6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144688
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Mam na myśli np. Harrego Osborna, myślicie że wrzucaliby scenę jego śmierci ( w final trailerze jest moment kiedy MJ i Piter trzymają kogoś - Harrego? w ramionach, na kolanach) to byłoby za oczywiste,m każdy się domyśli wszystkiego np. Harry pomaga Piterowi, zasłania go własnym ciałem i umiera ----> łzawa scena wybaczenia i wyjasnienia, dlalej koniec. Harry umiera, pogrzeb, Piter i MJ godzą się. Nie wygląda to przypadkiem znajomo? Już raz to przerabialismy:( Może jakieś bardziej innowacyjne rozwiązanie. Acha, na jednej stronie w necie czytałam, niby spoiler z dzisiejszej premiery(w co nie wierzę), że giną 2 ważne osoby ---> jedna dobra i można było to przewidieć a druga podobno jest niespodzianką. Pisan także, że Venoma zamrorzą w czymś lub przy pomocy kogoś ----> tam był jakiś iceman czy coś:) No i czytałam kiedyś wywiad z Jamsem Franco, który mówił, że jego postać rozwija się w wielu interesujących kierunkach i a jego "ciemna strona" to już materiał na następny film. Co o tym myślicie? szczególnie o tych trailerach

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

ja myśle że osoba nad którą klęczy peter i mary jane to venom :D:D :P

ocenił(a) film na 7
grygu

No. mnie też taka myśl przyszła do głowy:) Bo to jest za oczywiste:) Proszę o dalsze wypowiedzi:0

ocenił(a) film na 10
Nigtingale

sa oczywiste bo czytalas spoilery

A co wogole maja ukrywac np kazdy fan SM wie jak Brock scalil sie z symbiotem , dla nas fanow to oczywiste...

gdyby byl to film jakis wymyslony to mozna zarzucac ze zwiastuny za duzo wyjasniaja ale w przypadku SM i tak kazdy fan wie juz swoje...

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

Nie są oczywiste bo najpierw oglądałam trailery, a spoilery czytałam póżniej dodałam 2+2, stworzyłam fabułe na własną rękę:)I uważam, że jak ktoś się trochę wysili to może na podstawie trailerów stworzyć cała fabułę, a przecież twórcą nie o to chodzi. James Franco powiedział, że 3 część SM będzie najbardziej odbiegać od komiksu. Ponad to na stronach angielskich jest cała masa spoilerów i prawie każdy jest inny, a niektóre różnią się od siebie znacząco, więc raczej w nie nie wierzę, bo jezeli ktoś wydaje na film 300 mln.$ to raczej będzie chciał, przynajmniej częsciowo, utrzymać fabułę w tajemnicy. Czy ktoś się ze mną zgadza? Piszcie bo jestem ciekawa:)

ocenił(a) film na 10
Nigtingale

maria221

niedlugo dowiesz sie czy mialas racje z ta swoja fabuła jeszcze troche... :)

ocenił(a) film na 7
Black_Spiderman

No tak, już nie mogę się doczekać. Coś wam jednak powiem, nigdy nie czytałam tych komiksów, oglądałam kreskówki, szczerze mówiąc mało mnie obchodzi z kim i dlaczego będzie walczył SM. Dla mnie nie ma znaczenia czy to, co nakręcili jest zgode z realiami komiksu. Mnie interesuje gra aktorska: spojrzenia, gesty, fizjonomia ----> to jak grają, no i oczywiście 2 główne wątki Peter&MJ i Piter&Harry: mam nadzieję, że oba dobrze się skończą:) Oczywiście lubię efekty specjalne, bo to też jest interesujące---> oglądać rzeczywistość, której nie ma:)Ponad to uważam i mam taką nadzieję, że cała 3 bohaterów przeżyje, bo chyba sami przyznacie, że zabicie Harrego, jakoś ucina wątek, to juz nie będzie to samo. Poza tym ta trójka aktorów przyciąga ludzi do kina, nikt nie podcina gałęzi, na której siedzi prawda? A to czy Venom, piasek czy ktoś inny zginie, wyleczy się czy przeobrazi się w coś innego to naprawdę mnie nie obchodzi, nawet w najmniejszym stopniu:( pozdrawiam piszcie dalej:)

ocenił(a) film na 7
Black_Spiderman

Kurcze, znalazłam w necie jakieś zdjęcie "podobno" z pogrzebu Harrego, tylko, że Peter wyglada na nim jak ze Spider-mana 3. Przyznaję się nie chcę aby Harry Umarł! Powiedzcie, ze tak się nie stanie:( i jeszcze jedno skąd biorĄ SIE TE SPOILERY I PRZYPUSZCZENIA? poza oczwiście tymi znaymi z komiksu. Co się stało z Harrym w komiksie, wiem, że umarł, ale od tego napoju GG, pomógł jakoś Peterowi, prawda? piszcie

