6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144696
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Żenada

ocenił(a) film na 1

Właśnie wróciłem z seansu- 2/10- 2 dla sentymentu do komiksu i postaci Venoma- bajka dla dzieci - przedział wiekowy 8-14 lat- kilkakrotnie można było zwymiotować flagą amerykańską, bez porównania z pierwszą częścią.

ocenił(a) film na 6
coen20

Dlaczego wszyscy się srają z tym Venomem? przecież, to nie on jest najważniejszym wrogiem Spider-Man'a w tej części!

ocenił(a) film na 1
Dextromethorphan

Bo Venom to jedyny ciekawy charakter w serii.

ocenił(a) film na 6
coen20

Jeżeli Venom jest jedynym ciekawym charakterem z serii, to ja jestem matka Teresa z Kalkuty...

ocenił(a) film na 1
Dextromethorphan

Nie kłam- może i Matka z Ciebie, ale na pewno nie z Kalkuty skoro masz w opisie woj. lubuskie.:)

ocenił(a) film na 6
coen20

To, że woj. lubuskie nie ma tu nic do rzeczy :P

A co do Venoma, to wszyscy wiemy dlaczego jest zjebany!
Dlaczego?
- ponieważ reżyser nie lubi tej postaci
- być może Venom wróci w następnych częściach i dlatego teraz się nie przyłożono do jego wyglądu?
- w tej części, to Sandman odgrywa pierwsze skrzypce jeżeli chodzi o wrogów pająka

Dextromethorphan

To że Sam Raimi nie lubi Venoma nie oznacza że musi tak pieprzyc jego wizerunek.Przebolałem to że dostanie tylko końcówkę ale co on zrobił z jego wyglądem?Raimi wprowadzając tę postac powinien się liczyc z oczekiwaniami widzów a nie dobierac sobie przeciwników według własnych upodoban.Ogólnie Spider-man 3 jest bardzo dobrym filmem o wiele lepszym od poprzednich części ale Venoma po prostu nie wybacze.Lepiej było podzielic film na 2 części

ocenił(a) film na 3
Dextromethorphan

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Jak największy wróg spider mana może nie odgrywac pierwszej roli w filmie w ktorym bierze udzial? Profanacją jest to że zostal zepchniety na drugi plan jesli nie na trzeci. A niech mi ktos wymieni jednego wroga ktory jest wazniejszy w komiksie niz venom??? Ja takiego nie znajduje. a poza tym film nie jest dla dzieci. Byłby w porządku gdyby poswiecili wiecej uwagi venomowi. Aco do argumentu ze rezyser nie lubi venoma. To po co go umieszczal w tym filmie? Mógł go zrobic w nastepnej czesci!!! film mogl sie konczyc na scenie w dzwonnicy. Tylko wtedy bylby lament dlaczego trzeba czekac 3 lata na venoma. A po 3 latach wielkie rozczarowanie bo venom zkiepszczony. Szkoda gadac - dno!!!

użytkownik usunięty
Dextromethorphan

"przecież, to nie on jest najważniejszym wrogiem Spider-Man'a w tej części!"

A powinien być.

ocenił(a) film na 5
coen20

Ale prawda jest taka ze wiekszosc czekala na ten film tylko dla Venoma...by go zobaczyc na duzym ekranie.

ocenił(a) film na 8
RiDeR882

No racja, komiksu nie czytalem ale ogladalem kreskowki kiedys tam ;] no i epizod z venomem byl jednym z ciekawszych.

ocenił(a) film na 7
coen20

Myślę, że wszyscy by byli zadowoleni gdyby w tym filmie był jeden przeciwnik. Venom.

ocenił(a) film na 4
coen20

Absolutnie zgadzam się z szajbą......................

