Ledwie do kin trafił Spider-Man 3, a Internet już huczy od plotek na temat czwartego filmu. Na stronie FreezeDriedMovies pojawił się niesamowity news, w którym podano wrogów, z jakimi zmierzy się Spider-Man w kolejnej kontynuacji kinowego przeboju.
Fragment tekstu:
Lizard i Carnage to kandydacji na super-łotrów w Spider-Manie 4. W trzecim filmie Doktor Curt Connors bada próbkę symbionta. Nic więcej o niej nie wiadomo do samego końca filmu. To celowy zabieg - fundament pod kolejnego sequela. Ten mały kawałek symbionta ma przemienić się w dojrzały organizm i wraz Cletusem Kasadym stworzyć najbardziej krwiożerczego wroga Spider-Mana, Carnage'a! Parker nie tylko będzie musiał zmierzyć się z czerwonym szaleńcem, ale także stanie oko w oko z Connorsem, który zamieni się w Lizarda. Studio zastanawia się też nad wprowadzeniem Black Cat do sagi filmowej o Spider-Manie.
Koniec tekstu
Fakty czy plotki? Studio jeszcze nie wydało oficjalnego potwierdzenia produkcji Spider-Mana 4. Ponoć sequel znajduje się we wczesnym stadium preprodukcji, w którym szuka się pomysłu na fabułę filmu.
FreezeDriedMovies twierdzi, że dostało potwierdzenie od człowieka wiarygodnego w 100 %. Jest to szpieg, który dostarczył im sensacyjne info na temat przeciwników w Spider-Manie 3. Serwis jako pierwszy podał, że pojawi się Venom i jako jedyny prawidłowo wytypował przeciwników w trzecim filmie - Nowego Goblina, Sandmana i Venoma. Czy ponownie nas zaskoczył? Poczekamy.
Ewentualna premiera Spider-Mana 4 planowana jest na 2009/2010 rok.
Żródło ze strony www.spider-man.pl
Haha widziałem, ze Venom is back;] a co do Carnage, to napisałem podobny scenariusz gdzieś ;] no i jeszcze Lizard... może być ciekawie :D żeby tylko nic nie sknocili :(
taki zestaw i siódme niebo.(tylko ta Black Cat tak trochę nieteges). Gdyby jeszcze to było tylko w starym składzie(Raimi, Maguire itd.) i na czwórce mogą kończyć.
tylko zeby nie bylo tak jak z venomem,ze lizard bedzie glownym wrogiem,a cassidy wyjdzie na koncu z wiezienia i bedzie carnagem:((
Tak samo mówiłem w ktoryms z innych tematów. Ich 2 wytypowałem na wrogów i prosze, Pierwszy przeciek o Lizardzie i Carnage :D
ja tam Lizarda bym sobie darował ...Venom I Carnage (Rzeźnik i Toksyna jak to kiedyś przetłumaczył Lektor w Spider-man Unlimited :P )wystarczy ...wkońcu ...gdzie kucharek sześć ..tam ...tam niezły bigos ...a jak wpierniczą do następnej części Venoma,Lizarda,Carnage'a i Black Cat to się załamię ....moim zdaniem Venom i Carnage wystarczą...chociaż ciekawym wątkiem mógłby być DoppleGanger ak'a zmutowany SpiderMan ...i przez jakiś czas Brock byłby tym dobrym broniąc miasto przed szalejącym sześciorękim Spider-Manem i Psychopatycznym Symbiotem ..to by nie było takie złe :P ...bo Lizard
po 1-wsze primo....był już w grze na podstawie filmu i po grzyba na nowo opowiadać jego Historię ?
po 2-gie primo ....jego wątek byłby za bardzo podobny do wątku Octopusa...Doktorek(Mentor i wzór dla Parkera) zamienia się w okrutnego Potwora i Terroryzuje miasto
po 3-cie primo ....nie mogę sobie wyobrazić CIEKAWEJ historii z Lizardem ....po prostu to mało wyrazista postać i niezbyt chciałbym ją zobaczyć na dużym ekranie
...takie moje zdanie
no jak bedzie black cat to wymysla ze ona cos z Peterem tego i mj sie dowie...lepiej zeby kota nie bylo:(
"po 1-wsze primo....był już w grze na podstawie filmu i po grzyba na nowo opowiadać jego Historię ?"
