6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144696
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Czekałem na ten film bite 3 lata i się nie zawiodłem. Śmiało mogę przyznać, że podobał mi się najbardziej ze wszystkich części. Moja ocena:
Plusy:
-Nieźle sklejona, ciekawa fabuła,
-Nowi wrogowie i postacie,
-Pomysłowy, dużo akcji (ciągle coś się dzieje),
-Gra aktorska,
-Muzyka,
-Efekty specjalne,
-Trochę humoru (Jameson z lekami mnie dobił:D),
-Film ma swój klimat (nie tylko mroczny, ale pod względem przyjemnej słonecznej atmosfery z moim ulubionym Spider-manem też się trochę różni),
-Sporo naprawdę świetnych scen (Np. Symbiot oddzielony od Brocka mnie zaskoczył, porządnie wydali kasę na efekty specjalne),
-Swietne zakończenie.
Minusy:
-Kilka niedopracowanych scen,
-Za mało ujęć Venoma,
-Biorąc pod uwagę to jak reklamowali czarnego Spider-mana to w filmie jest go o wiele za mało,
-I biorąc pod uwagę te dwa powyższe minusy film mógłby być dłuższy z 20min,
-Mi się troszkę ten początek filmu nie spodobał:)

Film jest naprawdę świetny. Żałuję tylko, że na cały film jest tak mało Venoma, co prawda dzięki temu stał się w tym filmie takim rarytasem, ale że też tak zginął... Zrozumiałbym gdyby to obcy oberwał, a nie też z Brockiem, ale cóż... W końcu nic nie znika tak całkowicie, chyba coś widziałem po wybuchu na podłodze, ale nie pamiętam dokładnie. Może zwiał, a może nie. Ale Venom według mnie był świetny. Co prawda nie był to mięśniak, ale jego postać zrobili całkiem nieźle, a najbardziej mi się spodobało, że ze śmiechu i z zachowania przypominał mi bardziej... Carnage'a niż Venoma. Może zrobiono to przypadkiem, ale taki eksperyment mi się spodobał. No i ta walka z dwoma przeciwnikami. Spider obrywa od Sandmana, a Venom go trzyma swoim symbiotem. A kiedy Peter oglądał w tv, że tych dwóch opryszków porwało MJ i wszystkie informacje zostały podawane to poczułem w sercu... ducha Spider-mana. To co oglądałem we wszystkich częściach było świetne, ale dopiero wtedy poczułem to, że w końcu nadszedł Spidey, którego od najmłodszych lat czytałem i oglądałem, że nareszcie nadeszła, według mnie, dominująca scena w całym filmie. I bardzo mi się spodobało to, że odnośnie komiksów czy serialów animowanych sporo zmieniono w filmie. Nie doświadczyłem tego samego, a mile zaskoczony byłem, że wprowadzono sporo innych ciekawych innowacji. Film bardzo mi sie spodobał i pewnie pójdę do kina na niego jeszcze raz, a wtedy się pewnie przekonam, że nie jest to film, który po jednym obejrzeniu jest beznadziejny za drugi podejściem.

ocenił(a) film na 10
Jason_Krueger

skoro tak to oceniles ten film to napewno jade do kina, wieze ze tez sie nie zawiode

Jason_Krueger

Super film.Jameson z lekami mnie dobił.Mi sie podoba film i daje 9/10

Kinomaniak20

Do baldi.
No, film jest rewelacyjny według mnie, chociaż każdy ma swój gust. Ale szczerze powiem, że nawet jeśli miało się wątpliwości co do 2 pierwszych części to ten film może się spodobać.
Zapomniałem dodać do mojej oceny, że film jest świetnie zakończony i dobrze pasuje do zakończenia historii Spider-mana. Nawet jeśli więcej części nie będzie to po obejrzeniu filmu rozumiem czemu Tobey powiedział, że widzi ten film jako trylogię. Bardzo lubię Spider-mana od najmłodszych lat i chciałbym obejrzeć jeszcze kilka tuzinów kolejnych części w kinie byle widzieć Spiderka, ale jeśli to koniec to chociaż świetny koniec przygód pająka.
A Jameson oczywiście świetny:) Całe kino się śmiało z tej sceny z lekami, chyba nigdy mnie tak nie ubawił, zwłaszcza, że to nie on się wkurzał, tylko jego wkurzali:)

ocenił(a) film na 8
Jason_Krueger

Moim zdaniem świetny, świetny, świetny! Również czekałam 3 lata i poczekam jeszcze 4 do kolejnej części ^^. Kiedy chciał pocałować Gwen Stacy, miałam ochotę wraz z tym chlopcem krzyczeć 'Spider-manie! nie rób tego!' Po prostu przeżywałam ten film(:. Bardzo mi się podobał, ale jako fanka Spider-mana nie potrafię obiektywnie wybrać jednej ulubionej ^^.

Co do Carnage'a... to była mieszanka Venoma i Carnage'a jak dla mnie. Zauważ, że ani razu w filmie nie nazwali go Venom, po prostu my, najzagorzalsi fani sami to musimy interpretować ;).

plusów ma mnóstwo.
A minusy?
-za krótki
-za krótki
-na następną część trzeba czekać 4 lata...
-Harry :(.

Tak lubiłam Harry'ego, nie chciałam, by tak skończył. I jakoś nie podobała mi się scena, Tobey jako żul po mieście łaził. Po prostu jakoś mnie denerwowała. Może to dlatego, że tak kocham Spider-mana i wiedziałam, że źle robi? :)

Zurawinka

Mi się taki Venom spodobał:) Brok nie był w filmie mięśniakiem tylko takim chudawym, żywym chłopaczkiem, a mając na sobie symbiota miał w oczach błysk szaleńca i te zębiska jak wampir czy co:) Bardziej taki Carnage właśnie przez to był. Nie wiem, co mają inni do jego śmiechu... Z budowy to był Venom, miał zębiska i język też (tylko trzymał prawie ciągle w gębie), nawet miał charakterystycznego białego pająka na klacie, jak kto zauważy. Szkoda tylko, że tak często w finale było widać twarz Brocka. Niby fajny pomysł, ale krótko się nacieszyłem mordą Venoma...

ocenił(a) film na 8
Jason_Krueger

W pełni się z Tobą zgadzam ;].

I ten błysk w oczach Brocka... Niesamowity...;)

Ale mimo wszystko, szkoda, że chłopina zginął. Był całkiem sympatyczny. Aż mi się go żal zrobiło, gdy w kościele Peter zrzucał z siebie symbiot i na nieświadomego Eddiego leciało.

A jeszcze, co do Grace, to uważam, że powinna pojawić się wcześniej i jej rola narastać z części na część, a nie tak po prostu pojawiła się w tej części krótka historia jej życia. ;]