PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 144076
5,0 50 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Venom

ocenił(a) film na 10

Czemu Venom z komiksu to wielka kupa gluta wielka jak szafa, a w filmie zrobili go jakoś inaczej, tak dziwacznie. W ogóle jakoś tak inaczej wygląda... Super film, ale zakończenie idiotyczne.

ocenił(a) film na 8
efcek

bo Venom w komiksie jak mówisz to wielka kupa gluta a w filmie tylko ulepszyli jego komiksowy wygląd tak by wyglądał bardziej realistycznie, by miał posturę wierną człowiekowi(w tym wypadku Topher Grace).I dobrze im to wyszło bo oto chodzi w filmach ,a nie bajkach. Venom został wspaniale uczłowieczony fizycznie,w końcu to człowiek owładnięty kosmicznym strojem.

ocenił(a) film na 6
Walker_

hhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmm blahahahah ten venom byl ulepszeniem ?Chyba snisz to byl kicz kicz i jeszcze raz kicz gorzej go zrobic juz sie nie dalo

ocenił(a) film na 8
jausher

niewiesz co mówisz mój drogi. ten Venom był przeniesiony z komiksu z 60-tych i 70-tych lat do filmu w lata współczesne.dlatego nazywa sie to ulepszenie postaci.niema to jak realistyczny Venom

ocenił(a) film na 4
Walker_

nic nie bylo realistycznego poniewaz aktor grajacy Eddiego wazyl 60kg :/ Gdyby dali postawniejszego aktora to i Venom by byl szerszy w barach (cos ala komiks) Wiec to nie sa realia prawdziwego Venoma .. tylko kolejne "widzi mi sie" rezysera robiacego adaptacje komiksu

skibson

no coż może i niebył napakowany sam Eddie(Topher)ale zauważyłeś że w kostiumie jakoś wyglądał na napakowanego? i dlatego jak był w kostiumie wyglądał przekonująco,szczególnie w ramionach.musieli się ostro napracowac w tworzeniu kostiumu Venoma.a tak poza tym twórcy tego filmu sugerowali się z pewnością twarzą aktora,bo sylwetka była na drugim miejscu.prawda jest taka że Venom został ulepszony, a przykładem jest postac Green Goblina: w starych komiksach miał swój pierwotny wygląd a w filmie(1-sza częśc)został porządnie ulepszony,tak by podkreślał współczesne czasy.i to jest dobry przykład.w filmie wyglądał nawet lepiej. macki Octopusa w filmie też zostały istotnie ulepszone.tutaj u Sandmana niebyło co ulepszac, ale za to GG2 został mocno ulepszony(od postaci komiksowej i filmowego GG z pierwszej części).tak samo Venom ma swoje ulepszenia(wzory pajęczyn,pazury,zmniejszenie postaci do rozmiarów człowieka itp.)

ocenił(a) film na 4
sumi_88

Tak gdyby aktor byl innej sylwetki to wiekszej sylwetki tez by byl Venom... To co oni zrobili z Green Goblina to ja nie bede komentowal :/ Wyglada jak dres na desce :/ (jestem fanem komiksu i nie daruje) Co do macek rozumiem .. wygladaly super ale zeby k***a do niego przemiawialy podswiadomie (to tez traktujesz jako ulepszenie:/?) ... aha a co do ulepszenia Venama z pajeczynami to musieli juz tak zrobic poniewaz zrobili popyline z czarnym kostiumem Spidera :/ Gdzie oryginalny stroj z bialym znakiem pajaka:/ ??? Dlatego Venom mial na sobie te pajeczyny bo przeciez musial je miec ... ja to nie nazywam ulepszeniami tylko jak pisalem wczesniej "widzi mi sie rezysera" i zasada im cos piekniejsze i blyszczace tym wiecej osob przyciagnie aby zobaczyc dlaczego tak jest. Ale co ja tutaj mam pisac jeszcze ? Mi Rami zdolowal juz w pierwszej czesci gdy Peter strzelal pajeczyna z reki zamiast z urzadzenia zrobionego przez niego :/