=>w której części? bo mnie zachęciłeś.
"po 2-gie primo ....jego wątek byłby za bardzo podobny do wątku Octopusa...Doktorek(Mentor i wzór dla Parkera) zamienia się w okrutnego Potwora i Terroryzuje miasto"
=>trochę podobny ale w komiksie był jeszce np: wątek jego syna, więc można urozmaicić, no i Parker na pewno mocniej był związany z Connorsem niż z Octopusem.
"po 3-cie primo ....nie mogę sobie wyobrazić CIEKAWEJ historii z Lizardem ....po prostu to mało wyrazista postać i niezbyt chciałbym ją zobaczyć na dużym ekranie"
=>A ja wręcz odwrotnie, a jeżeli reżyserem pozostaje Raimi to napewno coś tam wykuma, Lizard to postać niejednostronna, a Sam lubi takie postaci(stąd nie chciał z początku Venoma, bo uważał go za czarny charakter bez głębi - kieruje nim po prostu zemsta na Parkerze i tyle) tak samo, a nawet bardziej jest z Doppelganger'em - siekać i jeść:) Wydaje mi się, że największy potencjał zarówno akcji jak i pewnego głębszego sportretowania wrogów mają właśnie Carnage i Lizard.
Zgadzam się z królikiem ;] Lizarda bym z chęcią zobaczył tak samo jak Carnage... Venom, to wiadomo ;] musi być jakiś koleś do lania Spider-Man'a :D
,,Haha widziałem, ze Venom is back"
a gdzie ty to masz napisane?
Mam nadzieję że jak bedzie Carnage to w końcu będzie to pożądny czarny klimat a nie dziecinada. Powinni zawyżyć wiek od 18 lat i zrobić pożądną ,,rzeź" (carnage), bo nie wiem jak inaczej zamierzają przestawić ten charakter. Pewnie utnie komuś paluszka i na tym sie skończy, żeby dzieci nie nastraszyć.
black cat to by bylo gowno..i znow nowa panienka si epojawia i od razu sie przemienia???ni eno mam nadzieje ze to tyko plotka.Zeby od samego poczatku byla w filmie felicia hardy i w 4 zeby ja przemienili to by jeszcze przeszlo ale ta od razu...eee niee...wogole nie pasuje.Po co mu sojusznicy??Jak juz to jakis pozadny a nie baba:D dla mnei lepszy by byl patent ze connors odzyskuje pod postacia jaszczura swiadomosc i pomaga spiderowi.
nie no ale jezeli taki material spierdola to zaklinam ich na wieki!!!!jezeli popelnia ten sam blad co z Venomem to zabije normalnie!!!:)))))a lizard...tez ciekawa postac!!nawet bardzo!!!tylko szkoda ze Brocka nie bedzie(ponoc zginal)ktory za wszelka cene mialby udowadniac ze Connors to bestia,i zniszczyc mu kariere naukowca:(((((
Też tak typowałem ;-)
Osobiście w roli Carnage'a chciałbym zobaczyć Heatha Ledgera.
Myślę również, że w trójce Raimi może w filmie umieścić nie tylko Carnage'a Lizarda (Venom raczej nie wróci) ale również Mysterio. A zamiast Czarnego Kota sojusznikiem Spidera będzie Sandman.
bardzo wątpliwe, że Ledger zagra Carnage'a. Jak na razie psychicznie męczy się z przygotowaniami do roli Joker w nowym Batmanie. Wątpie, żeby po tym dał się zaszufladkować jako jeszcze jeden komiksowy czarny charakter.
No nieźle ;) Mi Lizard i Carnage odpowiadają,ale niech już nie będzie kolejnej nowej postaci.. Ktoś tam powiedział że Raimi mało poświęcił czasu Venomowi bo nie ma tej głębi,że kieruje się zemstą na parkerze, ale Carnage mimo wszystko to już w ogóle nie ma żadnego motywu tylko zabija :P
Ej taka prośba z mojej strony i paru osób. Ten sam temat jest na stronie o spidermanie 4 moglibyście tam odpowiadać i tam zakładać nowe tematy o różnych plotkach itp?..
