SAm Raimi wydawał się być reżyserem idealnie skrojonym pod ekranizacje pop
Nie zgadzam się z Tobą na całej linii!
Cała trylogia jest genialna 10/10 a trójka zdecydowanie najlepsza.
Jeżeli ma powstać czwórka bez głównych aktorów i z innym reżyserem to będzie WTEDY klapa (zapamiętaj to).
Pamiętaj, że trójka ma najlepsze otwarcie w historii, które pozostanie na dłuuugie lata.
crb jeśli dajesz SpiderManowi 3 10 na 10 to oznacza, że wg ciebie nei istnieją już lepsze filmy od niego.
Zresztą wg ciebi enie ma na nawet lepszych filmów niż AVP :P
Nieważne, że mamy tu mega naciagany sojusz Venoma z Sandmanem (nie wiaomo czemu Sandman w ogóle nagle chce zabic Spidermana skoro cały czas pokazują, że nie jest takim złym gościem) nieważne, że Sandman powstaje w debilny sposób, nieważne, że wątek symbiotu i Venoma jest kiepsko pokazany a sam Venom zupełnie zmarnowany, nieważne że lokaj Harrego nagle ujawnia swoje rewelacje a gdyby powiedział o tym wcześniej Harry nie musiał by wcale obwiniać Petera/SPidermana, nieważne, że cała sala w kinie się śmieje jak Peter płacze, nieważne że tym filmie napchano masę wątków i większośc z nich zmarnowano. Nic nie jest ważne, bo CRB daje 10/10 i woła że to arcydzieło.
Jednym słowem stawiasz pewno ten przeciętny film na równi choćby z takimi filmami jak Aliens czy terminator Camerona, jak Batmany Burtona, czy Batman begins, na równi z takimi klasykami jak Szczęki, Skazani na Shawshank czy JFK, czy na równi z Władcą Pierścieni.
Odpowiedz na jedno proste pytanie:
Czy jesteś idiotą?
Jak dla mnie jeśli mają robić kolejne częsci to spokojnie mogą zmienić całą obsadę i przede wszystkim reżysera, gorzej od trójki trudno żeby było.
Teraz ja zapytam -czy jesteś mega idiotą?
Skoro ja według Ciebie jestem idiotą dając Spider-man'owi 3 10/10, to Ty musisz być mega-idotą dając takim filmom 10/10 jak:
- Rodzina Adamsów - faktycznie ARCYDZIEŁO :)
- Gremliny 1&2 - o ile na jedynce bawiłem się nieźle w dzieciństwie o tyle dwójka to szmira,
- Krótkie spięcie - familijny znośny film,
- Maszyna śmierci - jaja sobie robisz?
- Pamięć absolutna i Uciekinier - filmy dobre, ale z Arnoldem są lepsze np: Predator czy Terminator,
- Potop - wychodzi na to że jest na równi z Władcą pierścieni (lol),
- Robot Jox 1 - faktycznie, arcydzieło na równi ze Skazanymi na Shawshank itp.
- Kruk 2 - tu najbardzie się uśmiałem bo daleko mu do kultowego pierwowzoru jakim była niewątpliwie pierwsza odsłona (MEGA LOL).
Faktycznie ze mnie idota bo takiemu śmieciowi jak Spider-man 3 dałem 10/10..Tylko wiedzę że idiotów tu nie brakuje...Nie jestem więc sam :)
Przypopminasz mi DEr_Speedera który krytykuje filmy takie jak ten, a za arcydzieło uważa Czarną żmije. Czasami sam nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Zastanawiam się nad opuszczeniem Filmwebu (forum) raz na zawsze, bo kłótni i wyzwisk nie ma końca...i niegdy nie będzie. Po co mam na to tracić czas? Jakkikolwiek film człowiek oceni według własnego gustu zaraz musi zostać zjechany i zgnojony bo niby jestem w błędzie itp. muszę kierować się gustami innych bo jak swoim to jestem idiotą itd.
"Co za piękny świat..."
Nie rozumiesz nic a nic.
Ocena na Filmwebie jest zazwyczaj absurdalna, więc nie wysilam się żeby tu wklejać moje prawdziwe oceny.
Mało kiedy oceniam tu filmy inaczej niż 10/10 lub 1/10.
10/10 daję wtedy gdy uważam, że ogólna ocena jest zaniżona. 1/10 gdy film mi się nie podoba i uważam, że ma ocenę zbyt wysoką. Nijak się to ma do moich faktycznych ocen tych filmów a wyglądają one tak:
- Rodzina Addamsów - 7/10 - całkiem fajna komedia
- Gremlins - 7/10, Gremlins 2 - 8/10
- Krótkie Spięcie - 7/10
- Krótkie Spięcie 9/10 - jeden z NAJLEPSZYCH familijnych filmów.