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

Sorry zdjęcie z pogrzebu wygląda jak z jedynki:) no i nik przecież nie ma pewności, że to Harry;0

ocenił(a) film na 5
Nigtingale

hm..dziewczyna interesujaca sie spidermanem:D naprawde rzadko sie zdarza;]tzn jeszcze nigdy sie z tym nie spotkalem:) szacunek dla Ciebie;)wszystko okarze sie w filmie..

ocenił(a) film na 7
Peterson_B

Ja jestem kopnięta a tym punkcie, od 3 lat czekam na ten film, a już troche stara jestem, ale jak powiedziałam interesuje mnie tylko kilka rzeczy w filmie: gra aktorska, efekty specjalne, no i mam nadzieję, że cała trójka pogodzi się i wszyscy będą żyli:)Czytam prawie wszystki info. o tym filmie na ang. stronach. Z tego co mówią wiadomości oficjalne to wnioskuję, że Harry przeżyje, ze spoilerów, ze zginie. Piszcie co wy o tym sądzicie. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Nigtingale

Ze spilerów wynika ze Harry zginie. Myśle że właśnie tak sie stanie.
Dawno nie było tu dziewczyny która miała by fioła na punkcie spider-mana. Szkoda że ja takiej nigdy nie spotkałem.

Nigtingale

"a już troche stara jestem"

heh, to znaczy że ile? bo z tego co czytam to uważasz ten film za jakiś melodramat.

Nie chcę Cię rozczarować, ale podstawą tego filmu jest walka głównego suberbohatera, czyli Spidermana z jego przeciwnikami reprezentującymi ogólnopojęte "zło". I przykro mi, ale nie będę płakać jak zginie Harry, powiem więcej, śmierć jednego z głównych bohaterów zawsze jest w filmach zaskakująca. Osobiście chciałbym żeby zginęła MJ choć wiem że to niemożliwe. Ale nie zapominaj że jest to film przygodowy/science-fiction bo później rozczarowani ludzie wypisują pierdoły jaki film jest słaby dlatego, że nie podoba im się to, że ktoś zginął (albo ktoś się z kimś rozstał :D )

pozdro

ocenił(a) film na 10
LiMiTED_UNCUT

o imieniu maria mozna sie kapnac ze mloda nie jest :)

Red_Spider_2

"o imieniu maria mozna sie kapnac ze mloda nie jest :)"

kto powiedział Ci, że nicki to imiona, nawet jak ktoś w ksywkę wstawi sobie imię (jak zmieniłbym sobie pseudonim na Alojzy to zakładałbyś, że jestem start?) A w ogóle to od kiedy imiona dzieli się dla te dla ludzi młodszych i na te dla ludzi starszych?

ocenił(a) film na 6
LiMiTED_UNCUT

No a zmienił byś na Alojzy? :)
Raczej nie, no ma na imie Maria, nie oszukujmy się.
Przecież tarafiają sie młode dziewczyny o imieniu Maria. Myśle że to stara to znaczy 30 lat. Bo chyab nie 40. 30 to nie tak dużo, to w sam raz.
Śmieć się czy płakać, jak pojawiła sie jakaś dziewczyna na forum to odrazu zmieniliśmy temat.

