Pierwsze z nich dotyczy nowego zwiastunu - czy to będzie ZUPEŁNIE nowy zwiastun czy taki sam jak poprzedni ale z nowymi scenami? Wiadomo coś na ten temat? W wielu filmach pojawia się drugi zwiastun lekko zmieniony od poprzednienie. Gdyby był zupełnie CAŁY nowy to cool! Podejrzewam, że w połowie będzie stary i na końcu dodadzą kilka nowych scen - tylko żeby nie były to sceny pokazywane gdzie indziej (np: przemiana w Venoma) bo to byłoby wielkie nic. Czuję, że szału nie będzie! I ten czas 1:38 - nie nastawiam się zbytnio - bardziej na Piratów 3!
Drugie pytanie (chyba raczej stwierdzenie) bardziej mnie denerwujące - to już trzeci film w którym jest Curt Connors (Raimi zrobił furtkę na przyszłość) ale - nie będzie raczej czwórki (wątpie)chyba że zarobi fortunę - a wtedy oglądając całą trylogię zawsze będzie denerwować jego obecność - niespełnona do końca! Pewnie nic niewiadomo o pojawieniu się Lizzarda? Mam WIELKĄ nadzieję (ja bym tak zrobił) że ostatnia scena filmu (podobnie jak w dwójce z Harrym) będzie w laboratorium Connorsa i zacznie się przemiana (najpierw odrośnie mu rączka). To by było coś!
Trzecie pytanie (teraz na pewno stwierdzenie). Dlaczego Harry nie załozył maski ojca. Wygląda jak jakiś zielony ninja. Dla mnie to bezsensu. Pojawienie się znowu goblina w tej masce wywołałoby malutką gęśią skórkę (dostał baty od niego w jedynce pajączek oj dostał).
Czwarte - Sandman. Dla mnie to nr 1 tego filmu. Rewelacja - wygląd, wielkość itp. Boję się tylko, że pokazali go za dużo i że 50% jego scen poszło na kampanię reklamową :( Wiadomo coś o ilości scen z nim? Podbnie było z Angelem w X-men 3. Ze zwiastunów wynikało, że będzie kluczową postacią a tu kicha - chyba z 75% procent jego scen poszło w reklamach!
Piąte - Venom. Wywołuje tyle szału a ja się wkurzam bo jak już kiedyś pisałem, uważam że jest zdecydowanie za szybko. Dopiero co dostaliśmy dwóch przeciwników pajączka, wnikneliśmy w jego świat na 4-5 godzin - w świat raczej nie przesadnie komiksowy (nie za dużo fantazji i bajki) a tu nagle tajemniczy obcy z kosmosu w posatci mazi. Raimi nie chciał go podobnie jak ja ale go namówili. Eh wolałbym Jaszczura a jeszcze bardziej Rhino. Venoma dałbym do czwórki na cały film (i na końcu w wielkim finale Carange). Możliwe, że zmienię zdnie po premierze ;)
Czy nie było czasem tak, że to syn Jonaha Jamessona przywiózł go promem z kosmosu?
Ogólnie filmy Spider-man oceniam na 10/10. Mają nie tylko super efekty i akcję ale ciekawe i wyraziste postacie oraz to COŚ!
Jeżeli ktoś choć w małym stopniu doda coś do mojich przemyśleń lub odpowie na jakieś pytanie to z góry bardzo dziękuję!
Pozdrawiam
zgadzam sie co do Lizarda , rezyser chyba robi taka furtke dla tej postaci a tu ciagle jej niema :/ a tez bym chcia aby byla.
Co do kostiumu Harrego tez sie zgadzam niezbyt mnie przeonuje...
( z tym ninja tez mam podobne spostrzezenie)
A co do Venomena masz racje moze byc go malo w filmie bo jest bardzo duzo zlych czarnych charakterow
Thanks for answers!
Nie myślałem że ktoś się ze mną zgodzi :)
Venom jest tak potężną postacią i ważną, że naprawdę powinien być mu poświęcony cały film. A tak nie dostaniemy np: teroryzowania rodziny Petera prze niego - niestety.
