6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144696
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

156 minut?

ocenił(a) film na 6

Hmm... 156 minut? Coś mi się wydaje, że zdecydowanie za krótko aby Venom "mógł się pokazać" z dobrej strony.
No do premiery jeszcze troszkę czasu, więc może czas oficjalny zmieni się na te 180 miinut przynajmniej.

ocenił(a) film na 7
Hidan

Tylko 180 minut???? Przecież to za mało żeby ciocia May "mogła się pokazac" z dobrej strony!! (Np. scena jak piecze ciasto, albo ściera kurze). Mam zatem nadzieję, że oficjalny czas zmieni się na te 40 godzin przynajmniej , tak żebym wstając po seansie nie mógł odkleic d*** z fotela...

użytkownik usunięty
Hidan

Kolo,zanim cos napiszesz przejżyj forum taki temat był tutaj ostatnio.
Ale postanowie sie ustosunkować do twojej wypowiedzi i innych na tym forum.

Czy wyscie poszaleli?Przynajmniej 180 minut?
Ja też wiem,ze przynajmniej na zwiastunach widać,ze bedzie conajmniej po kilka walk
z każdym z antybohaterów i wprowadzenie innych postaci,ale tak jak widzielismy już wcześniej na tym Clipie od Sony walki te beda stosunkowo krótkie.
Ponadto ta częśc bedzie najbardziej dynamiczna bo miała być zwieńczeniem trylogii(a raczej na pewno nie będzie).
Juz film taki jak X-Men 3 pokazuje,że dużo treści da sie zmieścic conajmniej w 100 minutach co niestety było przesadą bo mielismy przerost formy nad treścią (zabrakło tych 30 minut).
Lecz jest to epizod który moim zdaniem najmniej skupi sie na wątku miłosnym Mary Jane i Petera,a takze farmazonów cioci May.Powód ?Spider-Man był wprowadzeniem wiec nie od początku mielismy Spideya,a dwójka skupiła sie na problemach miłosnych.Natomiast trójka to będie juz tylko dym.Owszem będa problemy miłosne zwiazane ze zmiana Petera(symbiot),ale raczej nie będzie to wątek rozbudowany jak w poprzednich częściach.
No to jak wolisz,żeby film trwal 180 minut i był bogaty w dłużyzny jak część druga?Czy dynamiczniejszy?Bo ja wole to drugie.
To,ze uda sie zmieścić wszystkie wątki to sie nie dziwie,bo ten film będzie trwał dłużej od poprzednich o pół godziny.I wydaje mi się ,ze te pół godziny zostało dodane po to byśmy nie mieli przesytu jak w X-Menach 3...i po to by spece od efektów pokazali jak sie robi efekty w filmie o budżecie 300-tu milionów dolarów...

użytkownik usunięty

Zresztą wystarczy zobaczyć ile sie juz wydarzyło w tym siedmio minutowym clipie.
Mieliśmy już tam wątek miłosny,farmazony coci May,całą pierwszą walke z Goblinem i trochę migawek.Zrozum to Sam Raimi robi ten film!Na pewno nie będzie źle.

ocenił(a) film na 7

Gdzie jest napisane, że budżet trzeciej części to 300 milionów $?

użytkownik usunięty
kuosu

Kuosu jaja sobie ze mnie robisz?jeżeli nawet takiego pierdu nie wiesz?
A chociażby tu:

http://www.imdb.com/title/tt0413300/business

Poza tym na każdej stronie filmowej gdzie można sprawdzać budżety filmów.Ponadto IMDB to najlepsza strona filmowa w necie.od skrótu:
(I-InternetM-MovieD-DataB-Base)
To miedzy innymi stad jest info,ze film będzie trwał 156 minut.(to jeszcze nie pewne),ale 300 baniek ten film na pewno kosztuje!

użytkownik usunięty

No i co kolo?

ocenił(a) film na 7

No dobrze, dobrze... nie bij... Po prostu nie sądziłem, że będzie aż tak drogi. Myślałem, że budżet będzie miał w granicach 230 mln $.

kuosu

Ja tam bym chciał te 180 minut. Skoro to ma być zwienczenie trylogii to 180 da szansę na to ze nie bedie tak słabo jak z X-Men3

"Tylko 180 minut???? Przecież to za mało żeby ciocia May "mogła się pokazac" z dobrej strony!!"