Stary za, to co napisałeś na forum SM$ powinieneś dostać w ucho...licz się trochę ze słowami! zwłaszcza, że nie wiesz jacy ludzie siedzą z drugiej strony monitora...
no fakt, a więc możliwe, że Raimi też nie będzie chciał Carnage'a(podobno w końcu zdecydował się na Venom'a głównie ze względu nacisku fanów, bo sam uważał Sandmana i Harrego za dużo ciekawsze, bardziej ludzkie postacie, a Venom'a po prostu za krwiożerczą maszynke do zabijania). No z Carnege'em jest faktycznie dość podobnie, a jak piszesz nawet gorzej;] Więć jako fani musimy i teraz naciskać;D
no fakt, a więc możliwe, że Raimi też nie będzie chciał Carnage'a(podobno w końcu zdecydował się na Venom'a głównie ze względu nacisku fanów, bo sam uważał Sandmana i Harrego za dużo ciekawsze, bardziej ludzkie postacie, a Venom'a po prostu za krwiożerczą maszynke do zabijania). No z Carnege'em jest faktycznie dość podobnie, a jak piszesz nawet gorzej;] Więć jako fani musimy i teraz naciskać;D
Hmmm,a może Raimi zauważy swój błąd jakim było pokazanie Venom'a tylko przez chwilę i w kolejnej części zrehabilituje się i pokaże Venom'a i Carnage...
też mam taką nadzieję ....byleby bez Sandmana ...wizualnie fajnie prezentował się się Sandman ...ale fabularnie widać że został tam wepchnięty na siłę ...żeby tylko nie być po prostu kolejnym złym charakterem dodali wątek że niby to ON zabił Wujka Bena ....głupio to wyszło i całkowicie bezcelowo ...seryjko ...wolałbym żeby więcej czasu poświęcili ..
Symbiot-Spidiemu jak to bezlitośnie tłucze przestępców (bo nawet we wczorajszym odcinku kreskówki Spider-Man lepiej przedstawili zmiany Parkera po założeniu Symbiota niż w filmie )
Goblinowi 2...a nie tylko Harremu jak to próbuje podkraść Peterowi Rudowłosą Aktoreczkę...i mogliby na końcu zrobić TAK że zamiast Mary-Jane to Gwen porwałby Harry a następnie zabił(w komiksie Gwen zgineła z rąk Goblina/Normana..chyba...ale Goblin to Goblin ...) na co Peter (ciągle w Czarnym stroju) zabija Harrego jego własną DynioBombą po czym zdaje sobie sprawę co zrobił i próbuje zerwać z siebie kostium ...widać walkę Petera z Symbiotem ...na każdą próbę zerwania Symbiota z siebie na przemian Symbiot i Parker wystrzeliwują sieć ..miotając się pomiędzy wierzowcami w Centrum nowego Yorku ...walka jest długa i powoli widać jak Peter się poddaje Symbiotowi który rozwścieczony walką z nosicielem przybiera jakby bardziej Venomowaty krztałt (widać że sieć na stroju Spider-Mana jakby trochu popękały i porozciągały się ..a Oczy pajęczego stroju jakby trochu się postrzępiły i jakby powiększyły .jak u Venoma..) Symbiot wraz z Parkerem lądują na dachu kościoła gdzie widać jak Peter klęczy i zostaje całkowicie pochłonięty przez Symbiota...w ostatnim akcie desperacji widzimy jakby Flashback całego zła które dokonał Peter( pozwolenie Gwen umrzeć...bicie do nieprzytomności bandytów..i na końcu śmierć Harrego )...ostatnimi siłami Parker stara się skoczyć z wierzy chcąc zabić jednocześnie siebie i Symbiota..jednak nie udaje mu się to ..Symbiot wystrzeliwuje z Pleców sieć i wcąga spowrotem Petera do dzwonnicy gdzie uderza w dzwon ...dzwon zaczyna bić głośno ...a Symbiot zaczyna szaleć i wić po całym ciele Petera .....ten korzystając z chwili słabości Symbiota Zrywa go z siebie i ucieka .
Pozostawiony bez Nosiciela Symbiot spływa bezwładnie na Klęczącego w Kościele Brocka który ze łzami w oczach przeklina Parkera za to że zniszczył mu Karierę ...a Spider-Mana za to że pozwolił umrzeć jdynej dziewczynie którą kiedykolwiek kochał ..Gwen Stacy..i wpatrując się w jej zdjęcie mówi coś w stylu "niedługo będziemy znowu razem" po czym chowa zdjęcie do torby w której leży już pistolet.
