6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144691
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Według mnie film ten nie jest filmem dobrym. Cechy dobrego filmu chyba każdy zna więc nie będę ich tu wymieniać. Ale w zasadzie czego mogłam się po takim filmie spodziewać? Teraz myśle że nie powinnam się była spodziewac niczego innego.. wiedziałam co to będzie za film. Trochę się zawiodłam mimo wszystko, zbyt dużo takich filmów, zbyt proste są, dla mnie wręcz nudne. Efekty specjalne... chyba to ma nas zachwycić w tym filmie, tak? Mnie to nie zachwyca, mnie zachwycić może treść, gra aktorska...
Morał...
Pamiętacie może jak Peter bodajże powiedział, że dokonując wyborów kształtujemy swoją osobowość,...czy coś podobnego. Piękna sentencja. Super. Kolejny przykład że film nie jest dla mnie filmem dobrym. Morał który powinniśmy sami wyciągnąć mamy podany jak na talerzu. Ale dobrze...po tym słowach film powinien się skończyć, nie potrzeba już tego szczęśliwego zakończenia bo tak naprawdę nikt tego nie chce. Ludzie chcą zaskoczenia, a film jest robiony według prostego schematu.
Albo to że najpierw trzeba uratować kobietę, potem się zając "potworami" . De ja vu? Kurczę...wolałabym żeby ona spadła, żeby spadł Peter, żeby wszyscy zginęli, ale żeby nie było to takie oczywiste. Wiadomo że tak by byc nie mogło... ale dlatego właśnie filmy które powstają teraz są takie same.
Człowiek z piasku.
Według mnie idiotyzm. Jeszcze w tego Spider Mana można uwierzyć jesli się po prostu spróbuje wczuć. Jest niby wytłumaczone...naukowo. :P Ale człowiek z piasku. Kurczę... o co chodzi. Właśnie...chodzi o to żeby było efektownie. Co tam logika, co z tego że to człowiek z piasku, w takich filmach nie potrzeba realizmu. To mi przeszkadza.
Ludzie się zachwycają samym pomysłem i efektami specjalnymi...tak myślę. Mnie to nie bierze, już nie. Spider Man to kolejny film który ma ściągnąc do kin masy widzów. I właśnie efekty specjalne.. aha może obsada też, no i piękna postać SpiderMana ma ściągnąć tych ludzi.

Nie polecam. Niepotrzebna kontynuacja. jedynka jeśli dobrze pamiętam podobała mi się..było to dawno temu, i ja byłam młodsza, jednak była lepsza...na pewno. Dlatego lepiej według mnie obejrzeć sobie jedynkę niż iść na ten film do kina, nie jest tego wart. No...chyba że chcecie się przekonać. Nie sądzę że wam się nie spodoba... ale chyba jeśli sie dobrze zastanowicie nikt nie powie mi że ten film jest rewelacyjny. Lepiej pójść do teatru. Tam macie więcej.....realizmu;]

kaczy_dziup

ja szczerze mowiac mialem nadzieje na najmroczniejsza czesc przygod spidera!!!po obejrzeniu chyba wszystkich materialow filmowych na ten temat w internecie(w tym zdradliwych trailerow:))! szczerze mowiac sie bardzo ale to bardzo zawiodlem!!!myslalem ze nie bedziemy mogli zaczerpnac oddechu a tu co????to co zwykle!!!to juz bylo w poprzednioej czesci!!!a sadzac po trailerech akcji i efektow tez mialo byc o wiele wiecej ..a tu wychodzi na to ze autorzy popelnili ten sam blad co autorzy FANASTYCZNEJ CZWORKI czyli prawie wszystkie najlepsze sceny pokazali w zwiastunach:(((((((((!!!!a w kinie nic nas juznie zaskoczylo:(((((((

ocenił(a) film na 4
Funny_Man

nie, no był człowiek z piasku, czyż to nie piękne, i jakże efektwone;]
A mroczny to miał być chyba kostium SpiderMana...bo istotnie...jakiż on mroczny, jaki czarny (: