film oceniam 9/10 ludzie którzy oceniaja go tak nisko sa zacofani jacys;/
zdięcia 10/10 nigdy nie widzialem tak świetnych nawet lepsze niz w sin city
muzyka 8/10
gra aktorów rewelacyjana 10/10
film jest zabawny ale taki mial byc nie tak jak w mrocznym sin city
przyjemnie sie go ogląda:)
zdjecie w cale nie sa lepsze niz w sin city. jest sporo nie spojnie zrobionych ujec, sporo zmian stylistyki swiata bez powodu.
muzyka jest w nawet w porzadku.
gra aktorow jest srednia. komiksowa sztucznosc, parodia zywych ludzi. wiekszosc scen to dosyc nudne dialogi w ktorych za duzo emocji to ja nie czuje.
Komiksy Millera uwielbiam. Liczylem na duzo lepszy film. Niestety komiks to jeszcze nie scenopis filmu. O tym Miller chyba zapomnial. Film to jednak inne medium, i pewne ciagnace sie elementu, ktore w komiksie fajnie mozna ulozyc na papierze nawet na kilku stronach w filmie sie nie sprawdzaja i powoduja nude i sztucznosc.
Nie jestem zacofany i daje 7/10. Film niezly, ale liczylem na wiecej.
zacofani ludzie? a niby czemu?
Film oglądałem i oceniłem jakiś rok temu. Dałem mu 9, ponieważ oczarował mnie. Klimat wydawał mi się niepowtarzalny i konwencja filmu również... Tyle, że dopiero niedawno obejrzałem Sin City - które jest mistrzostwem świata no i oczywiście to ten film był pierwszy od Spirita.
Ale mimo tego nadal ciepło myślę o tym filmie - zapadły mi w pamięć ciekawy humor i postać Samuela L. Jacksona oraz niektóre zabawne dialogi między bohaterami.
Podsumowując - Bardzo polecam w celu obejrzenia dobrej rozrywki!
Mr. seba19030189 ocena Filmwebu i tak wg mnie jest zawyżona, gdyż ten film nie licząc paru ciekawych momentów, był nudny i przeciętny, nieudane ukazanie jakże wspaniałego komiksu. Filmu nie można porównać do Sin City, bo za przeproszeniem nie porównuje się gówna do arcydzieła. W filmie na wspomnienie zasługują tylko Scarlett Johansson oraz Samuel L. Jackson którzy zagrali swoje postacie świetnie. Reszta była bardzo schematyczna i nie posiadająca tego czegoś co sprawia, że film się miło ogląda. Moja ocena to 3.