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

HAhahaha, no do 30 to mi duuuużo brakuje, myślę ze na waszym tle to jestem stara:)I mam na imię Maria. Co do MJ to byłob fajnie gdyby zgnęła, albo chociaż wymienili akorkę, bo ta jest durna jak but, a ponad to cos mi nie do końca pasuje do tej roli ---> wogólee nie jest sexy i robi dziwne miny, zawsze takie same ----> tak samo się smuci, cieszy, uśmiecha itp. nie uważam aby miała wielki talent aktorski. Dla mnie ten film to przede wszystkim psychologia, rozwój postaci, nie czytam go jak melodramatu, wogóle mi to do głowy nie przyszło;)Zamieszczę wam kilka artykułów to sobie poczytacie, ale uwaga są po angielsku:)

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

http://boards.sonypictures.com/spiderman/showthread.php?p=282371#post282371

http://boards.sonypictures.com/spiderman/showthread.php?t=10700

Ten ostatni artkuł jest najciekawszy, bo mówi o tym, że Harry nie zginie, chociaż nie mówi tego wprost.

ocenił(a) film na 10
Nigtingale

maria

a ogladalas wczesniejszcze czesci SM ??

ocenił(a) film na 7
Red_Carnage

Pewnie, że oglądałam, mam je w domu 1--- widziałam jakieś 18 razy ( nie ściemniam) a 2 -- ze 30 znam już teksty na pamięć:) ile wy macie lat? chodzicie jeszcze do szkoły czy już nie? bo jestem ciekawa:)

ocenił(a) film na 8
Nigtingale

też mam dwie części w domu i każdą oglądałem po kilka razy. są super

ocenił(a) film na 5
chapy

Od kad obejrzalem pierwsza czesc zaczalem marzyc zeby w ktorejs czesci pojawil sie venom no i jest:D najbardziej oczekiwana:)ja mam swira na punkcie spidera od malego:D18 razy??jak pierwsza ogladalem to wlaczalem sobie non stop.skonczyl sie i znow od nowa i tak przez kilka dni:D czyli bardzo duzo razy tak duzo ze dialogi znalem na pamiec przez jakis czas:D heheh.Stara??a mozna wiedziec ile masz lat?? wiem ze kobiet o wiek sie nie pyta ale zrobie wyjatek;]

ocenił(a) film na 5
Peterson_B

jaka wszechstronna dziewczyna:D naprawde jestem zdziwiony:D:D dziewczyny i spider man to naprawde rzadkosc:D dziwne mam 18 lat a nadal szaleje za tym jak maly dzieciak;]mam wybujala fantazje moze i to dlatego:D

ocenił(a) film na 7
Peterson_B

Najpierw wy powiedzcie w jakim jestescie wieku:) potem może sie odważę.
Ja wogóle lubię filmy, uwielbiam efekty specjalne, gdybym miała głowę do informatyki i matmy to mogłabym studiować jak robi się efekty specjalne. Kocham filmy, ale nie często mam okzaję je oglądać ---> w tv rzadko lecą jakieś nowości, czasem ogladam coś na komputerze jak uda mi się "załatwić", do kina rzadko chodzę ---> brak kasy. Ostatnio oglądałam "Labirynt Fauna" piękny film, super efekty, polecam. Trochę niepwenie się tutaj czuję, bo raczej jestem sama, ale co mi tam.

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

No dobra mam ok 20, mniej więcej, raczej więcej. Kocham kino, taniec i muzykę, książki, komputery, medycynę, lubię astronomię ( choć z fizy byłam totalne 0),malarstwo,języki obce i Spider-mana no i wiele innych, 300 tez było ok. tak samo jak Superman;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

No dobra, obejrzałam dokładnie Final Trailer i rzeczywiście osoba leząca na kolanach MJ to Harry---> poznałam po zbroi:( Mam jednak nadzieję, ze nie umrze, jezeli rzeczywiście sie poświęcił to uważam, że zakończenie jest do kitu, przewidywalne i mało kreatywne, dokładnie takie jak z 1---> będzie pogrzeb i Peter i MJ na końcu wrócą do siebie, pocałunek i finito. Trochę jestem rozczarowana, no trudno.

ocenił(a) film na 5
Nigtingale

jak mozesz byc sama skoro tutaj kazdy tutaj sie tym interesuje:D sama bys byla jakbys wyskoczyla z czyms niepowaznym i wszyscy wskakiwali by na Ciebie:)nawet fajnei ze znalal sie ktos odiennej plci;]mozna przynajmneij spokojnie pogadac a nie ciagle klutnie:)ja niedlugo 19 skoncze i wczesniej sie dziwnie czulem ze moze na takim forum mldosi siedza ale wcale nie.Okazuje sie ze duzo starsi przebywaja tu studenci itp.Takze nie przejmuj sie:D jakby co jestem z Toba;) to bylo oczywiscie do Marii:D a wlasnie na imie masz Maria czy tylko taka ksywka?:)

Peterson_B

"Trochę niepwenie się tutaj czuję, bo raczej jestem sama, ale co mi tam."