- Maszyna Śmierci - 7/10
- Pamięć Absolutna - 9/10
- Uciekinier - 7/10
- Potop - najlepszy polski film jak dla mnie - 9/10
- Robot Jox - 6/10
- Kruk 2 - 6/10
I Spider Man 3 - 6/10
Dla porównania:
- Skazani na Shawshank - 9/10
- JFK - 10/10
- Władca Pierścieni - 10/10
- batman Begins - 10/10
- Spider Man 2 - 8/10
- Alien 3 - 10/10
- terminator - 10/10
- Szczęki - 10/10
- Predator - 9/10
- Matrix - 9/10
- Matrix Rewolucje - 3/10
EDIT: 10 na Filmwebie daję gdy film mi się podobał, proste. Ale potem nie głoszę, że wg mnie to jest film na 10/10.
Więc uważaj, bo Der_speeder bardzo MOCNO krytykował taki sposób oceniania, coś w stylu "tylko idota tak ocenia".
Tyczy się to w sumie nas obu bo...ekh...ja też tak oceniam (lol)
A o mnie obchodzi jakiś der-SPeeder.
OK, jeśli oceniasz Spidermana na 10/10 na Filmwebie to nie mam nic przeciwko takiej ocenie bo sam tak oceniam rózne obiektywnie słabe filmy. Natomiast niepojęte jest dla mnie jak mozna go stawiać na równi z największymi klasykami. Ale w tym momencie sam już nie wiem jak wyglada twoja faktyczna ocena tego filmu :P
Słuchaj, mi naprawdę trylogia pajączka bardzo przypadła do gustu. Nie mam nic do arcydzieł które wymieniłeś - dla mnie również nimi są. Ale nie dostraczają mi takiej przedniej rozrywki jak Pajączek. Ileż to można w kółko oglądać Szczęki, JFK, Skazanych, itp. Te filmy NAJBARDZIEJ szokują po pierwszym razie oglądania, ale Pajączka dzięki znakomitym efektom i akcji można o wiele dłużej przy nich świetnie się bawić. Przecież głównie chodzi o rozrywkę i miło spędzony czas... Jejku. W tej chwili wolę zobaczyć po raz dwudziesty trylogię Spider-mana niż po raz dwustetny (?) klaustrofobiczne korytarze z Obcego,rekina ze szczęk czy więzienie ze Skazanych itp.
Czy za to jestem głupi?
Spider-man 10/10
Spider-man 2 10/10
Spider-man 3 10/10
Przykro mi...
10/10 to film idealny, pozbawiobny praktycznie wad. Spider Man 3 wady posiada i to bardzo poważne.
Nalezy potrafić oddzielić filmy najlepsze od ulubionych. Ty widac tego nei potrafisz.
Ja też wolę obejrzeć Spidermana 3 ileś tam razy niz oglądać znowu JFK czy Skazanych na Shawshank. Ale potrafię dostrzec wady tego filmu i ocenić go biorąc je pod uwagę. Dawać 10/10 Spidermanowi 3 kojarzy mi się z jakimś zasmarkanym fanem pająka z 2 klasy szkoły podstawowej, który ogląda film z opadniętą żuchwą i nie jest w stanei dostrzec wszelkich wad, błędów i naiwnych czy też naciąganych rozwiązań jakie wtym filmie zastosowano. Mam na DVD JFK, obejrzałem raz i nie mam ochoty na replay choć film jest dla mnei wybitny. Natomiast Piratów z Karaibów oglądałem dużo więcej razy choć uważam ich za film gorszy niż JFK. Filmy ulubione a najlepsze to dla mnie dwie rózne sprawy, co z tego że mam w ulubionych Robot Jox, a nie ma tam np Pulp Fiction? Ten drugi film i tak jest dziełem o wiele lepszym.
I dla tego ocena 10/10 dla Spidermana 3 to wg mnie czysta głupota.
To jest Twoje zdanie i muszę je akceptować. Uważam że bardzo się mylisz ale nie mam zamiaru o tym dyskutować. Bo po co? I tak będzie Twoje na wierzchu i nadal będę głupi...
Trochę przesadziłeś z Tym zasmarkanym fanem z 2 klasy szkoły podstawowej.
Ponieważ jestem 27 wielkim wielbicielem kina wszelkiego - od klasyków po współczesne ekranizacje komiksów.
Tak wogóle to moja sprawa. Na razie.
"Ponieważ jestem 27 wielkim wielbicielem kina wszelkiego"
z tekstami młodocianego fanboja. Bywa i tak.
