6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144688
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

zrobiłem zrzuta z krótkiego flesza venomowskiej gęby(kiedy Parker patrzy przerażony w lustro) z ostatniego zwiastunu. I jak wam się podoba taki wygląd? bo faktycznie jednak wygląda tak jak na tej cholernej figurce z moejgo poprzedniego tematu;/(a nie mówiłem:D) a mieli to dopieścić i zrobić ekstra. No mam nadzieje że to będzie inaczej wyglądało w finalnej wersji filmu.

http://img70.imageshack.us/img70/1739/vennommmm34423xj3.jpg

ocenił(a) film na 10
Krolik_Pudding

o jezu co oni z niego zrobili (*)
az z przykroscia to zobaczylem :(
Bo nie oszukujmy wygladu to oni raczej juz nie zmienia!!!!

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Nie taki brzydki (ale mógł by być troche lepszy:/)
Po paru dniach każdy raczej się przyzwyczaji do jego wyglądu Jak powiedział
Black Spider "oni raczej juz nie zmienia!!!!"

Koki_1989

miejmy nadzieje że to po prostu sam kostium bez dodatkowych tunningujących efektów specjalnych, no ale co oni tam mogą dodać;/

ale ogólnie kształt i ogólny appearance jest jak dla mnie poroniony - to jakby wziąć fotkę czarnego spidera i dokleić mu czerwoną gębę z ząbkami - gdzie ta prawdziwie venomowska wysunięta szczęka, jęzor?

ale bądźmy dobrej nadziei;]

(pomimo że nadzieją matką głupich:D)

ocenił(a) film na 6
Koki_1989

dokładnie też tak myślę Venom jest w kilku ujęciach beznadziejny i zamiast mieć mięsień na mięśniu wygląda jakby miał nadwagę:P
http://img240.imageshack.us/my.php?image=untitled1ri1.jpg

Sammy_Jankis

haha no faktycznie, grubasek się zrobił:D ale na tym ujęciu to faktycznie wygląda już lepiej, bardziej venomowo. Oby był bardziej w tą stronę, zniosę nawet nadwagę:D

ocenił(a) film na 6
Krolik_Pudding

Gębę ma naprawdę na tych ujęciach niezłą ale dalej nie mogę się przekonać do sylwetki...wg mnie on powinien wyglądać jak "bestia" ze dwa razy taki jak pająk a on jest porównywalny w gabarytach więc jednak coś jest nie tak...ale zeby nie było ze tak narzekam to te dwa ujecia mi sie podobały:)

http://img187.imageshack.us/my.php?image=untitled2uz4.jpg
http://img443.imageshack.us/my.php?image=untitled4ph8.jpg

ocenił(a) film na 10
Sammy_Jankis

a ja wam powiem tak: w lustrze nie było widać venoma, tylko ciemną stronę spidera. przyjrzyjcie się w zwiastunie: na innych ujęciach (jak bije się ze spider-manem albo się huśta) ma normalną, venomową gębę, taką jak rysował McFarlane

Koki_1989

Śmiem twierdzić, o ile pamięć mnie nie myli, że porażać swą brzydotą Venom będzie w stanie gdy jego żywicielem stanie sie Eddie. Zatem polecam nieco ochłonąć i uzbroić się w cierpliwość :)

ocenił(a) film na 5
Kiv

Ty kolego z morda jokera jak sie nei znasz na spidermanie to uciekaj z tego forum.Scena w ktorej peter patrzy w lustro to jest jakby jego odbicie i jego zlo a nie Venom!!W bajce bylo tak samo kiey zobaczyl swoje odbicie w w szybie tyle ze tam byla geba Venoma no ale to jest film i Venom bedzie wygladal jak na venoma przystalo.Z rezat nie widzisz ze nie ma pajaka na klacie??

