PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649608}
6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 87533
6,5 56 krytyków
Snowpiercer: Arka przyszłości
powrót do forum filmu Snowpiercer: Arka przyszłości

ten film skupia w sobie tyle błędów logicznych, że żal je nawet wspominać, stworzenie jakiegokolwiek ekosystemu w pociągu? woda, kanalizacja,
jedzenie? robaki na przemiał, a skąd brali same robaki? przyrost naturalny? waluta? praca? płaca za co? stałe zużycie zasobów bez wytwarzania niczego?
absurdy, nie absurd to byłby eufemizm w tym przypadku, twórcy scenariusza po prostu odlecieli. I jeszcze perpetuum mobile wieczny silnik.
Że o nafaszerowaniu lewackimi metaforami nie wspomnę. 2/10 za idiotyczny scenariusz, nie będzie jeden bo wizualnie nawet ładne toto jest.

kevin_moore

Hahahah, zacznijmy od tego co za imbecyl wpadł na to, że aby ochronić się przed zimnem najlepiej wybudować linię kolejową dookoła świata i jeździć po niej.

I ten niedźwiedź na końcu...

Żenada na kółkach.

ocenił(a) film na 5
smakosh

Bo to był niedźwiedź z reklamy Coca-Coli.

ocenił(a) film na 5
kevin_moore

a rozwiń mi te lewackie formy gdzie tam wystąpiły bo nie dostrzegłem chyba :(. Ja dałem 5 (ale słabe) gdyż widziałem gorsze szmiry.

ocenił(a) film na 2
magik30

Począwszy od samego akcentowania podziałów społecznych... jakby to była najważniejsza rzecz w postapokaliptycznym świecie. Rewolucja, obalenie ustalonego porządku|? Opiepszający się nic nie robiący bogaci leżący na sofach. Przecież tego tam pełno. Babki w tych pięknych sukniach? Kto zaprojektuje im nowe? :D

ocenił(a) film na 5
kevin_moore

nie wiedziałem że to lewactwo :-). Ale to mało istotne. Masz rację że scenariusz tego filmu jest cholernie słaby i zabrania myślenia. Nadal do końca nie wiem jak oni dostali się do ostatniego wagonu :-) i czemu ich nie usunięto :), po co właściwie trzymano :) Sama idea głownego bohatera (to do czego dążył) jest bardzo mglista. I jeszcze jeden szczegół :D. Pociąg okrążał świat - przez ocean ?? :D No chyba że przez arktykę jakoś ale tak czy tak czarno to widzę. aaaa i jeszcze jedno np te gigantyczne mosty - chyba po 10 latach w zmarzlinie wymagałyby jakiś prac :-).

ocenił(a) film na 8
magik30

E tam dobrze się to oglądało , ciekawy film i bez problemu dotrwałem do końca . Wszystko da się jakoś wytłumaczyć poza tym to była przyszłość więc nie dowiemy się jakie nowości techniczne wymyślili przez ten czas . Ja polecam .