6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144688
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Jak stwierdził kiedyś Sam Raimi "Ciągnięcie serii ma sens tylko wtedy jeżeli pod koniec parodiujemy ją". No i proszę - Armia Ciemności była świetnym pastiszem wcześniejszych "Evil Deadów", a teraz Spiderman 3, wyśmiewa się trochę z konwencji Spidermana 1 i 2...

Np. scena na moście - widzimy najpierw Dunst z łzami w oczach, Maguire stoi plecami do kamery. Kamera na twarz Maguire - i w tym momencie wybucha śmiech na sali :) Płaczący Maguire wygląda prześmiewczo.

Później wskakuje w symbiota, i zmienia się w typowego przedstawiciela nurtu EMO - fryzura w stylu Bullet From My Valentine, wyraz twarzy "dajcie mi spokój, idę się pociąć" orazzachowanie :)

Spacerek ulicą - no tu już przesadzili :) Pan Parker robi z siebie kretyna przed połową miasta :)

ocenił(a) film na 7
arekrem

Tylko, że widzowie nie chca oglądać parodii, ale prawdziwy, film akcji z dylematami i poważną problematyką, z którą musi się zmierzyć nasz bohater. Jak byśmy chcięli oglądć parodie to można zobaczyć serię pt. "Straszny film". Jeżeli ten film mał być parodią i taka rzeczywiscie jest filozofia rezysera to może czas aby Raimi zmienił profesję. To jest skandal ---> parodia, drwina z odbiorców.

ocenił(a) film na 10
arekrem

Ja osobiście uważam, że wszystkie części były... zajerzyste xD Normalnie zawsze z znajomymi mamy taką polewkę na Spidermanach, że nie ma jak ;)
I właśnie dlatego warto oglądnąć chyba te filmy - dla poprawienia sobie humoru. Wiem, że to może dziwne z naszej strony, ale na serio, bawi nas słuchanie kolejnego wyznania Parkera, jego rozterek i problemów...
Proszę o wyrozumiałość ze strony prawdziwych i wiernych fanów - ja mam swoje zdanie, wy swoje :))
Zatem... Spidermanie - PRZYBYWAJ!

P.S. Jeśli można spytać, jak tam wypadła w kwestii humorystycznej 3 część? Śmieszniejsza od 1 i 2? Warto iść? ;> ;P

Pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 7
lunatyk_5

Tam jest kupa śmiechu, do tego stopnia, że aż kiczowata, ten film to jakaś pomyłka. Moze to wersja alfa?

lunatyk_5

Spidermany są pokazem jak można spaprać pomysł na bardzo ciekawą adaptacje komiksu... Pole do popisu ogromne,fanów spidermana wielu,a filmy są...nienajlepsze
1 w kinie mi sie nie podobała,tzn zawiodła mnie...
2 to już troszke dorosłem i zobaczyłem jak to spaprali historie pajączka...
3 to już parodia na całej lini;] Scena finałowa,gdzie tłum kibiców śledzi dokonania spidermana to kpina;] Aktorstwo poraża,zwłaszcza pana Spidermana i pani Spiderman... A przemiana Tobeya w jakiegoś naćpanego chłopczyka to śmiech na sali...

Ogólnie to baaaaardzo jestem ciekaw jak wypadnie 4 część. Może powstanie komedia na miare Teksańskiej masakry... ;]

arekrem

Wg. mnie dobrze, że zrobili z tego parodię. Na poważnie nikt by tego nie zniósł...

arekrem

Jesli faktycznie Sami tak powiedzial to powod dla ktorych Armia Ciemnosci i Spiderman3 sa takie a nie inne
ma sens.