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

widze ze forum sie ozywilo...
Dobra juz ochłonąłem :D
Wypowiem sie na temat Venomena gdy beda lepsze ujęcia , albo po samym filmie
Tamte komentarze byly na gorąco (troche sie zdenerwowalem)
Ale jeszcze raz chce pochwalic zwiastun naprawde dobra robota!!!
Black Spider ciekawe jak zareguje na to ,,Darth Venom,, :D

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Black Spider rozbroiłeś mnie swoim komentarzem
,,Ty kolego z morda jokera....,, hahaha to ci sie udało :)

Peterson_B

nie bywałem zbyt często na tym forum właśnie z takich powodów;/ człowiek nic tu nie może napisać, bo ci zaraz powiedzą żebyś uciekał z forum;D
pewnie kupiliście tą stronkę od filmwebu na właśność;] najwięksi znawcy;]
heh. Kulutury za grosz of course.(to do Black Spidera z "Mordą" Grace'a).

Peterson_B

"Z rezat nie widzisz ze nie ma pajaka na klacie?"

jakoś sporo osób nie zwróciło na to uwagi ze względu na gorące emocje po zwiastunie, w dodatku sam piszesz że w kreskówce była taka sama scena i w lustrze był venom, ale twoje wytłumaczenie rozwala całą teorię - "Ale to jest film"!:D (no tak, jak mogłem to przeoczyć:D)
Więc do cholery, można się chyba pomylić!? Zresztą po fotce Sammiego Jankis'a sam do tego doszedłem.

"Black Spider ciekawe jak zareguje na to ,,Darth Venom,, :D'

ooo tak poganiacze czekają na Darth Venom'a, wielką odziałową tego forum do którego tak większość z was leje wazelinę wiadrami;/ DW na pewno da mi popalić za tą pomyłkę;D oj aż popamiętam:D

Kiv

porównując te dwa zdjęcia faktycznie można dojść do wniosku, że to co widział parker w lustrze to nie do konca venom(czyli eddie) tylko np; to co by się stało jakby symbiot nim zawładnął.

miałem to napisać przed tym jak Black Spider na mnie wskoczył, tylko że zapomniałem kliknąc przycisku wyślij;]

ocenił(a) film na 5
Krolik_Pudding

widzisz jestem lepszy;] nie mialem zamiaru cie urazic no ale pod wplywem impulsu sie wypowiedzialem:D bo taka jest prawda ze to nie byl venom.Z reszta po co zadawali by sobie tyle trudu projektujac venoma w szkicach i lepiac modele z gliny.Napewno bedzie wygladal tak jak tego wiekszosc chce;]

ocenił(a) film na 5
Peterson_B

Nie oszukujmy samych siebie. Ten film ma kosztować 300 baniek, a Venom wygląda żałośnie (jak na 300 baniek) ;]

Ade_Er

Do "Królik Pudding":

Cóż mi też się to nie podoba, nie ma zadnej sceny w filmie, w której mi się by podobał. A to jak wygląda Venom w odbiciu lustra z Peterem to tragedia. Powinno to wyglądać jak finalny Venom (jak w kreskówkach) a nie że niby tak wyglądał by Peter gdyby zawładnął nim symbiot. to właśnie Eddie wygląda tak jak wyglądałby Peter po przemianie gdyby stał się zły, bo prawie się taki mógł stać.
Dobra wiadomo o co chodzi, bo im dalej piszę to masło maślane ^^
Ogólnie zgadzam się z Tobą.

"to jakby wziąć fotkę czarnego spidera i dokleić mu czerwoną gębę z ząbkami - gdzie ta prawdziwie venomowska wysunięta szczęka, jęzor?"

No dokładnie gdzie ta szczęka i jęzor. Po co były te szkice.
http://img92.imageshack.us/img92/2926/big07sz7.jpg
powinno wyglądać jak te trzy od dołu po lewej, a wygląda jak ten drugi od dołu po prawej. Chyba za bardzo poszli w realizm. A mało realistyczny Sandman to im nie przeszkadza.
Ale może wcale nie bedzie tak zle, o ile skorzystają z tego
http://img92.imageshack.us/img92/2444/big08gi2.jpg
przecież to ich własna figurka - mam nadzieję ze jej lub podobnej użyli do skanowania do pamięci swoich komputerów od efektów specjalnych.

