6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144695
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

A to dlatego, że łączy w sobie kino różnych gatunków. Znakomite efekty specjalne (scena "narodzin" Sandmana - cudo, sceny walk, długo by wymieniać), romans, dramat, sensacja, miejscami thiller. Wszystko czego oczekuje sie po dobrym kinie. Momenty wzruszenia, strachu, humoru. Nie zawiodłam się. Tego właśnie oczekiwałam po tym filmie. Jedyny film o superbohaterach, który robi na mnie wrażenie.

ocenił(a) film na 1
malva

Może w tym właśnie tkwi jego słabość, bo wielowątkowość zabija ten film - twórcy chcieli pokazać wszystko, a przez to tak naprawdę spłycili całą historię do banału. Piszesz że efekty robią wrażenie - owszem, ale prócz nich film nie ma nic do zaoferowania. To tylko moje zdanie, ale ja się męczyłem na tym filmie momentami choć fanem komiksu i pająka jestem od lat. Postaci złych bohaterów- venoma, sandmana i goblina (o ile to goblinem można nazwać bo dla mnie to był jakś "black surfer") są tak na szybko przekazane w filmie, że są okropnie nijakie, ot poprostu żeby być.. sandman owszem, wykonany jest świetnie, ale motyw z wpleceniem go do afery z wujem Benem był dla mnie tak na siłę wepchnięty że można go sobie darować.. To że Eddie Brock bardziej wygląda jak pedzio a nie twardy Eddie z komiksu to inna sprawa.. Thriller?? A gdzie Ty go tu wyczuwasz? Co do komedii to daję Ci 110% racji, bo salwy śmiechu w kinie aż za często się z tym kojarzyły..Jak dla mnie to był wielki zawód, bo długo czekałem na ten film a nie dał on z siebie absolutnie NIC nowego, prócz porcji efektów. A końcówka to już majstersztyk moralistycznej papki dla dzieci w wieku przedszkolnym... bez żartów... nie ma się czym podniecać

ocenił(a) film na 9
pavson21

masz prawo do własnej opinii, z którą ja sie zupełnie nie zgadzam

ocenił(a) film na 7
malva

A ja zgadzam się z pevsonem21 poza efektami i kilkoma scenami to głebi tu nie ma. 2 pod tym względem była o wiele lepsza:>)