowiedzią artur_r0 kicham....;)

ocenił(a) film na 7
Hekatee

Nie potrafisz zrozumieć, że ktoś ogląda film dla rozrywki a nie w celach edukacyjnych?? - bardzo trafna uwaga ,pozdrawiam :)

Luck

jestem odmiennego zdania, dla miłośników poważnego Sci-Fi nie warto.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
manek_ja

Dokładnie to samo chciałem napisać mimo tego ,że film mi się podobał.Oczywiście produkcję tę jak najbardziej można zakwalifikować do gatunku
s-f aczkolwiek jak dla mnie jest to również typowe kino akcji z elementami humorystycznymi.Zresztą na pierwszy rzut oka widać ,że wyreżyserował to Koreańczyk gdyż jest to dosyć specyficzna forma kina przypominająca np.Oldboya czy też Panią Zemstę.
Natomiast nie jest to z pewnością poważne Sci-Fi i tak jak już napisała Hekatee jest to film do oglądnięcia i miłego spędzenia czasu.
Nie należy się zbytnio zastanawiać tutaj nad logiką i dziurami w scenariuszu bo nie o to tu chodzi,nie należy go rozpatrywać w tych kategoriach bo okaże się ,że będziemy mieli ciąg niedorzeczności podpartych kolejnymi bzdurami.Ten film należy potraktować z przymrużeniem oka a wtedy wszystko będzie OK.