Jakby co to Cię obronimy :]
A tak poważnie to nie zrażaj się jakby ktoś się uczepił bo tak bywa... a ja dobrze o tym wiem....

Co do śmierci Harrego to były różne opinie, ale teraz to się tym nie interesuje bo nie chce sobie niczego psuć. Ale w komiksie było tak, że zginął i tez pomagał on Peterowi ale z innego powodu. Chodziło o to, ze Harry musiał uratować Petera z opresi, w którą sam go wpędził. A zmarł... ale nie z powodu jakichś smiertelnych ran.
Co do tego, że osobowość Harrego to materiał na osobny film to się zgadzam. Mogłoby być coś świetnego z tego. Nawet lekki thriller... no powiedzmy ^^.
Warto poczytać o tym komiksy... o ile kiedyś byś zamierzała... na pewno warto zacząć od nich jeszcze przed kreskówkami (no ale skoro już widziałaś kreskówki to i tak warto poczytać komiksy, bo mają do pewnego stopnia doroślejszy klimat), choć tych drugich już nie oglądam, jeśli chodzi o tego typu, bo takie jak anime, czy temu podobne to tak, i jakies dobre seriale komediowe jak te które można znależć w moich ulubionych, np. Hrabia Kaczula^^... fajna bajeczka :]
A co do SM3 to to ze film odbiega najbardziej od komisku ze wszystkich części to mnie troche martwi. Juz teraz wydaje mi się, że postac Gwen została niewykorzystana, czyt. nierozwinięta zależycie... choc pewnie dobrze zagrana (tak patrząc po trailerach) i do zakceptowania, ale to ona byla pierwszą ukochaną Petera w komiksie i dzieki temu watkowi w komiksie relacja pomiedzy Peterem, a Goblinem była bardziej zacięta, niż to pokazano w SM1, choć i tak na razie dla mnie SM1 jest najlepsza z wszystkich części... zobaczymy co będzie po tym jak obejrzę SM3.
Co do komiksów jeszcze to powiem, że zaleznie od rysownika, ale potrafią niektórzy czasem uchwycić plastyczność ruchów, mimiki, gestów, itp... co jeszcze lepsze to udaje im się to zrobic w jedej scenie, tak jakby w jednej klatce filmu... to trzeba umieć. Polecam obejrzeć dodatki na DVD do pierwszej części Spidermana.

"A to czy Venom, piasek czy ktoś inny zginie, wyleczy się czy przeobrazi się w coś innego to naprawdę mnie nie obchodzi, nawet w najmniejszym stopniu"

Rozumiem Cie, ale fani właśnie o tym piszą, ze to a tamto jest żle albo niezgodne, bo potem dochodzi do różnych absurdów, jak np. pojawienie się starych herosów jak Wonder Woman w kreskówce o Spidermanie. Ja wiem w kreskówce to jest fajne, ale w filmie takie kombinacje by nie przeszły. A już nawet drobnostki im nie pasują. Wiec nawet takie małe błachostki jak kto zginie, czy się wyleczy to fanom nie daje spokoju. Tak to z nimi jest ^^.
I się im nie dziwię.

"No dobra mam ok 20, mniej więcej, raczej więcej. Kocham kino, taniec i muzykę, książki, komputery, medycynę, lubię astronomię ( choć z fizy byłam totalne 0),malarstwo,języki obce i Spider-mana no i wiele innych, 300 tez było ok. tak samo jak Superman;) pozdrawiam "

Który Superman? Ja np. lubie Superman Returns.. choc nie jest rewelacyjny.
Jakiego rodzaju taniec ^^ ?
Jakiego rodzaju kino? Lekkie, poważne... ciężkie - co by to nie znaczyło ;) ... ja lubie każde.
Jakie języki najbardziej?
Jakiego rodzaju książki? Raczej takie, które mają klimat... niekoniecznie muszą być górnolotne.
Malarstwo? Bochomazy, które bywają sztuką czy coś bardziej równomiernego (cokolwiek mam przez to na myśli^^).
Medycynę? W jakim sensie tudzież aspekcie? Co dokładnie? Coś z autopsji czy coś mniej drastycznego?
Astronomia? Hmmm... hmmm... ciekawe... swego czasu lubiałem się interesować teorią czarnych dziur i tuneli "wiadomo jakich".

