Zapowiada sie na prawde porządne zrobione kino. Widać fach niektórych scen, klimatyczna komiksowa muzyka...tylko DLACZEGO wszystko tak bardzo przypomina to sin city? jak sie patrzy na palkat, zwiastun itp. to sie od razu narzuca skojarzenie - wykonanie i wszystko... niby to nie ejst minus, ale czemu??? nic nowego nie mogli wymyslic?
p.s. wiem kto to Miller i co ma wspolnego z obama filmami...
"Miller zapowiedział również, że choć teaser "The Spirit" przypomina "Miasto grzechu", w rzeczywistości obrazy te nie będą miały ze sobą nic wspólnego."
ato tyle to wiem, to chyba jase...to dwa odrebne komiksy innych twórców w końcu, nie? ale czemu kopiuje sposób wykonania Sin CIty ??? tego nie wyjasni...
Skoro wiesz kto to Frank Miller to po co zadajesz pytania w stylu dlaczego tak samo wygląda film, dlaczego kopiuję.
Jak do jasnej gały może kopiować samego siebie.
Spójrz na twarze na obrazie Matejki "Bitwa pod Grunwaldem" i na obrazie "Jan III Sobieski pod Wiedniem" - zapytaj później dlaczego twarze są podobne, dlaczego właściwie całe obrazy mają tak dużo wspólnego.
Bo jest jeden twórca - który ma taką wizję i taki styl w sztuce.
Bez urazy ale...
...najlepsze na koniec...tego nie wiedziałem i może wsłucham się następnym razem czytając coś ciekawego.
Co to jest "klimatyczna komiksowa muzyka"?
Podaj jaki komiks czytałeś gdzie w tle słychać tą "klimatyczną komiksową muzykę"
Mądry się znalazł.... !!!! Jak ja nie lubie takich ludzi...
Zrozum, że komiks THE SPIRIT napisał kto inny niż SIN CITY.
SIN CITY napisał FRANK MILLER, następnie powstał film na jego podstawie, który swym "wyglądem", że się tak wyraże bardzo przypominał ów komiks, pewnie dlatego że Miller był jego współtwórcą także...
Natomiast THE SPIRIT napisał WILL EISNER i "wygląd" tego komiksu NIE PRZYPOMINA wcale wyglądu komiksu SIN CITY... po prostu Miller albo z rozmachu robi w tym sammy stylu co swój komiks, albo wie, że film w tym stylu czyli SIN CITY zarobił sporo $ itd... ;] Rozumiesz już o co mi chodzi? Oczywiście, że Miller ma prawo zrobic go jak mu się podoba, ale mógłby sprawic, żeby THE SPIRIT jak SIN CITY przypominał swój komiksowy pierwowzór, a nie wygladał niemal identycznie jak ww. tytuł i komiksu i filmu... I na prawde nie musisz tutaj walic, bezsensownymi z resztą, przykładami argumentów o Matejce, bo to nie sprawia, że brzmisz mądrzej... No i oczywiście to co zawsze jest w takich 'mądrych' wypowiedziach ---> jak się kończą argumenty, to zaczyna się łapanie za słówka - schemat :) Chodziło mi o to, że muzyka jest tak skomponowana, że dobrze współdziała z komiksowym klimatem filmu, oraz takowy wytwarza...
Pozdrawiam ;)
Wiem że oba komiksy mają innych autorów.
Ale i tak dalej uważam że to jest jego wola (Frank Millera) i tylko to jest odpowiedzią na pytanie dlaczego filmy wykonane są w podobnej technice.
Masz rację że można zrobić je inaczej, ale robi je ten sam gość i tak już jest.
Nie ubliżaj mi bo ja tego nie robię.
To jest forum i trzeba odpowiadać za swoje (czasem też wymyśle coś durnego) teksty.
Ja ci nie ubliżałem, może ewentualnie ostro atakuje "głupie wypowiedzi"
No ale spróbuj zrobić to samo a nie wypisywać o innych "mądry" - tak najprościej.
Nie czuję się urażony jeśli to zamierzałeś :D
pzdr
Grześ
Nie, nie zamierzałem tego, i nie ubliżałem Ci. Również zaatakowałem tylko ostro Twoją wypowiedź używajac conajwyżej czegoś takiego, jak "sarkazm" no i obliżałem Twoim argumentom, nazywając je "bezsensownymi" :O
Oczywiście, że może je robic tak samo, ale wyraziłem opinie, iż wolałbym by ta ekranizacja komiksu równieź przypominała swój pierwowzór, a nie poprzedni film i komiks tego człowieka. ;]
Myśle, że nie trzeba kontynuowac dalej naszej dyskusji, bo do niczego poytecznego to nie doprowadzi... Wymieniliśmy się już poglądami, wystarczy chyba, chyba, ze sądzisz inaczej? :D ?
pozdr;]
p.s. widze, że masz dobry gust filmowy po Twoich ocenach :]
nieee... znowu, żebym nie musiał "odpowiadac za swoje (...) teksty" nie chodzi mi o to, że ja jestem taki genialny, że moge oceniac kto ma dobry gust, a kto nie, tylko, że masz podobny gust do mojego... przynajmniej od mojej strony patrząc i co do tych filmów na które zdążyłem spojrzec ;]
dzięki za zaglądnięcie do mnie
"a kino was wyzwoli"
...a nie ;P to było tak
"a prawda was wyzwoli"
pzdr :D
Wydaje mi sie że kolo po prostu ma taką wizję filmów. Sin City, 300, Spirit. Wszytkie mają podobny klimat. Ale fakt troszke to niezbyt że dopasowuje komiks innego autora do swojej wizji filmu...no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie trailer 2 mnie troszke zawiódł:/ Spirit będzie romansował z babkami...i jeszcze L Jackson ma mundur SS <lol> jakieś karabiny itp. Dziwnie to wygląda ale mimo wszystko czekam na film.