W tym właśnie momencie Symbiot spływa na niego i oblepia go całego ..ale robi to w sposób inny niż to było z Parkerek ...Symbiot jest Wściekły..osłabiony...ale wściekły ...widać że prawie że całkowicie stara się połknąć Brocka ...wlewa mu się do nosa i ust ...widać jak Brockowi oczy całkowicie Czarnieją i w chwili połączenia jest już prawie Martwy ..stoji tak chwilkę z opuszczoną głową i widać jak Symbiot Formuje się najpierw w Ubranie w którym ostatnio Brock widział Parkera ...i nagle słychać jakby podwójny głos Brocka .."nieee...nienawidzimy Parkera"..po czym jego strój zamienia się w czarny strój Spidermana i słychać podwójny wrzask Venoma "NIEEEEEEEEE...NIENAWIDZIMY SPIDERMANA" po czym kostium przemieszcza się i tworzy znany już nam strój Venoma ..słychać głośny Ryk i kamera oddala się do góry przez wieżę z dzwonnicom i ukazując cały kościół ....
..natomiast w ostatniej Walce za wiele bym nie zmienił ...bo pomysł z wbijaniem stalowych prentów w ziemię i uderzaniem ich o siebie jest naprawdę strzałem w dziesiątkę :P ...jedynie co do "śmierci" Venoma zmieniłby TO że podczas szamotaniny Symbiota Peter puszcza sieć i wyciąga Brocka po czym zrzuca Symbiota na kable wysokiego napięcia gdzie Symbiot płonie i umiera...
..końcowom scenę widziałbym w więzieniu ...Brock beznamiętnie patrzy się przez kraty ...a za jego plecami widzimy jego współwięźnia który próbuje się do niego "dobierać";P ..waląc mu tekstem w stylu "hej śliczniutki ...zatańczymy ? " jednocześnie oblizując się po wargach....Brock odwraca się w stronę współwięźnia (Kassydyego) ...widać jak Brock zbliża się do niego a z nosa spływa mu coś jakby Krew ...tylko że jest całkowicie czarna ...ta sama Maź zaczyna mu się wylewać z uszu ,oczu i nosa ...Kassydy cofa się i ze strachem w oczach i drżącym głosem mówi do niego "ejjj ...no spoko człowieku ja tylko żartowałłem.." najazd na twarz Brocka która już całkowicie została pokryta Symbiotem i przybiera krztałt Venoma..
..najazd z Boku na Venoma i Kassydyego ...
..Venom staje tuż przed twarzą Kassydyego i oblizując się długim Jaszczurzym językiem mówi do niego podwójnym głosem..
..."hejjjj śliczniuutkiii.....zatańczymy ?"
po czym widok zza krat od okna i głośny wrzask Kassydyego..
..i napisy końcowe ;P
...he he ..ale się rozpisałem XD ..a miał to być tylko zwykły post XD ...jak tam się wam podoba moja wersja scenariusza do Spider-Mana 3 ? :D
miałem taką wizję :D:D:D:D ....heh za dużo Prison Breaka ;P...no ale chyba aż tak źle nie jest ze mną ? ...co ? :D
no przyznam niezły scenariusz ;D szczególnie z przemianą w Venoma, chociaż scena w więzieniu też niczemu sobie ;) :D
Jak ja kocham wszystkie komplementy idące w moją stronę :)
Więc zrobię dla Ciebie to, co dla mnie miłe - zakończenie pomysłowe i bardzo fajne, szczególnie scena w więzieniu. Gratulki :)
ps: pisze się dzwonnicą, nie dzwonnicom :D
wieeem :P ....wiele ortografów umiejscowiłem w mojim poście ...ale pisałem to jednym ciągiem i niezbyt zwracałem uwagę na literówki :D:D
powiem ci szczerze ze to calkiem dobry pomysl!!(chociaz sam mialem lepsze)!!!gdybys tak mogl napisac skrypt do 4(albo gdybym ja mogl)i dalbys go tym kretynom ze studia to musieli by byc chyba debilami zeby go nie przyjac:))))bo sami lepszych pomyslow nie maja:)))