PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433433}

Spirit - Duch Miasta

The Spirit
2008
5,4 22 tys. ocen
5,4 10 1 21909
4,9 16 krytyków
Spirit - Duch Miasta
powrót do forum filmu Spirit - Duch Miasta

kolejna adaptacja komiksu Franka Millera będzie na co popatrzeć w przyszłości :]Sin city,300 były świetne Spirit też powinien być.

dYDelf

Tyle że to nie komiks Franka Millera tylko Willa Eisnera ;p Miller napisał scenariusz i zasiada na stołku reżysera ;>

HuntMocy

masz racje:] z Roninem mi sie pomyliło no ale jak by nie patrzeć zapowiada sie smakowicie :)

ocenił(a) film na 6
dYDelf

No zobaczymy jak się sprawdzi jako samodzielny reżyser. W Sin City i 300 był tylko pomocnikiem i doradcą w tworzeniu scenariusza do ekranizacji swoich projektów. Jeżeli się sprawdzi to zapewne już będzie miał otwarte drzwi...ale jak dla mnie to powinien skupić się na komiksach. Bo jak ktoś robi wszystko na raz to staje się do niczego.

ocenił(a) film na 6
ivoposhit

Obsada jest super, tego komiksu nie czytałem, ale mam nadzieje, że nie będzie zbyt podobny do Sin City.

P.S Ciekawe kiedy wezmą się za Sandmana Gaimana?

kosa480

"P.S Ciekawe kiedy wezmą się za Sandmana Gaimana?"

Oby nigdy. Z tego się nie da zrobić filmu.

ocenił(a) film na 6
Irritator

Jest wiele książek których się nie da przenieść na ekran, a powstają, a że jest na to popyt to myślę, że to kwestia czasu, ale kto wie może kiedyś pojawi się ktoś z wyobraźnią i będzie miał to coś. Warto w to wierzyć:P

kosa480

Może niech zrobią serial na podstawie serri "SANDMAN" Gaimana. Niezły to jest pomysł.

icemannguyen

Ambitny serial - to brzmi zdecydowanie lepiej.

ocenił(a) film na 5
icemannguyen

O taak to by bylo ciekawe. Jak to pisza mlodzi : Sandman RuLeZ :p
Czsami sie zastanawiam co by bylo gdyby za taki serial zabral sie Gaiman do spółki z Lynch'em. Mogłoby wyjsc z tego cos niesamowitego.

ocenił(a) film na 8
metafizyka

Już sobie wyobrażam jakby wyglądał taki filmowy Sandman:Harry Potter skrzyżowany z Narnią a w roli głównej jakiś współczesny idol gimnazjalistek.Nie dziękuję.Wracam do czytania komiksu...

ivoposhit

a może chłop bardziej się rozwijaw roli reżysera? a może właśnie reżyserowanie dobrze odbije się na
konstruowaniu komiksów - a tego jestem pewny

ocenił(a) film na 6
galopujacy_jelen

Zwiastun co prawda nic nie pokazuje, ale coś się boje, że od Sin City zbytnio to się różnić nie będzie. No, ale mam nadzieje, że się mylę:P

kosa480

przesadzacie z tym teasterem widać w początkowej scenie z kotami że są tam kolory według mnie szykuje sie dobry film nie ma co porównywać z Sin city, choć podobieństwo jest ale to tylko teaster :)poczekajmy na cały zwiastun.