A i jeszcze jedno - przydałby się mały come back Octopusa - chociaż pod koniec stał się normalny ale kto wie do czego znowu jest zdolna sztuczna inteligencja.
Tak wogóle - marzy mi się Juggernaut ale był (niestety) już w X-men 3.
Tylko nie Vulture! Skorpion ewentualnie, Mysterio no i Rhino.
Jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieję że nie śmiecę zbytnio.
Moim zdaniem nieoniecznie musi byc go mało w bajce kiedy oglądałem dawno temu pamiętam,że było terroryzowanie rodziny ,a w cale vwnom nie był na ekranie długo. Co do Conorsa zgadzam się z Tobą,po co go umieszczac i robic taką zmyłkę. Wydaje mi się ,że ilośc wrogów jest tak duża ponieaż Raimi chce zakończyc serie,a nie umieścił wielu fajnych postaci widzowie byli by nizadowoleni,że w wersji filmowej powstało mało wrogów. Takie jest moje zdanie
A co do venomena to racja powinien byc o nim oddzielny film .
Ja obstawiam tak najwiecej czasu poswieca :
55% filmu - Harremu ( Goblin)
20% filmu - Sandman
25% filmu - Venom
I ja mam pytanie jeszcze odnosnie clipu 7 min 30 sekundowego czy wtedy gdy upada Harry to on umiera czy wyjdzie z tego caly??? Chyba bedzie zyc bo glupio zakonczyla by sie rola Harrego w tym filmie....
crb tez bym nie chcial Vulture jako czarnego charaktera (kiepski)
zalozmy ze jest krecona 4 to bym chial widziec Scorpione i Lizarda!!!
Wydaje mi się ,że umiera może to głupio ale szczerze to zasłużyll sobie.
Harry uderzył belką w głowe wię chyba nie żyje
Wątpię aby Harry zginął w taki sposób. Pamiętajmy, że zażył to samo serum co jego ojciec, a tym samym jest tak samo potężny jak on i takie uderzenie nie powinno zrobić mu większej krzywdy. Co najwyżej utrata przytomności. Takie jest moje zdanie :))) Jeżeli już zginie to w jakiś bardziej efektowny sposób.
Aha, jeszcze słówko do crb. Juggernaut niestety sprawa wątpliwa, co się wiąże z prawami autorskimi wytwórni filmowych ( X-men 3 - Fox, Spider-man - Columbia) a szkoda bo byłoby ciekawie.
zgadzam sie z Toba, mi tez sie wydaje, pamietajmy jeszcze ze czeka harrego walkaz Peteram juz w polaczeniu z zymbiotem i jeszcze wybuch bomby kolo glowy Harrego w dalszej czesc.Byc moze ze bedzietak jak pisal Darth Venom zostanie zabity przez venoma jak bedzie chcial oslonic Spidermana.
Thanks for answers!
W sumie Octopus NIBY zginął - ale nie ma na to żadnego dowodu i nawet nie wyglądało to zbyt przekonywująco tak jak np: śmierć goblina.
Przecież Harry ma w ostatniej bitwie w filmie pomagać pajakowi więc w życiu nie zginął. Zobaczcie jeszcze raz zwiastun jak Harry jest w szpitalu z białym gipsem(?) wokół szyi.
No własnie. Harry pomaga Spidermanowi w ostatniej walce z Venomem no i... .
W scenie pościgu w wąskeij alejce Harry tylko trci pamięc na krótki czas.
no własnie
jak ktos oglada zwiastuny to wie ze jeszcze jest sporo scen z harrym
a zapewne ta w której sciaga petea bedzie jedną z pierwszych i potem bedzie chciał dalej sie zemscic.
no zobaczymy.
Póki co dużo nie wiadomych...