"Pyro" chodziło o Venoma a nie ciocię May i wiem "kuosu" że to pewnie sarkazm ale prawda jest taka, że Venom nie jest jednoznaczną postacią i jakiekolwiek długie by nie były wywody cioci May to Venom w kilku scenach to bedzie zmarnotrawienie tej postaci.

"Leon" twierdzisz, że dużo treści da się zmiescić w 100 minutach ale jak sam piszesz zobacz że forma przez to przerosła treść.. bo i co tam za treść była... porównaj to chociażby z X1... sporo tam wtórności... kolejne demonstracje typu "NIE lekowi/remedium..." a w X1 było "NIE mutantom..." itd. Film to po prostu większa rozwałka w porównaniu z X1.
Tyle, że w X1 dopiero poznawaliśmy postaci a w X3 juz ich znamy więc można byłoby się skupić na budoowie tej treści, ale wolano treść ograniczyć.. może i to dobrze bo patrzać co ostatni zrobiono z takim Ghost Riderem... a może to włąśnie te ograniczenie treści do minimum osiągnęło swój szczyt w Ghost Riderze, czyt.poszło jeszcze dalej niż w X3 i o ile X3 się jeszcze jakoś broni, bo filmem złym nie jest to jednak Ghost Ridera zniszczono.

A te jak to napisałeś "farmazony" cioci May i tak będą... to jest esencja filmu i komiksów... bo to zawsze gdzieś tam sie przewijało w tle.

"Natomiast trójka to będie juz tylko dym."

Oby nie... starczy mi X3... a szkoda bo jakos nie chce mi się wracać do X3 tak jak do porzednich części.
A SM3 jako zwykła nawalanka mnie nie zadowoli... bo to wszystko widziałem w kreskówkach i to w całkiem dobrym wydaniu... a i w komiksach mimo, że obraz statyczny to się czuło ten ruch i nawalankę, a to za sprawą dobrych rysowników. Oczywiście widowisko bedzie i mi to pasuje ale film można zrobić jako nawalankę i jako film z pewną głębią jednocześnie. a wiem Filmy o Spiderze to nie kino ambintno-filozoficzno0egzystencjalne czy jakie tam jeszcze ale jak to ma być tylko nawalanka to mi starczą trailery... bo tak to będzie jeśli film bedzie mało udany to oglądając go ponownie pewnie bedzie skakało się do lepszych scen żeby sobie przypomniec te "lepsze" sceny.

"Zrozum to Sam Raimi robi ten film!Na pewno nie będzie źle."

Nie przekonuje mnie ten argument... ale wiem że Raimi to dobry rezyser i powinien stanać na wysokości zadania.

ocenił(a) film na 6
Hidan

O to właśnie chodziło.
Jak zwykle zgodni ;-)

ocenił(a) film na 4
Hidan

Zgadzam się :) Greg - szacuneczek ^^

ocenił(a) film na 7
Longusiowe_Szalenstwo

budżet 300 mln to jest cos... albo aktorzy dupnie zarobią albo będziemy mieć nie lada niespodzianke :) W sumie powiem wam że (to chyba niemożliwe)niezłe by to było gdyby tworcy SM3 przygotowali specjalnie trailery plakaty i foty a w filmie było by zupełnie inaczej. Spiderman miałby strój jak w komiksie,Venom byłby wyjebisty. Wiem że nie może tak być ale gdyby tak się stało to byłby jeden z większych przekrętów w historii kina ;) :D