A to
http://img84.imageshack.us/img84/303/big03dl8.jpg
jest bieda - choć taka połowiczna bieda, ale bieda.

To
http://img139.imageshack.us/img139/5564/big02lb2.jpg
jest super, szczególnie na ostatnim trailerze gdzie T.Grace ma dodane ostre zęby.

Ogólnie to pewnie jeszcze poprawią, ale Sam Raimi od początku miał niechęć do Venoma więc mógł go tak dlatego potraktować.

No i co to za meteoryt, że niby tak się pojawia symbiot. Lipa. Mogli to już zrobić jak w kreskówce i by było git. J.J znowu miałby o co się wkurzać na Spidera ;)

A na tym zdjęciu co wygląda jak "grubasek" to gorzej im to wyszło niż w grach komputerowych produkowanych 5 lat temu. Głównie te zęby jak rozwalone klawisze od fortepianu.

Do "Kiv":

Ale tu się rozchodzi o to, że już został w trailerze pokazany Venom (symbiot połączony z Eddie'm) i żle wygląda.

Do "Black Spider":

Królik Pudding jest w sumie stałym bywalcem... a raczej był. Ja sam też właśnie przez takie teksty typu:
"nie znasz się"
"co Ty zapodajesz"
"to fejk wypad stąd"

sobie odpocząłem od tego forum (mimo że nie kierowano tych tekstów do mnie), a Królikowi Puddingowi to odpoczywanie zajęło więcej czasu jak widać. I mu się nie dziwię, bo jak widzę Tobie też mogą zdarzyć się wyskoki.
Wiem że go potem przeprosiłeś, ale właśnie takie oburzenia (z inicjatywy których powstało archiwum fake'ów) powodowały agesję w ludziach do których teksty owe były kierowane. Królik Pudding należy do nielicznyc, którzy ti nie bluzgaja, a jakby to był kto inny to znowu poleciałyby wiązany.
Ogólnie uważam że jesteś spoko, szczególnie że nie przeklinasz i widziałem Cię juz tu nawet spory czas temu, a piszę do Ciebie jak jakiś orędownik pokoju ^^ bo wiem że Ty mnie zrozumiesz, a gdybym komus innemu przypomniał o tym jak jest z tym wszystkim tu na forum to by się na mnie pewnie rzucił z japą i nic by z tego nie było.
Oczywiście nie mówię, że ja jestem doskonały - miałem swoje batalie. Ale nie tu tylko na forum X-Men3 i tam jedno gdzieś jeszcze i pewnie te osoby mnie nie lubią ale przez to ujrzałem światło oświecenia XDDDDD ;))) ^^ :D że nie ma co się denerwować, nawet jeśli ktoś rzeczywiście odstawia szopki.
Nawet miałem takie coś kiedyś w początkach forum Spidermana3 że podobnie wyskoczyłem do kogoś że ten temat już był - a mój "adwersarz" zwrócił mi uwagę, że on nie wiedział i że spoko on chciał tylko się tak zapytac... to go też przeprosiłem bo się głupio mi zrobiło.No ale to były moje początki na Filmwebie. Ale dość tego orędownictwa pokoju ^^

"[...] w kreskówce była taka sama scena i w lustrze był venom{...}

No i w filmie to też Venom powinien być. Zresztą w tym trailerze to strasznie nieudolny ten przeskok pomiędzy "kukłą" Venoma a twarzą Petera. Zwiastun został zrobiony prawie na siłę, tak żeby zaspokoić fanów. Bo filmowcy raczej nie mają czasu żeby tracić czas - musządopracować jeszce efekty w samym filmie. Przykładowo podoba mi się jak pokazali na trailerze jak Peter wisi przed wieżowcem i w odbiciu pokazuje mu się na przemian czerwony i czarny strój, ale jest to ewidentnie niedopracowane w porównaniu z odbiciem z pierwszego zwiastuna/teasera.

