6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144695
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Ej sluchajcie wiecie jak nazywa sie utwor z filmu, leci on zaraz na poczatku jak sie film zaczyna, moglibyscie podac tytul??pozdrawiam ;):)

ocenił(a) film na 5
Dann

Utwór nazywa się "Main Title" i jest autorstwa Danny'ego ELfmana. Pochodzi on z OSTa do 2 części Spider-mana, jeśli mnie uszy nie mylą (albo jest koszmarnie bliźniaczo podobny). W ogóle zauważyłam, że w trójce Christopher się nie wysylił - wydawałoby się, że jedynie poprzerabiał tematy utworów DElfmana do potrzeb filmu. Co prawda mogę być w błędzie - jakoś dotychczas się jeszcze do Younga nie przekonałam (chociaż rocznik '57 powinien mówić sam za siebie...).

ocenił(a) film na 8
Schizophrana

dzieki za odpowiedz, ale mam jeszcze jedno pytanie odnosnie soundtracku:P
http://www.youtube.com/watch?v=RrU887VZ5N0 a wiesz moze jak nazywa sie ta muzyka z 1:38 do 2:06??? :D:D z gory dzieki!!!;)

ocenił(a) film na 5
Dann

Przesłuchałam to "intro" i doszłam do wniosku, że nie jest to jednak identyczny opening jak w dwójce. Do 53 sek. rzeczywiście jest temat z "Main Title", później jednak wchodzi nowy temat (że też na filmie go nie wyłapałam!), wydaje mi się, że jego tytuł na OSTu (który, notabene, chyba jeszcze nie wyszedł, albo jest póki co nieosiągalny) będzie związany z Venomem (jako że w owym fragmencie pojawia się na trailerze ta czarna substancja. Teraz już zupełnie się zamieszałam - muzyka niby Younga, ale styl kompozycji jest kompletnie ELfmanowaty! Chociaż mało prawdopodobne, żeby Elfi współpracował przy powstawaniu muzyki do trójki, to jednak podobieństwo uderzające.
Cóż, podejrzewam więc, że utwór, jeśli już pojawi się oficjalny soundtrack, będzie nosić nazwę podobnąż jak ww. Pozostaje nam tylko czekać (a naprawdę jestem ciekawa, jak się Young zaprezentuje i czy, co najważniejsze, zbytnio nie powielił muzyki Danny'ego...).