Jeśli dojdzie do powstania czwartej cześci przygód Człowieka-Pająka, to najprawdopodobniej na ekranie będzie on musiał zmierzyć się aż z szóstką przeciwników, znanych jako Sinister Six. W skład, powołanej przez Doktora Octopusa, grupy wchodzą Mysterio, Electro, Vulture, Kraven oraz Sandman. Pomysłem zetknięcia Spider-mana ze Złowrogą Szóstką reżyser Sam Raimi podzielił się podczas wywiadu dla stacji MTV.
Sinister Six po raz pierwszy pojawiła się w komiksach o Spider-manie w 1965 roku w tomie Amazing Spider-Man Annual #1. W kolejnych zeszytach skład grupy ewoluował, by rozrosnąć się w pewnym momencie nawet do Sinister Twelve. Złoczyńcy pojawili się także w animowanej serii Spider-mana z 1994 roku. Tam, ze względu na kierowanie filmu do dzieci, zastąpiono słowo Sinister wyrazem Insidious.
Pomysł Sama Raimi może jednak pozostać wyłącznie w głowie reżysera, nie wiadomo bowiem, czy Sony zaproponuje mu realizację Spider-mana 4. Choć sam film jest w planach, to zarówno udział Raimi, jak i odtwórców głównych ról, stoi pod znakiem zapytania. Czy i w jakim kierunku pójdą personalne negocjacje producentów, przekonamy się zapewne już niebawem.
1 Doc Octopus przecież zginął
2 Sandman teraz nie ma juz powodu zeby walczyc z Spiderem...wrecz przeciwnie moze stanąć po jego stronie
3 Jak ma być 6 przeciwników to ja sie na to nie pisze;/
Nie przekręcajcie newsów, ok? Sam Raimi powiedział, że w następnej trylogi chciałby zobaczyć Sinister Six. Nie razem, ale chciałby zobaczyć. Mi też się to nie podoba, bo w 4 wszyscy byli przygotowani na Carnage i Lizarda, a tu taka kaszanka. A najgorsze jest to, że ma powrócić Doc Ock, przecież on się utopił. Sam nie wiem. Ten Sam Raimi od początku mnie wpienia.
Ja bym chciał zobaczyć Carnage, co prawda nie Darth Carnage:P a tego czerwonego;>
"1 Doc Octopus przecież zginął
2 Sandman teraz nie ma juz powodu zeby walczyc z Spiderem...wrecz przeciwnie moze stanąć po jego stronie
3 Jak ma być 6 przeciwników to ja sie na to nie pisze;/"
1. Są na to dowody? Żadnych - w świecie komiksu i filmu wszystko jest możliwe.Może...ktoś go uratował -wypłynął gdzieś nieprzytomny...
2. Sandman może mieć powód może Sinister Six namówiła by go do współpracy oferując np: górę pieniędzy albo jakąś operacje dla córki...
3. Dlaczego? Może być niezła jazda :) Ja w 100% się na to piszę!
zauważcie że z każdą częścią wzrasta do coraz większych rozmiarów wątek miłosny między MJ i Peterem,dlatego w trójce był taki nadmiar melodramatu.ale od czwóreczki sie zapowiada że będzie to powoli już opadac. I dobrze.
''Może...ktoś go uratował -wypłynął gdzieś nieprzytomny... ''
Przecież on tam na dno poszedł...utopił by sie....podrugie jakby przezył było by to naciągane....
''oferując np: górę pieniędzy albo jakąś operacje dla córki... ''
To jest akurat dobre....:)....albo poprostu by tak myslal ze mu cos dadza a oni by wykorzystali zeby tylko walczyl ze Spiderem....i wkoncu przypadkowo by usłyszałze ch*** dostanie i walczył by po stronie Sipidera:D
Jestem zdecydowanie przeciwny temu aby 4 częśc Pająka reżyserował Raimi.Zdecydowanie zmarnował potencjał filmu,szczególnie w części 3.Raimi przyznawał,że może skusi sie na zrealizowanie czwórki jeśli wystąpią w niej główni aktorzy.Znając życie zrobi kolejną romantyczną opowieśc