Ogólnie nie zgadzam się z tym, że to co Peter widzi w lustrze to nie Venom, że to jest tak jakby wyglądał Peter po zawłądnięciu przez symbiot. To po prostu zostało niedopracowane. Producenci zrobili to na odwal, żeby wrócić do swoich zajęć a nie męczyć się z fanami.

Oni po prostu jeszcze wszystkich ujęć nie dopracowali, więc dlatego to tak wygląda. A jak nie i tak będzie w filmie, to ten film to będzie chała i tyle. Mówię tak mimo tego że Spider man to moja ulubiona postać komiksowa (razem z Batmanem) i dwie pierwsze części filmu mi się podobały.
Dziwne w sumie bo np. za X-Menami nie przepadałem, ale film bardziej mi się podoba niż film SM, za to komiks to dla mnie lepszy o SM niż o X-Menach (pomijam historię o Wolverinie - bo to było super)

Do "Ade.Er":

Ciężko się nie zgodzić... przynajmniej mi jest ciężko ;)

Ps. 1. Miałem wpaść na chwilę no ale zapomniałem zgasić filmwebową lampkę więc sobie coś jeszcze napisałem.
Ale tak widzę że nawet się rozpisałem więc sorry za te moje dywagacje i za to że jak widzę teraz, się powtarzam ale już za póżno (w dosłownym tego słowa znaczeniu) na porawki... no i jeszcze kciałem ^^ przeprosić ;pp ;) za wszelkie błędy ortograficzne, stylistyczne, interpunkcyjne, fleksyjne, leksykalne, sładniowe... ogólnie gramatyczne tudzież językowe bo ja się tak do końca na tym nie znam... w końcu polonistą nie jestem ^^ XDD ;))) ...no przynajmniej fonetycznych się nie dało zrobić ;)
A o rzeczowy i logicznych błędach to wspominać nie będę ^^
Jeszcze raz przepraszam ;p XDD ;))

Ps. 2. A tak całkiem na poważnie to Pozdro i Peace... do not fight :)
Because war is a good for absolutely nothing :|
Good night and good luck to all ;)

van_Gregorian

^ składniowe

Hech, normalnie kolejny błąd ;)

van_Gregorian

Tak patrzę sobie teraz to ten mój tekst to jakieś masło maślane po części... zaczne chyba pisać o wcześniejszych porach bo to na mnie żle działa XDD

van_Gregorian

No ale cóż... może ktoś się przynajmniej pośmieje :]

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

Dobre jest
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego niektórzy porównują film do bajki a nie do komiksu???Bo w bajce było to , a tu to

brodzikm

A co jest dobre.... bo nie skumałem ^^

A co do porównywania do bajki, to rzeczywiście w sumie racja ciut zastanawiające... sam to też robiłem... a pamiętam że były rzeczy które w kreskówce mi się nie podobały. Np. brak czarnego stroju przed symbiotem... bo właśnie dlatego symbiot jest czarny, jak dobrze pamiętam, bo się upodobnił do czarnego stroju Spidera.

A co do symbiotu w ogóle... to coś w filmie mi się nie wydaje, że symbiot będzie imitował ciuchy, itp.

To chyba przez ten brak imitacji Venom nie będzie strzelał białą pajęczyną jak Spider. Co jest dla mnie dziwne, bo symbiot bedzie miał fizyczny kontakt z Peterem, a w dodatku pajęczyna Petera jest organiczna a nie z nabojów (co mi kiedyś nie do końca pasowało w komiksie o SM jak symbiot zaczął ją w ogóle imitować)

A co do tego że Peter odkłada swój strój/symbiot (kiedyś ktoś o tym pisał) to chyba jednak tak było w komiksie i w tym momencie właśnie symbiot zabiera Petera we śnie i jest wtedy ta scena gdzie wisi przed szybą i odbija się na czerwono (w trailerze).