Miało to znaczyć ni mniej więcej tylko tyle, że zachowujesz się jak dziecko któremu można wcisnąc wszystko co dotyczy postaci jaką lubi, i choćby to coś miało oczywistych błędów i bzdur całe pęczki to ty i tak będziesz na wszystko odpowiadał znanym tekstem piosenki T.Love
"Jest super, jest super, więc o co ci chodzi?
Więc o co ci chodzi? Jest Super, Jest Super!
Wiec o co ci chodzi? Jest super!!!"
To samo robisz przy AVP to samo robisz tutaj.
Może i masz 27 lat, kto wie, podejście do filmów niczym 12-latek.
"Nalezy potrafić oddzielić filmy najlepsze od ulubionych. Ty widac tego nei potrafisz"
Podpisuję się rękami i nogami.
Niech crb zaprzesta prób dyskutowania, jeśli tego nie potrafi. I niech nie wciska, że ma 27 lat... nawet jeśli tak jest, to wypowiada się na poziomie (maksimum) 15-latka, a słucha na poziomie (też maksimum) 12-latka.
"Przypopminasz mi DEr_Speedera który krytykuje filmy takie jak ten, a za arcydzieło uważa Czarną żmije"
No taaa... moralista mnie pouczał, a...
Pyszczył na mnie, żebym się nie ważył wyzywać filmu X i jego fanów od głupich, a sam ostro się wypowiada na temat wspomnianej CŻ, nazywając ten film jedną z głupszych komedii wszechczasów. Pyszczył też, że mi nie wolno JEGO obgadywać na forum czy blogu - ale SAM to robi ze mną. Crb, jesteś po prostu tak fałszywy i hipokrytyczny, jak to tylko możliwe.
"Zastanawiam się nad opuszczeniem Filmwebu (forum) raz na zawsze, bo kłótni i wyzwisk nie ma końca...i niegdy nie będzie"
No kurde, nie denerwuj mnie i nie doprowadzaj do szału. Przypominam ci, że my dwaj żądaliśmy od ciebie tylko ARGUMENTÓW oraz DOWODÓW na to, że wychwalany przez ciebie pod niebiosa film zasługuje na 10/10. Nie umiałeś tego udowodnić, więc od razu zmieniłeś taktykę, próbując obrócić swój atak przeciwko dyskutantowi "a ty to jaki film lubisz, coooo? A ty to niby jaką ocenę mu dałeeeeś?". Nie umiesz dyskutować i to widać od razu, masz niski poziom argumentacji (m.in. właśnie przez wyżej opisaną, prymitywną taktykę), w dodatku nie przejawiasz jakiejkolwiek chęci wysłuchiwania racji przeciwnika (o jednym z moich tekstów, gdzie wyjaśniałem podstawy własnej opinii, napisałeś "nie pamiętam, bo nie muszę") i pretensje, że dyskusja toczy się na niskim poziomie, możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie.
"Po co mam na to tracić czas? Jakkikolwiek film człowiek oceni według własnego gustu zaraz musi zostać zjechany i zgnojony bo niby jestem w błędzie itp"
Tak oto wyglądają prośby o argumenty w języku tego pana. A gdy to, co czasem wysmaży, nie umie nas tak łatwo przekonać, to się od razu obraża.
"muszę kierować się gustami innych bo jak swoim to jestem idiotą itd"
Ty w ogóle nie rozumiesz, co się do ciebie mówi... można gadać zupełnie jak do ściany.
"Der_speeder bardzo MOCNO krytykował taki sposób oceniania, coś w stylu "tylko idota tak ocenia""
To zdanie, oczywiście, nijak ma się do tego, co próbowałem wyjaśnić, co mnie specjalnie nie dziwi, bo już dawno się zorientowałem, że czytanie ze zrozumieniem czy w miarę obiektywne spojrzenie na coś to są umiejętności poza twoim zasobem możliwości.
Powtarzam po raz kolejny: NIE chodzi tu o samą ocenę czy opinię faceta, tylko o PODSTAWY podjęcia danej decyzji. Irytujące jest to, że ktoś daje jakiemuś góra przeciętnemu filmowi 10/10, a potem odmawia argumentacji, uparcie twierdzi, że film nie ma wad (co, w świetle cudzych, niechlupoczących od wody wypowiedzi, wyłaniających słabości filmu, jest zwykłym kłamstwem, bo inaczej tego się nie da nazwać). A jeśli ktoś domaga się argumentów albo sam pisze o rozlicznych wadach filmu, to taki gość zaraz się jeszcze obraża i zamyka w sobie, pozostając hermetycznym na próby wyjaśnienia, dlaczego nie ma racji. No i oczywiście nie zadaje sobie żadnego trudu (a przynajmniej rzadko to robi, a jeśli już, to na ogół jest to zbywanie z cyklu "głupot nie gadaj"), aby w jakikolwiek sposób odpierać racje przeciwnika czy podejmować dyskusji.