Nie traktuj tego jak spowiedż ;D raczej jak kącik zwierzeń ;p ^^. Tak lightowo. Może jakiś esej napiszesz... tak jak to mi się czasem zdarza^^. Jak np. teraz... no ludzie weżcie dajcie mi info o jakimś kursie
Może poczujesz się w takim wypadku mniej samotna ;p ^^ ;) tu na forum :]

A jeśli ktoś tu jest stary, to m.in. ja :]

___
Do "Black Spider'a":

Ona ma naprawdę na imię Maria... skoro tak sama mówi... powiedziała ;)
Coś wy tacy nieufni XD
Pzdr.

van_Gregorian

Mała poprawka^^:

Ja raczej takie, które mają klimat... niekoniecznie muszą być górnolotne. A jakie Ty?

To było pytanie odnośnie rodzaju książki :] ...ale znowu mi się kopsnęło.
Nosz masz Ci placek... ale to przez to forum... zwalmy to na to ^^

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Tak Maria, już o tym pisałam, cieszę się, że nie jestem najstarsza, co do mojego "dziwnego samopoczucia" to chodziło mi o to, że jestem jedyną dziewczyną, a lat np. 13 skończyłam wieki temu.:( niestety:)Moimi zainteresowaniami dot. Spider-manem raczej z nikim się nie dzielę, na własną rękę szukam info. niestety dobre widomości znajduję tylko na zagranicznych stronach. W moim wieku nikt raczej sie aż tak nie interesuje tego typu tematyką:( Chociaż mam koleżanki, które widziały poprzednie części i pewnie obejrzą nast.

Co do tego, co powiedział --->gregorian vangelis, zgadzam się, że wątek Harrego mrocznego można fajnie pociągnąć, do nat. filmu, odejść trochę od komiksu i zrobić z niego osobę z wahaniami nastroju, problemami psychicznymi, aby pokazać głębię psychiki i pokazać jak np. Harry chodzi do specjalisty:) Zrobić to w 4, nie robić z Harrego kolejnego goblina, bo po co? tylko pokazać jakie zaszły w nim zmiany, ale oczywiście nie robić z niego głównego bohatera, no bo nim jest SM.

Co do wrogów, to oczywiste, że ja też nie chciałabym zobaczyć np. Wonder-Woman itp. bo to byłoby jakies kuriozum;) Chodziło mi o to czy Sm. będzie walczyć z realnymi wrogami, no bo fajnie byłoby zobaczyć icemana czy Kingpina, jako stukniętego milionera:)

Co do Supermanów ----> widziałam wszystkie, z Rivem rzeczywiście były lepsze:) Kino ---> każde, no poza Predatorami itp. bo to wg. mnie są udziwnienia, a tak ogólnie oglądam wszystko ---> od kreskówki po Horrory

Co do książek ----> nie lubię Science Fiction, trudno powiedzieć jakie, im "cięższe" tym lepiej, lubię literaturę dot. obozów koncentracyjnych, psychologiczne, moralne itp. ale nie gardzę sensacją czy czy jakimiś zagadkami kryminalno-dedektywistycznym, polecam "Cień wiatru" A co do języka ----> to z pasją uczę sie ang. dzięki temu mogę czytać te wszystkie artykuły na zagr. str. uffff ale sie rozpisałam pozdrawiam:)

Ps. Co dla was znaczy książka klimatyczna ---> każda ma klimat, tyle, że nie każdemu on moze odpowiadać, wiadomo gusta i guściki. No dobra skoro powiedzieliście, że studenci tutaj się udzielają to mogę powiedzieć, że ja też studiuję :)

ocenił(a) film na 10
Nigtingale

gregor

chcesz mnie podac do sadu to podawaj :)
ja sie nie boje
poprostu niech wygra lepszy...