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

Czarny strój właśnie wziąl sie od Symboiotu,którego w komiksie Peter przywiózł z kosmosu w czsie trwania "Secret Wars" (Oddzielne wydanie Marvela).Podczas trwania Sercret Wars spider jeszcze jest w kolorowym stroju.,dopiero pod koniec wraz z symbiotem zminia sie kolor.W Amazing Spiderman w numerze 252 Spiderman pojawia sie jako "czarny" po raz pierwszy.A z pajeczyna to tak ze symbiot potrafi wytwarzac nieskanczona ilosc, bez niego Peter musial uzywac sieciosplotow wraz z nabojami poniewaz udawalo mu sie produkowac tylko pewna ilosc oraz nie mogl jej za bardzo kontrolowac sam.A czarny kolor zwiazany jest jak wszystko z Symbiotem.

Co do ostatniego to Peter nie moze zasnac, i wtedy przychodzi do niego Symbiot i leca razem na wycieczke gdzie Peter dokladniej poznaje swoje nowe moce i jest nimi zachwycony.Wczesniej mam male napady agresji na ktore nie zwraca uwagi.Jak wisi przed oknem w innym odbiciu to jak zaczyna sie zastanawaiac czy nie porzucic symbiotu.Taki dalbelek i aniolek.

W filmie moze tak zrobili jak napisales, dlatego ze nie maja zbyt duzo czasu na to wszystko.Z czrnym spiderem bylo jakies 50-60 komiksow.
Jak chcesz wiedziec wiecej to jesli masz skad wziasc oryginalne numery to polecam lekture.Wydawnictw TM Semic byly super ale strasznie pomieszane.Chronologicznie nie zawsze sie zgadzaly.2 numer z wladca murów byl w oryginale 10 lat wczesniej.A zreszta mozesz pamietasz jak prawie na kazdej stronie były gwiazdki i przyp.red numer jakis tam.W Oryginale tak nie ma bo jest jedno po drugim.

Jak nic nie rozumiecie to sorry ze tak pomieszalem i wiem ze jest duzo powtórzeń ale tylko tak moge to wytlumaczyc

brodzikm

CZyli jednak Peter nosił czarny strój jak juz się pozbył symbiotu żeby się go bano... ale przestał go też nosić i wrócił do czerwonego bo M.J. się go bała bo myślała momentami, że to Venom.

Co do pajęczyny to mogłoby to tak być że ma białą sieć, a czarnych macek używa też ale nie jako nieskończony element jak sieci... tylko jak w komiksie było tak że im więcej macek wysyła tym mniej symbiot pokrywał Eddiego.

A w filmie to właśnie wydaje mi się że tak zrobią jak pisałem bo część zapożyczono z kreskówki.

Co do oryginalnych komiksów to cienko ale w najbliższym czasie muszę poszukać... może mi się uda coś znależć.

A gwiazdki z przyp.red. pamiętam, czasem też podawali oryginalne żródło.
Szkoda, że po prostu nie dali tego jak w oryginale tylko z tłumaczeniem i byłoby lepiej.

"Jak nic nie rozumiecie to sorry ze tak pomieszalem i wiem ze jest duzo powtórzeń ale tylko tak moge to wytlumaczyc"

Ja tam Cię dobrze zrozumiałem :)

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

Dokładnie tak było jak napisałeś, to bylo to wspaniałe 300 wydanie.
Jest jeden torrent do numerow od 1 do 519 a reszte trzeba poszukac pojedynczo.Na razie nie moge zdobyć 3 ostatnich,czyli poczatku "Back in Black".

van_Gregorian

gregorian vangelis, dzięki za wstawiennictwo i zrozumienie;]

