PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433433}

Spirit - Duch Miasta

The Spirit
2008
5,4 22 tys. ocen
5,4 10 1 21909
4,9 16 krytyków
Spirit - Duch Miasta
powrót do forum filmu Spirit - Duch Miasta

Mam takie pytanko czy ten film jest wo gule wart obejrzenia bo jak patrze na jego słabą ocene to tak sama nie wiem

ocenił(a) film na 6
Arjanna

no cóż to kwestia gustu ale wg mnie jest warty do obejrzenia. Jeżeli oglądałaś Sin City to i Spirit powinien Ci sie spodobac... lecz należy zwrócić szczególną uwagę na to że Spirit to komedia :) pewnie nie wszyscy sie z tym zgodzą ale jak dla mnie tak jest. No a poza tym film warto obejrzeć chociażby dla efektów specjalnych!
A słaba ocena jest prawdopodobnie dlatego że każdy nastawiał sie (ja z resztą też) na film BARDZO podobny do SC czyli na mordobicie, gołe panienki no i przede wszystkim na wyrąbistą fabułę!
ale i tak warto obejrzeć Spirita :)

ocenił(a) film na 9
Arjanna

Jak najbardziej warto. Jak dla mnie 9/10. Naprawdę podobał mi się ten film. Jak podobało ci się Sin City, to Spirit też powinien przypaść ci do gustu.

ocenił(a) film na 5
Szczepanek

warty tylko wtedy jak lubisz mroczne kino F. Miller. to i tak najsłabsza adaptacja komiksu w jego wydaniu, ale fani w większości,w tym ja, są usatysfakcjonowani. ponury, mroczny, niecodzienne poczucie humoru. fantastyczny Samuel L. Jackson i niezwykle pociągająca S. Johansson (scena kiedy jest w okularach, czarnej szmince nachylająca się nad Octopusem [Jackson]),ale to argument szczególnie ważny dla panów :P. mnie rozczarowała rola G. Macht'a za mało wyraźny jak na tytułowego Spirita. jak dla mnie takie 5-6 / 10 :)