Black_Spiderman

Bój się bo będę walczył do upadłego... jak lew ^^
I zwycięży lepsiejszy... a kto to taki to nie powiem ;p
Mam swoje prawa XD nikt nie będzie mi ich zabierał ;p ^^

van_Gregorian

Kolejna poprawka (bo dopiero zauważyłem):

Pisałem (dobre sam siebie będę cytował^^):
"[..] no ludzie weżcie dajcie mi info o jakimś kursie"
i dokończenie:
"treściwego pisania... mówię poważnie bo by mi się przydał... nie tylko tu potrafię się rozpisać :]"

van_Gregorian

To forum na mnie żle działa... coraz wiecej pomyłek mi sie trafia... jakieś moce (ciemnej strony) złe ^^ tu krążą albo coś ;-)

van_Gregorian

Do Marii:

"Tak Maria, już o tym pisałam [...]"

Nie no ja Ci wierzę ^^

"[..] cieszę się, że nie jestem najstarsza"

Czy to aluzja do mnie ;-) ^^ XD

"[...] co do mojego "dziwnego samopoczucia" to chodziło mi o to, że jestem jedyną dziewczyną"

Ja to wiem, i do tego jeszcze nową na FW. Czekamy na avatar jaki sobie zaserwujesz ;)

"Moimi zainteresowaniami dot. Spider-manem raczej z nikim się nie dzielę, na własną rękę szukam info"

Oj to ja mam tak samo... kto to słyszał żeby stary koń jak ja interesował się komiksami, itp. ^^

"W moim wieku nikt raczej sie aż tak nie interesuje tego typu tematyką:"

Z mojej strony taką tematyką interesują sie tylko jeden moj kumpel i kuzyn... tyle. Reszta patrzy na to jak... hmmm. lepeij nie mowić :]

Co do Harrego i jego psychiki to polecam komiks ^^ hehe... numer 10/95(64) wyd. TM-Semic - tam mi się podoba jak to pokazano.

"Co do wrogów, to oczywiste, że ja też nie chciałabym zobaczyć np. Wonder-Woman itp."

Wiem, wiem mi chodziło o to że porównuje (trochę przerysowanie) pojawienie się Icemana (o czym pisałaś też wyżej) w filmie o Spidermanie. Albo Kingpina, którego juz zarezerwowano dla Dardevila. I szefostwo Marvela uzgodniło że nie będzie crossoverów... czyli np. Wolverina w Fantastycznej Czwórce, albo tym podobnych rzeczy. Może zrobia coś takiego jak Alien versus Predator, ale raczej tylko jako osobny film.

"Co do Supermanów ----> widziałam wszystkie, z Rivem rzeczywiście były lepsze:)"

To prawda ale częśc 4 i 5 mniej moga się podobać niż Returns. Kurcze muszę sobie je znowu obejrzeć... tj. całą serię.

A czemu Predatorzy nie... czemu udziwnienia... a co z Obcymi.
No tak ogólnie to też oglądam wszystko... tak jak słucham wszystkiego... no ale wiadomo że nie wszystko mi sie podoba.
Z książek polecam Ci ciekawe SF ^^ pt. "Stinger" autorstwa Robert'a R. McCammon'a. Mi się podba... taki lekki melanż horroru, sf i dramatu rodzinnego... bardzo ciekawie to zrobiono. Gatunek nie jest jeden... ale rzeczywiście bardziej w kierunku SF.
A co myślisz o thrillerach?
A "Cień Waitru" to czyjego autorstwa?

"Co dla was znaczy książka klimatyczna"

Hmmm... ciężko powiedzieć ale jak sie zastanowie to Ci odpowiem.. wiem że są gusta i gusciki ale... hmmm... no może masz rację że to tylko wtedy jest dla kogoś klimat jeśli go czuje.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Nie było żadnej aluzji, ale czasem ludziom niektóre zainteresowania innych, szczególnie dorosłych, wydają się śmieszne, wręcz infantylne.

A "Cień Waitru" to czyjego autorstwa?
----> Carlos Ruiz Zafón
taki lekki melanż horroru, sf i dramatu rodzinnego...---> to może "Cień wiatru" ci sie spodoba, ma wszystkiego po trochu, ale nie jest do końca żadnym z tych gat.

A można wiedzieć ile masz lat, skoro moją wypowiedź uznałeś za aluzję do swojego wieku?

co to jest avatar?

