Najnowsza część przygód "Spider-Mana" została okrzyknięta najbardziej wypełnionym błędami filmem 2007 roku.
Internauci wpisujący się na stronę MovieMistakes.com znaleźli w filmie "Spider-Man 3" aż 16 nieścisłości oraz pomyłek związanych m.in. z fryzurą Tobeya Maguire, jego kostiumem oraz zmieniającymi się warunkami pogodowymi.
- Przypuszczam, że tego rodzaju pomyłki zdarzają się we wszystkich filmach, a ich wyszukiwanie sprawia fanom ogromną frajdę, ale te błędy, które znaleźliśmy do tej pory są wyjątkowo rażące, jak na film o tak wielkim budżecie - mówi Jon Sandys z MovieMistakes.com.
Tymczasem produkcja ustanowiła nowy rekord światowego box office zarabiając podczas pierwszego weekendu na ekranach kin aż 148 milionów dolarów i już znalazła się na 82 miejscu najbardziej dochodowych obrazów w historii kina - tuż obok "X-Men 2" i "Bodyguarda" oraz "Rainmana". Producenci planują nakręcenie jeszcze przynajmniej trzech filmów o losach Człowieka-Pająka
http://film.onet.pl/0,0,1533689,wiadomosci.html
Jak można kurwa okrzyknąć już Spider-Man'a 3 filmem z największą ilością błędów, skoro do końca roku zostało jeszcze od chuja premier ??!! Znaleźli się eksperci... szkoda tylko, że zamiast mózgu mają styropian :/
I po co maja robic jeszcze kilka Spider-manów jak juz ten to byl niewypal troche, to nastepne to juz wogole, chyba tylko bardzo płytka amerykańka widownia bedzie ogladac zeby moc sie nacieszyc swoja flaga w filmie :D
maria 221
wez troche przetlumacz wpadek , bo ja srednio z angielskim :)
http://www.moviemistakes.com/film5945
przeczytalem 1 z wpadek
hehe nawet niezla wpadka : chodzi o to ze gdy Spider jak jest w kosciele to nieraz widac deszcz a , nieraz sloneczna pogode :)
scena, gdzie Peter idzie, by powiedzieć jego cioci, że on będzie poślubiał MJ, ona służy jemu herbaty i idzie, by wyjąć mleko z lodówki. To zdarza się szybko, ale, jeśli patrzysz, ona właciwie wyciąga sok z pomarańczy Tropicana, wtedy następny strzał, ona jest pokazana nalewając mleko dla herbaty, nie ma żadnego soku z pomarańczy na stole
Wiem ze to jest troche nie po polsku napisane ale translatorem tłumaczyłem:P:D
Trochę tego dużo, ale dobra kilka tłumaczeń
* Gdy Peter walczy z Sandmanem widać Terminal Tower, który jest widocznie charakterystycznym budynkiem w Ohio a nie w NY
* Taka scena przy śmierci Harrego, Peter i MJ trzymają go za ręce, a za chwilę widzimy, że MJ trzyma ręce na klatce piersiowej Harrego.
* Automatyczna sekretarka w domu MJ na którą dzwoni Peter nie jest automatyczna bo odpowiada sama Kirsten, łącznie z sygnałem Beep:) ale babol ---> mogli się postarać:D
* Scena w restauracji kiedy to MJ poznaje Gwen ----> Gwen trzyma ręke na ramieniu Petera, następne ujęcie trzyma ręce splecione a gdy znowu pokazują Petera to ona znowu trzyma go za ramię:)