ocenił(a) film na 10
skibson

eee...mówisz, że jesteś fanem komiksu..?a może jednak kreskówki?bo widzisz, nie w każdym komiksie spiderman strzela z urządzenia. są różne wersje komiksów, a w większości strzela z ręki.:]a venom też w niektórych komiksach jest narysowany jak w filmie. przyznaje, że eddie brock w komiksach jest masywniejszy, ale przecież nie wymagajmy żeby wszystko co w filmie było takie samo jak w komiksie czy bajce!!przynajmniej fabuła jest niemalże identyczna:)

ocenił(a) film na 4
wiedzma_o2

Jestem bardzo obeznany z komiksem (teraz czytalem "Back In Black" ktory jest praktycznie na czasie z wydan z USA) i przyznaje ze masz racje :) Jest wiele nr komiksu gdzie strzela pajeczyna z reki (ale sa to nr narysowane po premierze Spidera 1 lub przed gdy pomysl z pajeczyna z reki dopero wchodzil) dlatego rysownicy zaczeli to przedstawiac Film Spiderman jest ekranizacja komiksow tych starszych (przynajmniej taki mial byc plan) wiec mnie nie satysfakcjonyje ogolny wyglad filmu jak i losy ktore sie w nim tocza... Komiks oferowal tak wiele, ale po co skoro zrobiono cos "nowego". Wiem ze sa ludzie zachwyceni tymi ekranizacjami (Spider 2 mi sie nawet podobal) i nic nie mam przeciwko takim ludziom ale poprostu MI to co Raimi zrobil nie zadowala... takie moje mini zdanie Pozdro.

ocenił(a) film na 9
skibson

jestem z Toba co do zdania na temat Ramiego i Spiderman 3.1 moze byc,fajna,dwojka najfajniejsza,a 3 to wielkie rozczarownie.

Back in black powala na calej lini.Chodzi mi o serie z The amazing Spiderman.Innych nie czytuje.A tak w ogole to po BiB wchodzi One more day,to ma byc podobno perla.

ocenił(a) film na 9
wiedzma_o2

hehe,jaka fabula jest identycznia,poza powstaniem Venom i Sandmana to wszystko jest zmienione,co jak dla mnie na nie korzysc.A peter przestal uzywac sieciosplotow po crossoverze The Other: Evolve or Die.Po jego zmartwychwstaniu gdzie nabyl jeszze inne moce,tj.np widzenie w ciemnosci.Zapraszam do lektury.

ocenił(a) film na 9
Walker_

Venom dopiero pojawil sie po raz pierwszy w 299 wydaniu The Amazing Spiderman i bylo to pod koniec lat 80.a nie 60-70.a za takie niby twoim zdaniem ulepszenia to bardzo podziekuje,chociaz DOC OCK byl dal mnie lepszy niz komiksowy.Ale to jedyna postac.

ocenił(a) film na 10
brodzikm

musze sie z toba nie zgodzic.moj brat jest wielkim fanem tych komiksow i ogolnie spidermana.i zanim jeszcze wyszly te 3 czesc filmu, on powiedzial mi co bedzie w tych filmach. jakie postacie, mniej wiecej jaki watek.a co do pajęczyn, to chociaz w starych komiksach jest, ze on to sobie sztucznie zrobil, to mi i tak sie bardziej podoba pomysl ,,naturalnej sieci":Ppozdrawiam

ocenił(a) film na 9
wiedzma_o2

mozesz mi dokladniej wyjasnic z czym sie ie zgadzasz?

ocenił(a) film na 10
brodzikm

musze sie z toba nie zgodzic.moj brat jest wielkim fanem tych komiksow i ogolnie spidermana.i zanim jeszcze wyszly te 3 czesc filmu, on powiedzial mi co bedzie w tych filmach. jakie postacie, mniej wiecej jaki watek.a co do pajęczyn, to chociaz w starych komiksach jest, ze on to sobie sztucznie zrobil, to mi i tak sie bardziej podoba pomysl ,,naturalnej sieci":Ppozdrawiam