To, że masz prawo wolności słowa, wcale cię nie zwalnia od zachowywania się na poziomie, a jeśli już tak nie robisz, to nie oczekuj, że ktoś to będzie odbierał jako powód, aby mieć do ciebie szacun.
"Tyczy się to w sumie nas obu bo...ekh...ja też tak oceniam"
Poprawka - tylko ciebie. Odkąd prowadzę na filmwebie dysputy z Giefergiem, zawsze można było z nim pogadać na poziomie, a także usłyszeć liczne DOWODY i ARGUMENTY na to, że dany film jest dobry albo zły. Jeśli chodzi o ciebie, to trzeba się dopraszać, żeby usłyszeć coś konkretnego, znosić twoje fochy, a potem jeszcze słuchać "o ja biedny, same chamy na tym filmwebie". Żenada. Więc nie wciskaj nikomu kitu...
Wady SM3
- spieprzone i spłycone praktycznie wszystkie wątki i postacie
- Venom ...mawia się że każdy ma swoje 5 minut , Venom nawet tyle nie miał , i pomimo faktu że to największy i najgroźniejszy wróg Spider-Mana to nie błyszczał za długo na ekranie , bo Raimi go "nie lubi" ( jak sam powiedział w jednym z wywiadów )
- Peter bez symbiota ... największa pi*da wśród Superbohaterów , bubu hubu Mary Jane bububub Uncle Ben bubu Harry ,bu -_- .Jak już kiedyś wspominałem ten film powinien nazywać się "Peter Parker's Love Story" a nie "Spiderman" ponieważ człowiek-pająk to w sumie jedynie dodatek do filmu który powinien być w CAŁOŚCI o nim , a nie jedynie zepchnięty na drugi plan .
- Peter + Symbiot ...miał być BadAss a wyszedł patałach i frajer , totalnie skopany wątek PRZEMIANY emocjonalnej Petera/Spidera ...przecież świat by się nie zawalił gdyby przedstawili Opętanego Spider-Mana jako jego gorszą wersję walczącą z przestępcami w duuużo brutalniejszy sposób , a co mamy zamiast tego ???!! Petera tańcującego w środku Miasta z pedalską fryzurą i zaćpanymi(przepłakanymi?) oczami -_- żenada
- Sandman ... " Ja nie jestem złym człowiekiem , ja po prostu muszę cię zabić bo ten dziwny pan w czarnym kostiumie mnie poprosił o to "
do tego fakt że pomimo tego że Sandman zabił paru gliniarzy Spider go na końcu puszcza wolno ??....BO go przeprosił ?!?! -_-no GOD DAMN IT !! głupota goni głupotę
- jedna wielka nudna Telenovela -_-
jak dla mnie 1/10....no dobra 5/10 za parę efektownych scen
--------
i jak ?? nadal uważasz ten film za IDEALNY ????
marobot, nie męcz się, już ktoś pisał podobne rzeczy, ale do crb totalnie nie dociera... tracisz czas...
A marudzi, że to on jest kulturą, a wszyscy to chamy, co nie dyskutują, tylko go obrażają...
Wiem , to JA to już wcześniej pisałem ;P , ale po prostu nie mogę się powstrzymać gdy ktoś mówi że SM3 jest "Świetny" :]
Jest świetny i będzie - wasze głupie komentarze tego nie zmienią. Wyszukujecie błędy na siłę. To co piszecie to jakieś totalne bzdury! To nie są błędy ani głupoty - to nie trafiło w Wasze gusta i tyle!
Zresztą - z Wami nie warto dyskutować a tymbardziej Was słuchać - dla jednego arcydziełem jest Czarna Żmija a dla drugiego 13-posterunek :) lol
Dla mnie te seriale to śmieci, ale cóż - liczy się tylko WASZ gust. Skoro WY tak je oceniliście to MUSZĄ być arcydziełami. Pająk jest dnem bo WAM się nie podobał bo nie trafił w WASZE gusta. Nie mam już siły na takich jak Wy...
Dla mnie i dla wielu fanów (nie tylko pająka ale również rozrywkowego kina) jest to najlepsza część z serii jak i jeden z najlepszych filmów roku.
Zgadzam się z "laitens" Tyle ze ja dalem filmowi 4/10 ponziewaz jest dla mnie ponizej oczekiwan... i spokojnie moge stwierdzic (jako fan komiksu o ktorm wiem wiele jako i widz kina akcji) ze ta czesc jest tragiczna jezeli chodzi o fabule (spujnosc z komiksem marna i zalosna) ale pod wzgledem akcji jesy dobra (dobra bo za ta kase jaka w niego wlozyli nie bije na kolana)
Piszcie sobie co o nim chcecie i broncie (jak niektorzy) go z calych sil, ja twierdze ze ten film to straszny nie wypal, ktory mogl byc naprawde przelomowy a stal sie "obiecanka rezysera" z jego wlasnymi widzimisiami.
