ten film skupia w sobie tyle błędów logicznych, że żal je nawet wspominać, stworzenie jakiegokolwiek ekosystemu w pociągu? woda, kanalizacja,
jedzenie? robaki na przemiał, a skąd brali same robaki? przyrost naturalny? waluta? praca? płaca za co? stałe zużycie zasobów bez wytwarzania niczego?
absurdy, nie absurd to byłby eufemizm w tym przypadku, twórcy scenariusza po prostu odlecieli. I jeszcze perpetuum mobile wieczny silnik.
Że o nafaszerowaniu lewackimi metaforami nie wspomnę. 2/10 za idiotyczny scenariusz, nie będzie jeden bo wizualnie nawet ładne toto jest.
Hahahah, zacznijmy od tego co za imbecyl wpadł na to, że aby ochronić się przed zimnem najlepiej wybudować linię kolejową dookoła świata i jeździć po niej.
I ten niedźwiedź na końcu...
Żenada na kółkach.
a rozwiń mi te lewackie formy gdzie tam wystąpiły bo nie dostrzegłem chyba :(. Ja dałem 5 (ale słabe) gdyż widziałem gorsze szmiry.
Począwszy od samego akcentowania podziałów społecznych... jakby to była najważniejsza rzecz w postapokaliptycznym świecie. Rewolucja, obalenie ustalonego porządku|? Opiepszający się nic nie robiący bogaci leżący na sofach. Przecież tego tam pełno. Babki w tych pięknych sukniach? Kto zaprojektuje im nowe? :D
nie wiedziałem że to lewactwo :-). Ale to mało istotne. Masz rację że scenariusz tego filmu jest cholernie słaby i zabrania myślenia. Nadal do końca nie wiem jak oni dostali się do ostatniego wagonu :-) i czemu ich nie usunięto :), po co właściwie trzymano :) Sama idea głownego bohatera (to do czego dążył) jest bardzo mglista. I jeszcze jeden szczegół :D. Pociąg okrążał świat - przez ocean ?? :D No chyba że przez arktykę jakoś ale tak czy tak czarno to widzę. aaaa i jeszcze jedno np te gigantyczne mosty - chyba po 10 latach w zmarzlinie wymagałyby jakiś prac :-).