Rales

a ja mysle ze ze spiderman 3 wyszedl matrix 3. akcji tyle samo (malo), watki romansidlowe w natarciu(tutaj s3 przebija matrixa), hamerykanskie wartosci na 1 planie (flagi, soldiarnosc, dobro, prawda).
film spokojnie mozna by ogladac bez 3/4 scen i byl by wg mnie lepszy.
wrogow mogl miec co nie miara problem w tym ze Sand Man i Vernom zostali zepchnieci na drugi plan przez egzystencjalno-emocjonalne rozterki spider mana, ktore to dodatkowo powoduja pewna niespojnosc, tzn pewnych rzeczy musimy sie domyslac bo umknely gdzies pomiedzy flaga amerykanska a przemysleniami glownego bohatera.

film kinowy - tylko w usa
na kasety - dla niezmcdonaldyzowanej reszty swiata

jednym slowem 3/10
+1 - za spider mana
+1 - za goblina
+1 - za efekty specjalne

szkoda tych 30zlotych za bilet, a film mozna bylo o wiele lepiej nakrecic.....

Pawel_k

Venom pojawił się w filmie, tylko dlatego, że wszyscy na niego czekali. Raimi wcale nie chciał umieszczać tej postaci w filmie, tylko producenci go do tego zmusili. Zapewne z tego powodu został Venom potraktowany po macoszemu, ponieważ Raimiemu na nim nie zależało.

Pawel_k

30 złotych za bilet? Omg gdzie ty do kina chodzisz xD

Wiedziałem, że beda takie komentarze co do tego filmu, typu: "Ojej, taki amerykański, ojej ale sentymentalny, ojej ale BAJKA DLA DZIECI".
Boże... ludzie zrozumcie, że film na podstawie komiksu TAKI WŁASNIE MA BYC! I nie rozumiem, czemu sie tego przyczepiacie. Ten film nie mógł zostac inaczej zrobiony. Ci ktorzy wlasnie takie komentarze piszą, dla mnie w ogole nie znaja sie na filmach, a chca jedynie pokazac, jacy to oni są fajni i dorośli, bo "film był dla dzieci".

ocenił(a) film na 4
kudlacz_2

Jesli spodziewaliście się głębokiego filmu o super bohaterze - obiecuje wam, że nie doczekacie się zbyt prędko :)

ocenił(a) film na 9
Longusiowe_Szalenstwo

Taaa jakby byl gleboki film to by wszyscy narzekali ze po ...uj film z herosem jest gleboki przeciez liczy sie akcja i efekty specjalne.

Film jest dobry moze nie arcydzielo ale jesli ktos idzie do kina zeby popierdolic z kolegami albo kolezankami to kazdy film bedzie dla niego nudny i do dupy.

Hamerykanizm? Znajdzcie film ich produkcji w ktorym tego nie ma przynajmniej nie bylo tekstow w stylu "Ameryka dala calemu swiatu Spidermana,ktory walczy o wolnosc i sprawiedliwosc narodow" xD

ocenił(a) film na 2
kudlacz_2

Co za bzdury piszesz!Ten film jest dokładnie zrobiony na podstawie komiksu?Jeśli tak to chyba czytałeś inny komiks niż ja,więc idż przeczytaj kilka zeszytów gdzie występuje Venom i przejrzyj na oczy.Ten film jest własnie dla dzieci takich jak Ty.

BlessedBlack

Czy ja napisałem, że jest "dokładnie zrobiony na podstawie komiksu"?

Przeczytaj mojego posta jeszcze raz, albo zapisz sie na kurs czytania ze zrozumieniem, jesli nie uczęszczałes do podstawówki (chyba, że wciąz uczęszczasz, to zrozumiem).

ocenił(a) film na 2
kudlacz_2

Na takie durne uwagi pod moim adresem mogę tylko pokiwać z politowaniem nad Twoją osobą...

ocenił(a) film na 2
BlessedBlack

...pokiwać głową oczywiście...dzieciaku.

BlessedBlack

Po prostu boisz sie przyznac do swojego błędu i do tego, że mam rację.

A ta twoja "riposta" pokazuje jedynie, że nie masz nic konkretnego do przekazania (chociażby na swoją obronę) i że usilnie starasz sie wyjsc z tego z twarzą. Wiedz, że w ogóle ci to nie wychodzi.

