To dla tych ludzi co się czepiają, że to za duży budżet jak na ten film. Z resztą nie rozumiem tego że znów spadła średnia, bo na ogół są dobre oceny . To chyba faktycznie jakaś zmowa. To już jest przesada - jak to możliwe że większość ocen to 9/10, 10/10 i 8/10 a tu przyjdzie taki jeden z drugim powie, że film był dnem nic w nim nie dostrzegł i daje mu ocenę 1/10 bądź 2/10. No bez przesady. Albo jeszcze tacy co mówią że w połowie seansu wyszli (oni nawet nie potrafią obejrzeć filmu do końca a co dopiero go ocenić), albo lepsi jeszcze ci co oceniają a nie widzieli. Poza tym większość z krytykujących podeszła chyba już od samego początku bardzo negatywnie do tego filmu bądź też nie lubi oglądać tego pokroju filmów. Tacy ludzie przychodzą potem do kina negatywnie nastawieni i tylko szukają jakiś drobnych wpadek, błędów i niespójności w fabule. Po raz kolejny powtarzam więc - to jest kino czysto rozrywkowe a wy się czepiacie fabuły jak psiego ogona. To jest i tak moim zdaniem najlepsza z odsłon. Niektórzy z was też wystawiają niższą ocenę bo powiadają, że oczekiwali czegoś więcej (pewnie filmu wszechczasów) i dlatego mogli się zawieść ja też tak myślałem zaraz po obejrzeniu tego filmu ale potem stwierdziłem że to przecież jest komiks. Było dużo akcji, fajnych efektów i humoru. I o to właśnie chodziło. Niestety była też publiczność przyglądająca się walce końcowej ( co było wkurzające z resztą) ale dało się to przeżyć. Albo ta flaga - co wy to za flage oceniacie film? Dlatego podchodząc do tego filmu jako komiksu a nie filmu wszechczasów stwierdziłem że się nie zawiodłem. A do tych co się czepiają właśnie o ten budżet i mówią: "za co te 300 mln" otóż nie 300 a 258 to jest pierwsza sprawa a druga porównajcie to sobie do superman - powrót który kosztował 270 mln i to on jest najdroższym filmem. Spider - nieustająca akcja i fajne efekty natomiast w superman - trwał o jakieś 20-30 min dłużej i ile tam było akcji? Ile tam było jakiś fajnych efektów, humoru, czy czego kolwiek? No a jeśli was tak nie zaspokoił ten film to idźcie do kina na piratów 3 lub szklaną pułapkę 4. Ja tam przynajmniej pójdę :-) A do spiderman'a spróbujcie podejść w inny sposób. Pozdrówki