napewno beda za efekty specjalne , muzyke , i za kostiumy (chyba jest taka kategoria) ogolnie spodziewam sie od 4 do 5 statuek
Watpie bardzo w Oscary dal Spidermana ! Za efekty mam taka cichą nadzieje ze dostanie Transformers :) Areszta mnie juz nie obchodzi :) a... No i kostiumy to raczej na pewno Piraci z Karaibów 3(zajebisty film) :):)
Efekty specjalne to możliwe-narazie w tym roku nie powstał jakis konkurent chyba że znowu piraci ale jeszcze ich nie widziałem...
Muzyka-Hmmm w Spidermanie muzyka nie była jakimś wielki plusem...
Kostiumy-Tutaj kompletnie nie rozumie...Które kostiumy były piękne bo nie rozumiem?
Spiderman najprawdopodobniej nie dostanie żadnego Oscara...
Dokladnie jest marniutka szansa dla Oscara dla Spidermana !! Jeszcze sie okaże ze Spiderman bedzie miał najwiecej Złotych Malin !! Kostiumy nie ma mowy , co to ma byc kostium czerwony, czarny i kostium Venoma !! ...i tyle !! Marniutkie te kostiumy !!
Jeżeli Spider-man 3 może powalczyć o nagrody Akademii to tylko w kategoriach technicznych takich jak: efekty wizualne, montaż dźwięku i efektów dźwiękowych tylko tam ma szanse, ale nie widzieliśmy jeszcze Transformers no i Piraci zapowiadają się wyśmienicie (chociaż jeszcze nie widziałem).
jak najwięcej złotych malin dla spieder-man 3... może to przytarłoby nosa osobom odpowiedzialnym za takiego gniota -.-'
wątpie żeby za cokolwiek ten film dostał oskara...jak już to za efekty specjalne...ale i tak zauważcie że najczęściej Oskary dostają filmy które ukazują się 2-3 miesiące przed samą galą...
popieram marcina 535...moze dostac za efekty specjalne...bo za inne rzeczy watpie:P
Ja się nie spodziewam żadnej statuetki. MOŻE dostać za efekty specjalne, ale podejrzewam, że spokojnie znajdzie się film, który go przebije.
za efekty specjalne???Moze i byly dobre ale ile ich bylo na caly film???ja bym nie dawal wogole statuetki bo sie nie nalezy temu filmowi.
Nie należy sie,ale w tym roku jeszcze lepszych efektów specjalnych nie było w żadnym filmie ;p Więc na dzień dzisiejszy nominacje w tej kategorii dostałby...(piratów nie widziałem,ale pewnie są lepsze ;p )
transformers oj tak..Ten film to bedzie jeden wielki efekt specjalny:D moim zdaeim to bedzie film roku:D
Mój kandydat do efektów specjanych to ... oczywiście Transformers !! Oj szykuje sie nam wielka walka o statuetke za efekty specjalne !! Kandydaci: 1.Spiderman 3 2.Piraci z Karaibów 3 3.Transformers no i moze 4 film to Harry Potter i Zakon Feniksa !
Niestety nominacje w tej kategorii dostać mogą tylko trzy filmy, przynajmniej tak było od lat. Szczerze mówiąc jeśli miał typować w ciemno, postawiłbym na Transformers na pierwszym miejscu.
Co do oskara za efekty
1.juz druga częśc pajaka dostała statuetke, a w trzeciej jakis specjalnych nowości nie ma - jedynie genialny sandman, a przynajmniej jego znakomite "narodziny" !!
2Pir4aci tez juz mają oskara w tej dziedzinie, fakt faktem ,że efekty mają znakomite ale ogólnie bazuja na gotowych wzorcach z dwójki (niemniej Davy Jones to majstersztyk !! zarówno zagrany jak i wygenerowany komoputerowo !! ostatnia walka czy rozwalenie statku backetta robia niesamowite wrażenie ale czy bedzie za to oskar, zobaczymy. (ale kostiumy, scenografia i dźwięk maja duże szanse)
3.transformers - tu pojawia sie jakas nowiość, modele robotów, transformacje, z całą pewnościa spektalularne walki !! zwiastun prezentuje sie świtnie, pozyjemy zobaczymy ale może być super i może byc oskar :)
pozdrawim