Pisząc "dzieciaku" chcesz mi, a w szczególności wszystkim innym pokazać jaki jesteś dorosły i dojrzały? Nie znam i nie chce znać twojego wieku, bo jak sie okaże, że nie jesteś już nastolatkiem to sie niepotrzebnie rozczaruje. Nie mam więcej nic do dodania, tyle ode mnie do ciebie.

Amen.

coen20

ten film dla mnie jest najlepszy.Ja nie jestem zawiedziony

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak20

mnie równiez film bardzo sie podobal i nie jestem zawiedziona. oczywiscie niektore rzeczy moznabyło zrobic inaczej ale i tak jest super. A zastanawialiście sie czy bedzie w koncu jakis film ktory sie wszystkim spodoba? bo ja w to wątpie. Zawsze znajda sie ludzie którzy powiedza "nie nie podobał mi sie".
P.S. 30 złotych ??? to w jakim to kinie? xD ja byłam w multi kinie w Galaxy i 13 zł zapłaciłam xD
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Kate16

moze za siebie i zakogos zaplacil dlatego 30zł:D:D:D..zgadzam sie z tym ze nie było nie ma i nie bedzie filmu ktory by sie wszystkim podobał....

Darth_Carnage

30zl to cena za dwa bilety - jak ktos to juz zauwazyl a ktos inny sie nie domyslil ;)
podtrzymuje zdanie ze film jest zbyt rozciagniety przez romantyczno-patriotyczne sceny, ogladajac go w kinie mozna sie zdrowo wynudzic.
Po obejzeniu w kinie poprzednich czesci moglem je smialo polecic znajomym, ta czesc odradzam.

Pawel_k

"Po obejzeniu w kinie poprzednich czesci moglem je smialo polecic znajomym, ta czesc odradzam."

Ale i tak, kto oglądał dwie poprzednie, na pewno pójdzie i na tą, nawet gdyby była to totalna bryndza :)

ocenił(a) film na 8
coen20

Godzina 1 47:właśnie wróciłam z kina.O tej godzinie każdy film by mnie znużył.

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

Ja miałem dwa momenty kiedy zasypiałem. A reszta wg. mnie była zajebista :) A komiksu nie czytałem więc nie wiem jak wyglądał Venom

ocenił(a) film na 5
coen20

Odnosnie tej wagi Venoma, to wszystko zalezy jakie komiksy czytałes. Venom poraz pierwszy pojawil sie chyba w latach 80, a Sandman to czysta klasyka, postac występowała w komiksach z lat 50, 60. Wiec wy którzy tych komiksów nie czytaliscie jestescie wsciekli ze ograniczono role Venoma, chociaz tak naprawde symbiot występował przez sporą część filmu razem ze Spidermanem. Reżyser chcial znalesc złoty srodek, nikt przeciez nie bedzie robil kilkunastu pełnometrażowych filmów tylko po to zeby kazde,u przeciwnikowi Spidermana poswięcono cały film. Zreszta nie jego przeciwnicy sa w tym filmie najwazniejsi. Wystarczy przeczytac slogan z plakatu aby wieidzec do czego najbardziej przywiązywał wage reżyser, przeciwnicy mieli tylko pomóc w rozwinięciu tego wątku. Nikt przeciez nie chce aby Spiderman to było bezmyslne kino akcji, filmy z tej serii od początku starały sie miec jakis sens i ten film równiez taki jest.

Ogólnie mysle ze film jest równie dobry co dwie porzednie częsci.

ocenił(a) film na 9
John_Travolta

pierwszy raz Spiderman pojawil sie w 1962 roku wiec przsadzasz z tymi latami 50

ocenił(a) film na 6
coen20

Hmmm Piątek "Femina" Warszawa 13 zł za bilet, tym razem sam.Kiedyś zbierałem komiksy ze Spider Manem i miałem ich sporo.Teraz chodzę z sentymentu na tą serię do kina, więc wybrałem się również na część numer 3.
Zgadzam się ,że Venom to jeden z najważniejszych i najgroźniejszych przeciwników Pająka.Pamiętam w komiksie miał OGROMNĄ paszczę pełną ostrych jak brzytwy kłów.W filmie to wygląda bardzo "delikatnie".Ogólnie Venom nieźle zrobiony dzięki grafice komp.niektóre sceny bardzo fajne.Sandman teź ogólnie udany pomijając kilka niepotrzebnych fajerwerków.Film trochę się dłuży i jest dosyć nierówny.Obok bardzo fajnych scen i pomysłów są również te słabe np z flagą amerykańską.Ogólnie oceniam 6/10.