No mi się też bardziej wydaje, że to może być nie do końca zło w peterze i symbiocie tylko, niedorobiona wersja venoma(sam kostium, nie podrasowany postprodukcyjnie - no bo w końcu to ten sam kostium ktory jest na tych fotach z produkcji, tylko pewno dopiero w kompach robią z tego naprawdę venoma)

a brock/venom na tej(świetniej swoją drogą) http://img187.imageshack.us/my.php?image=untitled2uz4.jpg fotce faktycznie przypomina psychola w stylu Cassady'iego:D

ocenił(a) film na 9
Krolik_Pudding

Chyba za szybko wszystko sie dzieje.Ze Screenu ktory trwa ulamek sekundy juz wnioskujecie ze wygląd Venoma bedzie badziewiasty (choć to wcale nie on, wiem powtarzam Black Spidera 1).Druga sprawa to nie wiadomo czy ten fragment ukaze sie w filmie.Jest pare króciutkich ujęć że widać Venoma.Co do jednego sie zgodze w jednym ujęciu naprawdę wyglada jakby przykleili mu szczęke, ponieważ mimo zmiany ruchu ona się w ogóle nie zmienia.Jak tłucze Spidera w ostatniej walce to nawet w miare wygląda.Ale to tylko moja obiektywna wypowiedź.No i wzrostem nie za bardzo świeci.Ale to jest do zaakceptowania.
Pozdrowienia.

brodzikm

Pewnie że nie będzie tego ułamkowego ujęcia w filmie... tak dla fanów żeby mieli o czym gadać.
Co do ostatniej bitwy to wygla okej tam gdzie nie ma otwartej gęby.

W filmie
http://www.filmweb.pl/W+mgnieniu+oka+1992+o+filmie,Film,id=9701
był potwór przypominający Vemoma i wyglądał momentami lepiej niż to w lustrze Petera.

van_Gregorian

Można to zobaczyć na jednym z plakatów, którego troche większą wersję tu podaję
http://quadrudos.danieln.se/wp-content/uploads/2006/09/splitsecond.jpg
pewnie... to nie jest niewiadomo co ale film ma 15 lat, a dzisiejsza technika pozwal zrobić nawet mechatroniczną (jeśli dobrze piszę ^^) maskę dla aktora. Spójrzcie jak zrobili wilkołaki w Underworld, czemu nie można było zrobić czegoś podobnego w SM3?

van_Gregorian

TO! jest Venom i tak ma wyglądać:P :

http://www.2dvalley.com/gallery/albums/Henri-Roberts/henri_venom.jpg

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

To odbicie w lustrze to jest na bank to co by się stało z peterem.. Nie wiem wsumie czemu robili mu całe ciało: http://img84.imageshack.us/img84/303/big03dl8.jpg ale jestem pewien ze tak venom nie bedzie wygladac. Nie ma pajaka na piersi,dlugich zebow, jezora itp. Wiec badzcie spokojni, bedzie dobrze :D Mam tylko nadzieje ze zrobia go "troche" przerażającego(w koncu jakos petera musi przestraszyc), zeby nie wygladal jak jakis zbakany koles,z ktorego beda sie smiac 14-latkowie. Na screenach troche mnie wkurzylo to ze wyglada troche pulchnie, ale to wina ujęcia. Mam nadzieje ze bedzie przypakowany albo jeszcze go przypakuja ;) To by było na tyle

ocenił(a) film na 7
grygu

a no i podoba mi się ze strzela siecią inaczej niż spider: jak w komiksie i bajce ;)

ocenił(a) film na 8
grygu

Na pewno bedzie inny. Zauważyliście, że na ujęciach, na tej budowie jakiejś czy gdzieś tam :) wygląda zupełnie inaczej.

ocenił(a) film na 5
Captain_Zbig

wlasnie zauwazcie z w tym odbiciu w lustrze nie ma ostrych zebow a moment kiedy wystrzeliwuje siec kiedy leci (ktorys tam podawal screena i napisal ze wyglada jak otyly)widac ze ma ostre zebiska wiec napewno Venom bedzie mial dluga szczeke i jezor i to bez zadnych watpliwosci..