Wszystkeigo niebawem dowiemy sie w kinie :)
tylko jakies 55 dni :)
to dlatego napisalem ze Harry nie ginie po tej I walce z Peterem, czy zginie od Venoma to zobaczymy.greeting to @ll fans of Spiderman.
tak samo jak w komiksie zginal Zielony Goblin (Norman), a po kilkunastu latach okazalo sie, ze zyje. Octopus moze wrocic ;)
Na wszystkie powyższe posty sie zgadzam ale moim zdaniem Harry fajnie wygląda w tym swoim stroju jest taki no bardziej super bohaterski niż super złowieszczy więc to jest ten atut!a jeśli chodzi o Lizarda to też bardzo chciał bym go zobaczyć w "spider-man 4" ale skoro filmu ma podobno nie być to dlaczego jest już na stronie dział o nim???Pozdrawiam serdecznie!!
Zauważyłem, że wielu osobom kostium Harrego nie odpowiada. Muszę przyznać, że ja podobnie jak Ghost Rider odbieram go pozytywnie. Nie wiem, coś w nim jest. Jakiś taki oszczędny, nie krępujący ruchu. Może nie ma nic wspólnego z kostiumem z komiksu, ale i tak jest lepszy od tego z pierwszego filmu. Taka sama sprawa ze ślizgaczem (gliderem jak kto woli), równie oszczędny, zmniejszony do minimum, a co za tym idzie bardziej zwrotny (patrz filmik 7:30 min). Co o tym sądzicie ?
Owszem jest jakby nowocześniejszy i lepszy ALE - trochę za bardzo kojarzy mi się z extreme sports. Ten z jedynki miał komiksowy klimat.
Pozdrawiam
Zgadzam się co do ostatniego zdania :) Ale wiesz w filmach już tak jest, powtarzalność prowadzi do znudzenia widza. Zauważ, że aby nie popaść w rutynę nawet Spiderowi wprowadzili czarny kostium, co prawda zabieg ściśle związany z pojawieniem się nowej postaci, ale jednak. Nie chcieli wprowadzać starego ślizgacza bo widz stwierdziłby - "to już było". To samo kostium. Co nie oznacza oczywiście, że kostium (oprócz maski) i ślizgacz z jedynki jest bardziej klimatyczny i ogólnie jest bardziej cool ;))
Ok - możliwe że wkrótce się przekonam do niego. Czyli czas zaśpiewać: "Ale to już było i nie wróci więcej".
Jeszcze jedno - ten nowy zwiastun który widzieliśmy w OHYDNEJ kopii - kiedy będzie oficjalnie dostepny???
23 marca - chociaż szału z tym zwiastunem nie ma to i tak czekam na niego z niecierpliwością :P
Czytając komentarze domyślam sie że większość porównuje Spidermana do bajki z Fox Kids :P Trzeba pamiętać że to jednak nie chodzi o ten animowany(co prawda prawie identycznie zrobiony jeśli chodzi o klimacik)film na podstawie komiksu,ale o sam komiks. Co racja to racja-o Venomie i Carnage'u powinien powstać osobny film,ale z 2 strony gdyby każdy wróg człowieka pająka miałby zostać przedstawiony to filmy te powstawałyby przez kilka pokoleń. Motyw Goblina jest według mnie nieudany do filmu. Z chęcią zobaczył bym za to Mysterio.
Jestem tylko ciekaw jak w filmie wyjaśnią czemu jeden człowieczek jest całą piaskownicą no i również ciekawe jak wyjaśnią pojawienie sie czarnej mazi która troszke nabroi. No ale w sumie nie zapowiada sie nic odróżniającego od poprzednich części oprócz tego że sie zmienia ekipa zła.
No cóż trza czekać.
Na swoje pytania znajdziesz odpowiedź w archiwum forum.Miłej lektury.A co porównań to cześć nie czytała komiksów tylko ogladała bajki i dlatego tak wychodzi.Może po prostu byli za młodzi na to.Ja sie wychowałem na komiksach wydawanych przez TM Semic które były najlepsze ponieważ był to Amazing Spiderman a nie inne pochodne.A teraz dzięki sieci mamy dostep do wszystkich oryginalnych numerów.Wszystkim fanom gorąco polecam te 540 wydań.Aaa od 538 numeru mamy powrót "czarnego pająka".
Dzięki sieci...hmm a można wiedzieć gdzie dokładniej? Z chęcią zrobiłbym sobie powtórkę z przeszłości :)