ocenił(a) film na 6
traveler

Ludzie !!! To miał byc rzetelna kontynuacja Spidermana 2 !!! A nie pretendent do 13 Oscarów !!!! Ja dałem 10 i nie żałuje tej oceny !!! Ci co daja 2 - 3 a zgrozo sa i tacy jak autor tego wątku dał 1 nie wiem czym sie kierowali !! Veno Venom i Venom !!! Jak chcecie Venoma to czytajcie komiksy !! Tam go macie jak chcecie !!! Tu jest taki i nikt go juz nie zmieni !!!

ocenił(a) film na 9
Speedfan

Ja dałem 9/10 i nie tez nie żałuje..mi sie Venom podobał...nawet bardzo mół miec ten jezyk wydłuzony....ale bez tego tez dobrze było:D

coen20

"Jesli spodziewaliście się głębokiego filmu o super bohaterze - obiecuje wam, że nie doczekacie się zbyt prędko :)"

Polecam zatem Unbreakable z Willisem w roli głównej:]

ocenił(a) film na 6
Crazy_3

VENOM RULEZ !!!! JAK ONI MOGLI ZROBIĆ COĆ TAKIEGO MOJEJ ULUBIONEJ POSTACI W SPAJDIM!!! ON JEST LEPSZY NIŻ TEN LALUŚ SPIDERMAN! A POWINNIEN WYGLĄDAĆ MNIEJ WIECĘJ TAK W FILMIE http://www.movie-poster.ws/movies/wallpaper/action/spiderman/venom.jpg

ocenił(a) film na 5
Ido_Destrudo

Poszedlem na film nastawiony pozytywnie, jednak to szybko ze mnie ulecialo...
3 przeciwnikow, kijowe rozwiazanie <tzn z poczatku filmu>, gdyz pokazywali kazdego po trochu... Zamiast rozwinac maxymalnie watek z Venomem, o ktorym to myslalem film glownie bedzie...

Szczerze mowiac, mniej wiecej po polowie filmu ciagle spogladalem na zegarek.. Gdyz mnie on meczyl. Jednakze nie byl tez na tyle tragiczny, zeby odradzac pojscie na niego.. Moja ocena: 6. Nie poraraza, ale tez nie jest taki zly..

dru_zeree

Ido Destrudo, powiem tylko, że w filmie Venom wygladał lepiej niz na tym zdjęciu co podałeś.

ocenił(a) film na 4
coen20

Spider3 był po prostu smętny. Oczekiwałem zupełnie czego innego. Scena z amerykańska flaga w tle - tragedia, poza tym zakończenie i ten Tobey jak sie rozczulał - myślałem, że zejde. Film uratowały efekty specjalne i troche poprawili goblina (na lepsze). Moja ocena to 4/10 - "poniżej oczekiwań".
Pozdro ALL

jasonX

Czy popraili Goblina to nie wiem... mi on nie przeszkadzał, może być ten nowy wizerunek... ale czy lepszy niż w jedynce to naprawdę nie wiem... co prawda w SM1 maska Goblina była trochę niedorobiona. Bo niestety nie byo widać mimiki i tak naprawdę oczu (poza kilkoma momentami) postaci. A widziałem inne projekty jego maski i powiem, że były lepsze i mimo że mimika byłaby widoczna do pewnego stopnia to twarzy nie możnaby było rozpoznać. A tak jest jak jest.

coen20

Tragedia juz po niecalych 10min wiedzialem ze to strata czasu. LUDZIE TRAGEDIA. Niewiem czym sie kieruja amerykanie kurna hit box office o ja p... SZOK!!! A genialne filmy konczaca na koncowych miejscach. Amerykanie maja plytki gust filmowy. Dziekuje.

cold_as_ice0

Uwaga Spoilery

Do "Kudłacz":

Cóż sentymentalnoś w tym filmie właściwie mi nie przeszkadzał, choć momentami była chyba zbyt duza... nie żebym ja nie był sentymentalny ale zawsze są jakieś granice, które według iektórych przekroczył.