Peterson_B

I właśnie w tym ujęciu gdzie jest otyły to jego zęby wyglądają jak połamane klawisze fortepianu (o czym pisałem wyżej) - ja wiem że Venom nie miał pięknych ząbków ale one mają wyglądać strasznie a nie śmiesznie. A strasznie śmiesznie (taka kombinacja tych słów) to w ogólnie nie wchodzi w rachubę.
W ogóle ten wygląd jego gęby tam gdzie jest "otyły" nijak ma się do szkiców.

Jak napisął "Ade.Er" ten film jest za 300 baniek... a coś mi się wydaje że sporo wydali na Sandmana.

ocenił(a) film na 6
Crazy_3

Crazy: też tak sobie zawsze wyobrażałem Venoma może nie aż tak wielkiego ale właśnie tak...przerysowany...przewielki:P a "pająk" przy nim wyglądał pod względem postury marnie...a w filmie są jak już pisałem porównywalni...

użytkownik usunięty
Sammy_Jankis

Niepotrzebnie sie przejmujecie to są detale.Wystarczy pocykać sobie shoty z poprzednich części Spider-Mana i można zauważyć,ze wyglada to badziewnie i sztucznie,ale w ruchu gdzie ludzkie oko nie obserwuje tych mikrosekundowych akcji wyglada wporzo.Po prostu na stopklatkach czar efektów pryska.

Trailer prezentuje się według mnie super,bo w trakcie jego oglądaniaa za pierwszym razem wydałem słowa: o,żesz ku**a.Ogólnie wiem,ze w kinie nie będe mógł opędzić się od "mrówków"(dreszczy).Jeżeli całość zarzadzi trzymajac poziom trailera,a do tego jeszcze jakaś ciekawa fabuła.To będzie ogień z du...py.

użytkownik usunięty

PS

Aha poprzednie części nie zarządziły jak myślałem,ale względnie na jeża były ok w porównaniu z takimi "dziełami" jak "Daredevil" i "Hulk" bo to były parodie nie filmy.

Co do Venoma tak jak mówiłem mikrosekundowe shoty zawsze zdradzają to co ludzkie oko nie zauważy więc Venom da radę pod względem designu,no ale ta postura,eeech.Noi do tego to ujęcie z tymi ząbkami Tophera,fajne,fajne,ale Venom juz nie jest straszny....

ocenił(a) film na 10

Masz racje stopklatka jest pozbawiona wszelkich efektów , dlatego oceną wygladu Venoma musimy sie zajac po lepszych ujeciach , albo po samym filmie

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

no w kazdym badz razie to sie zgodze jak niektorzy pisza powinien byc bardziej ,,przypakowany,, np taką posture jak Pudzian :D

użytkownik usunięty
Black_Spiderman

Nie,no właściwie chodzi mi o ten shot naprzykład Venoma grubaska.Wygląda to
tragicznie i dla fanów tej postaci moze to być profanacja.Przecież Venom nie był batonem,który wpie***la "czipsy" tylko pakerem.Ogólnie wracajac do tego shotu to wyglada to źle bo ogólnie źle wyglądaja każde efekty po dokładnym przyjżeniu ,obojętnie jakie .na przykład jeszcze tragiczniej wygladaja niektóre ujecia efektów w Spider-Manie 2,a w kinie nieomal nie narobiłem w gacie na ostatniej scenie.Gdy ogladałem film w domu to już tak średnio mi sie podobało.Było czuc plastik.Ogólnie przecież nieoglada sie filmu w stopklatce.I to by było na tyle.Wiec dla mnie problemu nie ma.

