PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 144034
5,0 50 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Chciałbym z tego miejsca przekazać wyrazu największego podziwu dla tych , którzy wytrzymali do końca tego filmu. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać jak długo można torturować człowieka ? otóż amerykanie dali 2h tego beznadziejnego filmu. Trzeba też przyznać , że amerykanie , to ogromne umysły m.in. fizyce - Powiedzcie mi jak to jest możlwie , że kobieta (scena z dzwigiem i Gwen) trzyma się jedynie telefonu , który to jest przyczepiony jedynie do gniazdka ! No cóż najwidoczniej może w USA maja mocniejsze gniazdka i kable , tego akurat nie wiem , bo nie byłem w Stanach. Co prawda zrobili postępy , bo kiedyś zamiast 15 sekund, ów kabel wytrzymałby 15 minut , tak , aby spidy mógł zjeść spokojnie lunch z MJ. Poza tym głównym wątkiem miała być walka z Venomem - a tu dla tych którzy jeszcze nie oglądali - szok! 50 % filmu to perypetie na linii PP/MJ oraz HO/MJ , a Venon (nie syndrom , czy jak to tam się zwało) tylko 20 %!
Podsumowując film nic nowego nie wnosi , najciekawszą w nim jest ... plakat. Poza tym - Ludzie ile można ! Kolejna klapa , bo robią film tylko dla $ , przy gó*****ym wykonaniu. Daje 4/10 tylko za wspomniany plakat , bez niego o jeden w dół.

JameSoft

Skoro tak bardzo denerwuje Cię Spiderman, to po co w ogóle bierzesz się za jego oglądanie? Przecież po pierwszych dwóch częściach wiadome jest, czego można się spodziewać po kolejnej. I właśnie o to w tej komiksowej ekranizacji chodzi, żeby było nadnaturalnie. Bo czy taki Spiderman podlega jakimś prawom fizyki? Szukając logiki chyba pomyliły Ci się filmy. Polecam Cube ;) Choć tam też dziwnie było...

ocenił(a) film na 4
haurka

sporstowanie : to była pierwsza część którą oglądałem. Poza tym sam doszedłem to wniosku , iż film to since-fiction , ale na litość boską jak można stworzyć coś tak głupiego. A w dodatku wykonanie , z tą tezą też się nie zgadasz ? pozdr

JameSoft

Jeśli nie oglądałeś poprzednich dwóch części, to faktycznie nie odnajdziesz nic godnego uwagi w części trzeciej. Bo Spider-mana trzeba lubić od początku. I w takim wypadku, jeśli zna się całą genezę zachowań bohatera, można odnaleźć w filmie coś głębszego niż tylko dzieło popkultury stworzone dla mas spragnionych efekciarstwa. A jeśli chodzi o wykonanie, to moim zdaniem było o niebo lepsze niż w poprzednich dwóch częściach. Już samo dobieranie odpowiedniego rodzaju piasku świadczy o tym, że Sam Raimi potraktował sprawę bardzo poważnie. Efekty specjalne zadowoliły mnie w 100%. Zgadzam się, że były momenty, których do chlubnych zaliczyć się nie da, ale mi one zbytnio nie przeszkadzały. I uważam, że akurat Spider-man jest jednym z ciekawszych filmów stworzonych na podstawie komiksów. Najnowszego Batmana nie przebije, ale X-meny na pewno.