Piszesz, że skoro film na podstawie komiksu to powinien być m.in. dziecinny, bo pisałeś że niektórzy mówią że film to bajka dla dzieci.
Ja powiem tak. Film mógł być inaczej zrobiony (czyli inaczej niż Ty pioszesz) ale to wina pewnego producenta, o który wspomnę w swojej recenzji tego filmu... ale to jak będe mial czas, to ją skrobnę.
Wracając do dorosłości filmu, to przeciez tacy X-Meni (pomijam część trzecią) są całkiem dorosłym filmem jak dla mnie. Przecież oglądając X-Men można poczuć, że to zwykły film, i o to chodzi żeby fantastyczne rzeczy pokazać jako coś naturalnego. Bo tak to jest przedstawione w komiksach... nikt nie zadaje pytań o realność postaci. Ja wiem że kimks ciężko jest przenieść na żywe filmowe postaci, ale uważam że twórcom dwóch pierwszych części się udało.
Dalej np. taki Constantine, który masz w ulubionych, a który mnie samemu się podobał. Albo taki Sin City.
Przecież to są raczej doroślejsze filmy.
Ja wiem, że Spiderman miał troche inne założenia, ale jednak w trójce odbiegl od pozostałych części. Mimo to film mi isę nawet podobał, ale to może dlatego że nie miałem jakichś wygórowanych oczekiwań co do filmu. Film mnie nie zawiódł tak jak X-Men3 wobec którego oczekiwałem, że co najmniej utrzyma poziom porzednichczęści, ale jak dla mnie to się nie udąło.
Co innego SM3, który nawet się broni... ale bez większych rewelacji, bo w pewnych momentach filmowi brak spójności.
Powiem tylko tyle, że Sam Raimi, majac to co dostał od producentów i scenarzystów to sobie poradził. A np. taki Brett Ratner z tym co zrobił przy X-Men3to powinien wrócić do szkoły, choc i tak film jakoś się broni ale to tylko i wyłacznie dzięki temu że miał podwaliny w postaci świetnych porzednich części.
Co do Spidermana 3 to nad oceną się zastanowię, jeśli dam 7/10 to tak już zostawię... ale jesli dam ciut mniej to chyba będę musiał obniżyć ocenę X-Men3. Sam nie wime... chyba za stary się na to robię... a mogło być tak fajnie.
W każdym bądż razie czuję pewien niedosyt w sosunku do SM3 i to pod każdym względem. Film mimo, że układa się w logiczną całość to jednak jest jakby niedopowiedziany. Bo żaden wątek nie był do końca rozwinięty. Bo skoro Sandman przeżył to dlaczego nie Brock, czy Venom. A co z Gwen.
Jedynie wątek Harrego pasuje mi pod każdym względem, bo został dość dobrze pokazany, taka konsolidacja tego co było powiedziane o nim w komiksach. No i sercowe problemy Petera i M.J. to okej, nie jest żle. Ale jakoś tak po wyjściu z kina nie czułem tego samego co po obejrzeniu SM1, czy Sm2 albo X-Men2, jeśli patrząc na to jakby z innej beczki. Jakby bo przecież X-Meni też na podstawie komiksów, no ale są innego klimatu.

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

jakby wszytskie serie trzymaly tak dobry poziom przy 3 czesci to byloby naprawde blogo...Mi sie np 3 czesc podobla znacznie bardziej od chalowej 2

ocenił(a) film na 3
holgrush

Mi ten film troche zniszczyl banie, spodziewalem sie po tak oczekiwanym filmie czego wiecej, a on byl co najwyzej przecietny, co boli jeszcze bardziej bo poprzednie czesci akurat mi sie podobaly (min 7/10), a tu teraz maxa 5/10 i nic wiecej.

Pozdro