Co do postury ktoś rzekł tu mądre słowa.Venom był specjalnie przerysowany.Racja gdy widziałem kiedyś animowany serial to tam był Venom w miarę taki jaki powinien być.Nie łudźmy się robiło swoje jego plecy i kark.Taki typowy osiłek z którym nie ma sie szans w walce tylko trzeba sprytu.Było czuć osaczenie i strach jak Spidey był z nim na płaszczyżnie 10 na 10,a tu tego nie będe czuł.To tak jak rywalizacja dwóch studencików...Ale przecież do cholery to komiks tu chcę czegos ogromnego.A tu Zonk!No właśnie,ale jest jeszcze Sandman....

ocenił(a) film na 6

jak dla mnie ogólnie Venom wygląda nieźle:) nawet jest ta 'biała' tarantula na jego klacie tylko że jest srebrna:D...ale cóż...
no faktycznie jego postawa jest trochę cherlawa nie da się ukryć...
a ta scena w której Eddy mówi "hey, Parker" boska, trochę nawet komiczna:D...

efekty ?...niezłe choć miejscami trochę wydaje się że czegoś tu brakuje;/
zreszta man nadzieje że w tych urywkach nie streścili całego filmu:D jak to miało miejsce w ghost rider'rze, który był trochę nie tego...

wracając do V. to odbicie lustrzane to nie Venom tylko Spiderek+Symibiot...

jedyne co mi sie nie podoba to GG2..czy samuraj goblin mogli go zrobic normalniej a tak tylko namieszali;/ wygląda jak jakiś skate na desce a nie, no i ta lotnia, kurde w 1 była super a tu deskorolka z dopalaczami;/ ehh..

pozdrofka i obyśmy dostali coś lepszego niż GR...:)

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

gregorian vangelis
po h... robisz puste komentarze!!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Black_Spiderman

wcale nie jest cherlawy!!zobacz sobie na zdjecia z planu gdzie charakteryzuja Brocka http://www.spider-man.pl/index.php?action=fullnews&id=297 przeciez on bary wieksze niz glowa i klata porzadna.Nie wiem czego chcecie postura wiekszy niz spider man i to powinno wystarczyc.A co to tej sceny to naprawde niezla od razu mi sie spodobala.Zwroccie uwage na mine Brocka i wyraz jego oczy sa takie puste i naprawde sprawia wrazenie psychola i szalenca:D dla mnie bomba!!aha i patrzcie na symbiota (czyli jakby macki ze stroju) wchodzace w jego czolo i wogole ta twarz.Miejsca te sa jakby posiniaczone i zylaste.No poprostu slow nie mam tak mi sie to podoba:D

ocenił(a) film na 4
Peterson_B

Można spodziewac sie wszystkiego! pamiętacie goblina z jedynki i jak go przerobili??;p

ocenił(a) film na 6
Peterson_B

hehe a na tych koncept artach to mi bardziej tego no Cletus Kasady AKA Carnage...tak sie wygina itd...
ale koncepty fajne.

Peterson_B

W porównaniu do Venoma, którego ja kojarzę z komiksu, to niestety ale to co jest na tych zdjęciach, to małe chucherko...:] Jedyna nadzieja w obróbce komputerowej...:]

ocenił(a) film na 8
Crazy_3

HEJ!!
Rozumiem obawy wszystkich, ale pomyślcie przez chwile - napakowany, gigantyczny venom wyglądał by kiczowato !! Filmowcy mimo komiksu stawiaja na pewnego rodzaje rzeczywistość, naturalność. Jestem pewny, że komiks czytali i było tam więcej takich fanów jak wy którzy zabrali sie do projektowania. Gdybyści byli na ich obradach zapewne ich argumenty i projekty okazałyby się wręcz niepodważalne !! I zapewne sam film pokaże nam godnego uwagi venoma - może nie olbrzymiego ale z pewnościa tak silnego jak trzeba.
Co do zdjęć z planu w których venom nie ma wysunietej szczęki - po co sie tym sugerować ??Przeciez wiadomo ,że do akcji wkroczy komputer !! :-) Pożyjemy zobaczymy

pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Crazy_3

Ciekawie się was czyta.... :) jak znajdę chwilkę czasy przyłącze się do dyskusji :)

Greg. - zabije Cie... :X