Czytałeś może atykuły, które dałam wcześniej? Co myślisz o tym drugim? gdzie Franco mówi, że jego postać rozwija sie w wielu interesujacych kierunkach? Pdobno mają nakręcić kolejne części ---> sony potwierdziło:)

Nigtingale

"Nie było żadnej aluzji, ale czasem ludziom niektóre zainteresowania innych, szczególnie dorosłych, wydają się śmieszne, wręcz infantylne. "

Wiem, ze nie było aluzji ;) ja tylko żartowałem :)
A o tej infantylności to coś wiem.

A w takim razie "Cień Wiatru" poszukam i zobaczę.

"A można wiedzieć ile masz lat, [..]"

No wiesz tak wprost ^^ no nie ja się wstydzę XD ^^
A poważnie to juz niedługo 25 będę miał na karku :[
Zresztą u mnie na blogu można o tym przeczytać... ale ostrzegam mam tam totalny bałagan :]

"co to jest avatar?"

Avatar to jest to zdjecie, które można sobie zamiescić przy swoim profilu (na swoim blogu). Ty masz w tej chwili taki szary obrazek jak każdy kto się pierwszy raz zaloguje i dopóki sobie tego nie zmieni.
Na forum go nie widać, a Ci co mają to na forum też widać ich avatary. Ja mam np. takiego gościa co sobie zaczyna czarować :]

"Czytałeś może atykuły, które dałam wcześniej?"

No właśnie nie coś mi się wolno wczytywały i zrezygnowałem (ale przeczytam po weekendzie)... ale coś tam wiem o tych planach, że Harry ma możliwość ciekawego rozwoju... oby tak było. Tylko zastanawia mnie fakt, że w trailerach widzimy jak ma oszpeconą prawa stronę twarzy. Czy to tylko tak dla zmyłki (bo już takie rzeczy robiono w innych filmach), czy nie.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Będzie tak: Peter wskoczy w czrne rajstopki i będzie podrywał Gwen S. MJ dowie się o tym ----> wróci do Harrego, będą przez chwilę razem, pocałuja się w kuchni w domu Harrego ( ten dom jest gigantyczny, mimo, że to tylko mieszkanie)---> na to wejdzie Peter, jakoś dostanie się do domu Harrego, i z zemsty przyjdzie do niego wieczorem, skatuje Harrego ---> będzie walka w tym tajnym pomieszczeniu, gdzie jest sprzęt goblina itp. Peter rzuci bombą goblina w Harrego, ale nie trafi w niego, tylko obok, Harry będzie zeszpecony przez bombę. Wydaje mi się, iz możliwym jest fakt, iż Harry przeżyje, ale będzie zeszpecony z kompletnie zniszczona psychiką. Sam Franco mówił, że omawiał z Raimim leczenie w psychiatryku/psychiatry, ale nie wiem co z tego wyszło:) Franco powiedział

"I don't know if it will wrap up," Franco offered, admitting that "Spidey 3" looks like it could be Harry's last hurrah. "But the character definitely goes to interesting places."

Franco is not signed on for further sequels ("They're so busy on the third one, nobody's talking about the fourth one yet"), and he concedes that all indications point to Harry getting in touch with his evil side for the next installment.

Dlatego mam wątpliwości, czy on rzeczywiście zginie, bo chyba takich głupot by nie gadał? To nie Kirsten co "pieprzy trzy po trzy"
Choć jeśli czytałeś recenzje to było tam powiedziane, że Harry tworzy ten film: dzięki niemu jest najwiecej śmiechu, zdziwienia i łez, więc z uwagi na te łzy to moze umrze, mie wiem jednak czy te recenzje są wiarygodne, w Paryzu nie było przeciez jeszcze filmu, a ktoś pisał z Paryza. Nie wiem o co chodzi

ocenił(a) film na 7
Nigtingale

Aaaa i jeszcze jedno, Franco był bardzo zdziwiony, kiedy dziennikarz mu powiedział, że w tym filmie wątek Harrego się zakończy ( dziennikarz wiedział to podobno od Raimiego) ,no ale skoro Franco był zdziwiony, to może została na koniec "puszczona" jakaś nić, od której możnaby zacząć nowy wątek?