użytkownik usunięty
grygu

Aj panowie nie zrozumielismy sie.....Venom niestety będzie zmarnowanym potencjałem.......Dlaczego?Ponieważ prawie na 100 % nie będzie go w pierwszej połowie filmu.Zgadzam się z tym,że powinien być na osobna część,ale cóż panowie z Sony chcieli dać czadu.Mam przynajmniej nadzieje,ze druga część filmu będzie poświęcona tylko niemu.Problem w tym,ze wtedy będzie być moze za mało Sandmana.Ot paradoks.
Co do Goblina nigdy go nie lubiłem i mam nadzieje,że jego postać bedzie zredukowana do minimum choć to już przecież nie goblin(strój).
Jeżeli film miałby być kiszką to trwałby 100 minut, a bedzie prawdopodobnie trwał tyle co myślałem czyli dwie i pół godziny.Moim zdaniem to dobrze.Po prostu jak ja sobie układam wszystkie walki w czaszeczce i te postaci to wychodzi mi tyle.180 minut? dla mnie za dużo.Bo niestety,ale wydaje mi się,że Venom nie będzie głównym bohaterem filmu lecz będzie na równi z Sandmanem,a Goblin?To bedzie miedzy nimi jakaś rywalizacja,moze póżniej jakaś koalicja,ale wydaje mi sie,ze umrze bo z blizna Harry nie będzie raczej żył(to moje przypuszczenia ,spoilerów nie czytuje).Ogólnie to przecież mozliwe jest pojawienie symbiotu w następnych częściach?

Do "Pyro":

No to tak jakoś się składa, że ze soba też się często zgadzamy :)
A i coś dawno się nie widzieliśmy na FW... jak ten czas leci ;)
Pozdro.

Do "Leon":

No teraz wiem o co chodziło... ale to właśnie szkoda tego Venoma... pewnie dlatego tak bedzie bo Raimi za bardzo nie przepadał za tą postacią... a co do czasu to mimo, ze Venom nie będzie główną postacią to i tak wolałbym te 180 minut... no chyba, że jednak SM4 byłoby w głównej mierze jemu poświęcone... albo chociaż SM5... bo przecież jeszcze jest Lizard... a on pewnie będzie kiedyś nam przedstawiony.

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Cwaniakujesz Blacky ^^ ...o co chodzi z tym pustym komentem... nie żebym się czepiał bo ja też tak raz robiłem ale o co kaman

ocenił(a) film na 4
van_Gregorian

on Milczy jak Rzymianie kiedyś tam xD Co to ma być..??? ;)

Longusiowe_Szalenstwo

Cyba że tekst dla wybranych ;-)

van_Gregorian

^ Chyba

van_Gregorian

Rzymianie? A to może pod Termopilmai... a nie to byli Spartanie... my bad ;p

ocenił(a) film na 4
van_Gregorian

Juz wiem! To jest napisane alfabetem Breil'a !!!!!!!!!!!!! xD

Longusiowe_Szalenstwo

A może Morse'a ;-)
... nie to się tak nie da ^^
Zresztą Breil'a nie wyczujesz nawet na ekranie dotykowym XDD

ocenił(a) film na 4
van_Gregorian

Pewnie pisał na tablecie.... cwaniaczek jeden ^^

Longusiowe_Szalenstwo

Ale o nas i tak nie pomyślał ;)

^Termopilami

Musiałem poprawić bo widzę, ze na tym forum to mam nawroty dysortografii :]

ocenił(a) film na 4
van_Gregorian

"Mam tak samo jak ty"śpiewali sobie kiedyś... Widzisz stary druhu, ja mam na forum nawroty, ale głowy < olaboga ^^ >

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 4
slocik

No to sie zawoziles chlopie... No popatrz, nie tylko ty tak umiesz ...

ocenił(a) film na 6
Hidan

No brawo brawo! 140 minut? Hmm niech jeszcze z 10 obetną a Venoma wcisną na 15...

ocenił(a) film na 7
Hidan

140 minut bedzie trwał film a nie 156 minut .

ocenił(a) film na 1
Hidan

Lizarda w następnych częściach filmu raczej nie zobaczymy ..ponieważ wystąpił w oficjalnej grze filmowej (chyba w części 2-giej) był też : Nosorożec, Misterio , Scorpion , Vulture , Shocker , Black Cat...i wątpię żeby twórcy na nowo starali się poruszyć wątki tych postaci ...a w części 4-tej najchętniej zobaczyłbym Carnage'a ..ponownie Venoma...a i wątek z Doplegangerrem byłby ciekawy :)