CRB SINGS:
Popatrz na wspaniałe efekty specjalne
Fabułę, w której nie znalazłem bullshitów
Mamy nowe wątki i świetne postacie
Zaraz z radości posikam się w gacie
Mamy ekstra scenariusz i super reżysera
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy
Ufam im i wiem, że zrobili arcydzieło
A wasze komentarze tego nie zmienią
Jest super, Jest super, Więc o co wam chodzi
Więc o co wam chodzi? Jest Super! Jest Super!
Więc o co wam chodzi? JEST SUPER !!!
Mam dużą tolerancję na głupotę w filmach
Zaciekle bronię gniotów największych
Bo gnioty są fajne i bardzo je lubię
A każdy oceniam 10 na 10
oryginał oczywiście T.LOVE - "Jest super". Powyższy tekst oczywiście nie prezentuje wysokiego poziomu artystycznego, powstał na poczekaniu w 10 minut, ale idealnie oddaje bezkrytyczną postawę CRB w stosunku do hollywoodzkich superprodukcji.
Poprawiona wersja :P
Popatrz na wspaniałe efekty specjalne
Fabułę, w której bzdur żadnych nie znalazłem
Mamy nowe wątki i świetne postacie
Właśnie się z radości zesikałem w gacie
Mamy ekstra scenariusz i super reżysera
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy
Ufam im i wiem, że zrobili arcydzieło
A wasze komentarze tego nie zmienią
Mam klapki na oczach, ich wad nie dostrzegam
I dziesięć na dziesięć je wszystkie oceniam
Hmm, taką superprodukcję jak Terminator 3, która została zbluzgana chyba bardziej od Spider-mana 3, dla Ciebie jest arcydziełem. Ale nie można nic napisać bo skoro Ty ją tak oceniasz, to musi być arcydziełem prawda?
Myślę, że ta pioseneczka jest w również skierowana do Ciebie.
Cytat:
"Udany sequel z idealnym zakończeniem
Mówcie sobie co chcecie wyznawcy Camerona, który w T2 skopiował częśc pierwszą scena o scenie (i tak wyszedł mu świetny film, ale podobieństwa zanadto kłują w oczy żeby uznać go za takie mistrzostwo świata). Dla mnie T3 jest i pozostanie godnym zamknięciem serii (przynajmniej do czasu az zrobią T4, ale co to za terminator bez arniego?)."
Podobnie ja myślę o Spider-manie 3. Lecz ja nie mogę go wychwalać i lubić. Nieee...jestem przecież żałosny i bronię gniotów. Ocena tych filmów jest zbliżona, ale co to kogo obchodzi...
Oskarżasz mnie o to co sam robisz kretynie. Jesteś bardziej pojebany niż myslałem na początku. W dodatku dziecinny (pioseneczka w której opisałeś sam siebie, ale żaróweczka nad pustą główką jeszcze się nie pojawiła...jeszcze tego nie odkryłeś).
Dołącz do wspaniałego kolegi Der_Speederka i włączcie sobie arcydzieła - Czarną żmije, Gremliny 2...
A i jeszcze jedno.
Znalazłem Twoją ocenę Terminatorów:
T1 -10
T2-9
T3-8
W ocenach dałeś T3 10/10. Ciekawe...
Ta zwrotka jest idealnie dla Ciebie kretynie.
Mam klapki na oczach, ich wad nie dostrzegam
I dziesięć na dziesięć je wszystkie oceniam
Wiesz czemu jesteś takim kretynem? Film T3 uważasz za arcydzieło dajesz mu 10. Lecz na forum żeby się nie ośmieszyć dajesz 8. Gdybym ja takie coś zrobił, to Ty i Speeder zjedlibyście mnie żywcem. Ale Ty w obronie zaraz wymyślisz jakąś bajeczkę dla dzieci, a Speeder mnie zbluzga. Taki będzie finał. Bo TY możesz wszystko.
Gdybys ocenił Spider-Mana na 8/10 i nie chrzanił ż ejest arcydziełem to nikt by słowa nie powiedział bo byłoby przynajmniej widac, że dostrzegasz w filmie jakieś wady ale mimo to ci się podoba. Ale skoro oceniasz taki film na 10/10 znaczy to że jesteś ślepy.
A próby odnoszenia do mnie tego tekstu są tak samo żałosne jak teksty przedszkolaków w stylu: " A nie bo ty jesteś guuuupi" XD
Wiesz czemu jesteś takim kretynem?
Ignorujesz zupełnie to co ludzie piszą, już tłumaczyłem że na Filmwebie nie oceniam filmów które lubię na 7, 8 czy 9. Jeśli uważam że ma za niską ocenę (np T3 ma poniżej 8 a uważam że zasługuje na 8 to daję mu 10. kropka)
"Ale Ty w obronie zaraz wymyślisz jakąś bajeczkę dla dzieci, a Speeder mnie zbluzga"
Dzidziuś się obraził?
To jest to - twardo olewać wszystko, co powie przeciwnik, bez żalu, zastanowienia, użycia mózgu czy zdrowego rozsądku kwalifikować każde jego słowa jako bajki dla dzieci albo bluzganie, a w zamian regularnie zarzucać bredniami, odchodzić od tematu dyskusji i uparcie odmawiać jakiejkolwiek argumentacji czy dyskusji na poziomie.
"Hmm, taką superprodukcję jak Terminator 3, która została zbluzgana chyba bardziej od Spider-mana 3, dla Ciebie jest arcydziełem"
Dziecinada, niedojrzałość, próżność i fałszywość crb w czystej formie. Powiem tak, jakbym mówił do głupiego, bo inaczej nie można: nie odchodź od tematu dyskusji. My mówimy tutaj o SM3 i ty powinieneś bronić tego filmu i wymyślać sensowne argumenty. Co ma, cholera, do tego ocena, jaką dał Gieferg czy ja innemu filmowi, głupi dzieciaku?!
"Nieee...jestem przecież żałosny i bronię gniotów"
Jakby się zastanowić, to ty nie bronisz gniotów, tylko atakujesz dyskutantów. Na różne sposoby. Podstawowy to wyśmiewanie go za to, że dał jakiemuś filmowi ocenę, z którą TY się nie zgadzasz (tradycyjnie nie wysilasz się, żeby podać jakieś argumenty, DLACZEGO niby taki film jest zły, bo jesteś na to zbyt dziecinny i niedojrzały). Oprócz tego uskuteczniasz hipokryzję "jak śmiecie mnie atakować, bo mam takie zdanie!"... po czym sam dokonujesz ataków w rodzaju wyżej opisanych. A czasem rzucisz coś, co nie ma w ogóle nic wspólnego z dyskusją - do mnie powiedziałeś "a ty masz głupiego awatara i ksywę". Co to do cholery miało być i co to ma wspólnego ze Spider-Manem 3, dzieciaku?
Żałosny? Oczywiście, jesteś żałosny. Bezwartościowy próżniak, żałosny tak, jak to tylko możliwe.
"W dodatku dziecinny"
Fakt, TY jesteś dziecinny. Co widzą wszyscy, ale ty będziesz dalej rżnął głupa i powtarzał w zaparte, jak na gówniarza przystało.
"Dołącz do wspaniałego kolegi Der_Speederka i włączcie sobie arcydzieła - Czarną żmije, Gremliny 2..."
O tym cały czas mówię. Odnoszę poza tym wrażenie, że nie doceniasz CŻ, bo zwyczajnie jesteś zbyt tępy na tę komedię. Nie wiesz, na czym polega dyskusja, więc skąd miałbyś wiedzieć o historii Anglii i o tym, o co chodziło Atkinsonowi i ferajnie w tym czy innym gagu. Weź się za oglądanie komedii w sam raz na twój dziecinny poziom - w rodzaju Nagiej Broni czy Ściąganego. I to o ile już wyrosłeś z Kevina Samego w Domu czy Problem Childa. Bo biorę pod uwagę możliwość, że tak nie jest...
"Jest świetny i będzie - wasze głupie komentarze tego nie zmienią"
Oczywiście, są głupie, bo są NASZE. Jeśli byłyby TWOJE, to rzecz jasna słuchalibyśmy samych mądrości... brawo, Narcyzie.
"Wyszukujecie błędy na siłę. To co piszecie to jakieś totalne bzdury! To nie są błędy ani głupoty - to nie trafiło w Wasze gusta i tyle!"
Gdybym nie znał pod pewnymi względami crb, to odebrałbym ten tekst jako głupi dowcip i roześmiałbym się wniebogłosy. Ale posiadając odpowiednie doświadczenie, śmiech mi jakoś tak na ustach zamiera... nie dość, że ślepy, to jeszcze głupi i zarozumiały.
"Zresztą - z Wami nie warto dyskutować a tymbardziej Was słuchać - dla jednego arcydziełem jest Czarna Żmija a dla drugiego 13-posterunek :) lol"
I już atakujemy dyskutanta. Crb nie ma zamiaru poniżać się rozmową na poziomie, przytaczaniem argumentów, czy choćby wysłuchiwaniem racji przeciwnika. Bo po co! Wie i już, kto śmie podważać JEGO autorytet, jest nikim! No i cały czas poucza każdego, kto podważa jego opinię, żeby tego nie robił, bo on ma prawo i to chamskie go atakować. Ale sam chyba uważa, że te zasady w żadnym razie go nie zobowiązują, bo natychmiast skreśla daną osobę dlatego, że ceni sobie film, którego ON nie lubi. Jak ON czegoś nie lubi, to jest kiepskie, nie?
Ślepy, głupi, zarozumiały... i jeszcze próżny.
"Dla mnie te seriale to śmieci, ale cóż - liczy się tylko WASZ gust. Skoro WY tak je oceniliście to MUSZĄ być arcydziełami"
I jeszcze mamy powody, aby dawać tym filmom wysoką ocenę, jakby co, to umiemy dyskutować i uzasadniać, dlaczego dane dzieło jak najbardziej jest znakomite, ogólnie rzecz biorąc staramy się zachować dojrzale, w przeciwieństwie do ciebie... Swoją drogą, słyszałeś o kimś, kto zauważy słomkę w cudzym oku, ale nie widzi belki w własnym?
"Pająk jest dnem bo WAM się nie podobał bo nie trafił w WASZE gusta"
Nie jest dnem, nikt z nas czegoś takiego nie powiedział (jak zwykle, WYMYŚLIŁEŚ sobie to). A nie jest dobry, bo ma liczne wady, widoczne i wcale nie wyszukiwane na siłę.
"Nie mam już siły na takich jak Wy"
A my na ciebie. Facet, który chwali się, że ma 27 lat, ale rozmawia jak kilkulatek, który myśli, że liczy się tylko i wyłącznie on i jego opinia, a inni na tym świecie są po to, aby mu nadskakiwać. A jak ktoś żąda od niego dojrzałego zachowania, w rodzaju uargumentowania własnego punktu widzenia, to się obraża, przybiera naburmuszoną pozę i pyskuje, jak przystało na rozpuszczonego bachora.
Pozostaje mi tylko podpisać się pod powyższym postem wszystkimi ośmioma odnóżami XD
Tak, i crb jak narazie się nie pokazał. Właściwie tym lepiej, obecni w tej dyskusji mieli go już chyba szczerze dosyć, i to od jakiegoś czasu.
"Jakby się zastanowić, to ty nie bronisz gniotów, tylko atakujesz dyskutantów."
Gdybyś nie był tak .......... za jakiego Cię uważam, to zauważyłbyś pewną małą drobnostkę. Twój pies Gieferg zaatakował mnie pierwszy (luknij na początek z łaski swojej). Wiem, że oślepiałeś bo jesteś tak wierny swojemu psu jak on Tobie. Może za mocno powiedziane (sorry), ale tak to niestety wygląda. Dlaczego? Gdybym ja wymyslił tak bzdurną piosenkę i wklejał wszędzie to zjadłbyś mnie za to na śniadanie. Ale nie, przecież to Twój wierny piesek...
Następna bzdura: argumenty podałem na forum Spider-man 3. Napisze jak Ty wiecznie powtarzasz - "nie chcę mi się znowu tego pisać".
Mam znowu wypisywać co mi się tak bardzo w nim podoba? Tylko po co? Znowu obalisz moje argumenty więc jaki w tym sens?
Jak można nazwać kogoś gówniarzem, skoro Wy zachowujecie się tak bardzo dziecinnie. Pomyslmy: dwóch dorosłych kolesi uwzięło się na innego tylko z tego powodu, że mu się podoba dany film, którego Wy z kolei nie trawicie za bardzo. Możecie napisać (ja ja u góry), że film Wam się nie podoba. Ale od razu wyzywać i krytykować mnie? Czy to jest mądre? Raczej nie. Tymbardziej, że nie jestem na tyle dziecinny żeby kogoś non stop gnębić za to że lubi jakiś film a TYMBARDZIEJ wchodzić jak wy na każdy post i dopierdalać mi. Jest to żałosne do bólu. Dlaczego jesteś tak zaślepiony Der_Speeder w swoje głupie mądrości, że nie zauważasz swoich kłujących w oczy wad?
C.D.N - z braku w tej chwili czasu...
Skoro film mi się podoba to mam pełne prawo go bronić przed takimi filmowymi "rasistami" jak Wy.
To jest zupełnie tak jak z przysłowiowym gorchem o ścianę. Nic, ale to absolutnie nic, do Ciebie nie trafia. Potwierdzasz to właśnie tym postem. Nie Panowie, ja proponuję darować sobie kolejne komentarze. To nie ma sensu. Zupełnie jak walka z wiatrakami.
Ech, dzieciaku, daj już sobie spokój. Do porozumienia i tak w żaden sposób nie dojdziemy, i zwróc też uwagę, że nikt tutaj nie stara się Cię obrazić, tylko przemówić Ci do rozsądku. Zresztą prawdopodobnie jesteś w takim wieku, że niektórych rzeczy nie pojmujesz, i dopiero za jakiś czas będzię Ci to dane.
Nie rób z siebie takiego dorosłego bo wiekiem mi do pięt nie dorastasz smarku. Zauważ, że jak ktoś pierwszy kogoś oskarża o niski wiek, to znaczy że własnie u niego nie ma szału z liczbą wiosen. Przemówić do rozsądku? Czyli Wy jeteście elitą krytyków filmowych ZNAWCY, dlatego muszę WAS słuchać i przyznać rację że Spider-man 3 jest blee? Jaja sobie robisz?
Za chwilę pojawi się nudny już tekst....crb ty niczego nie rozumiesz, nic a nic...
Przmówic do rozsądku...dobre :)
"Nie rób z siebie takiego dorosłego bo wiekiem mi do pięt nie dorastasz smarku."
Ok, a powiedz, na jakiej podstawie sugerujesz, że jestem "smarkiem"? Ja przeczytałem praktycznie wszystkie Twoje posty, i właśnie z nich wywnioskowałem, że jesteś niedojarzyłym nastolatkiem, a jeżeli nie, to niedojrzałe jest Twoje zachowanie, czego dajesz przykład na każdym kroku, i każdy Twój kolejny post to potwierdza.
"Czyli Wy jeteście elitą krytyków filmowych ZNAWCY, dlatego muszę WAS słuchać i przyznać rację że Spider-man 3 jest blee? Jaja sobie robisz?"
Nie, nie uważam się za krytyka, znawcą filmów nie jestem, oceniam film wg własnego gustu. Nie musisz nikogo słuchać, oceniasz ten film wg własnych upodobań, podobał Ci się, to dobrze. Jednak nie ma rzeczy idealnych. I ten film nie jest wyjątkiem. Lubię pierwszą część, dwójka również była niezła, ale trójka podoba mi się już mniej.
"Za chwilę pojawi się nudny już tekst....crb ty niczego nie rozumiesz, nic a nic...
Przmówic do rozsądku...dobre :)"
A guzik, nic takiego nie napiszę, właśnie specjalnie dla Ciebie, happy ?
"Za chwilę pojawi się nudny już tekst....crb ty niczego nie rozumiesz, nic a nic..."
Kwitesencja tępoty i głuchoty crb. Powtarza się, a on dalej swoje. Świadomie ignoruje coś, co ktoś mówi i rozumie wszystko po swojemu. Jak grochem o ścianę.
Mamy elite krytków światowych:
Der_Speeder: Czarna żmija
Gieferg: 13 posterunek
Grzegorz 02: Drużyna A
Nie, nie mogę nic powiedzieć złego na te arcydzieła bo ich nie rozumiem i nie dorosłem do nich - mogę tylko dodać że to są szmiry dla gówniarzy nic więcej. Ależ nie, nie rozumiesz angielskiego humoru i polskiego też :) a drużyna A jest dla myslących znaców kina akcji...ble ble ble.
Jednym słowem...lol
Gdybym lubił te seriale byłbym ok gościem ale za pająka jestem idiotą.
To świadczy o Was panowie, jesteście nad wyraz nietolerancyjni i zwyczajnie chamscy i przemądrzali - zadufani w swoich przekonaniach i racjach. Jednym słowem - niedojrzali.
Tylko nie pieprz mi tu Der_Speeder że zmieniam temat bo nie raz na innym forum palnołeś słowo AVP.
Zaraz zaczną pisać znowu o dziecinadzie, chociaż sami układają pioseneczki i śpiewają jak dziewczynki.
...crb Ty znowu absolutnie nic nie rozumiesz i absolutnie nic do Cibie nie dociera...
A może do Was? Zastanowiliście się chociaż przez sekundę nad Tym?
"Mamy elite krytków światowych:
Der_Speeder: Czarna żmija
Gieferg: 13 posterunek
Grzegorz 02: Drużyna A "
Wiesz... jest różnica między filmem ulubionym, a arcydziełem. Każdy film można lubić, ale nazywanie Spider-mana arcydziełem to lekka przesada.
"Cała trylogia jest genialna 10/10"
Ech...
I nie mów lepiej o swoim wieku. Jeśli jesteś dorosły (w co wątpię), to proponuje wizytę u psychologa. Człowiek mający pewien wiek, powinien mieć jakiś poziom. Ty nawet dyskutować nie umiesz, szukając ratunku w profilu przeciwników, bo doskonale wiesz, jak przyznałeś, że twoje tezy (bo argumentów żadnych nie podałeś) na temat Spider-mana łatwo obalić.