Film nie jest arcydziełem, ale da się obejrzeć. Dobra rola Slatera, niezła muzyka i ciekawe zdjęcia (niektóre). Generalnie nie rozumiem ludzi, którzy doszukują się tu 3go dna - fabuła jest dość prosta.
Co się tyczy końcówki - Slater przez chwile waha się czy nie zabić Pauli (tej z obrzyganym biustem ;p), odkrywa współczucie i empatie, których nauczył się opiekując się Vanessą (schiz z jej twarzą - "gdybyś spojrzała mu w oczy, napewno by nie strzelił"), a konflikt między nowymi wartościami a swoim nieprzystosowaniem rozwiązuje strzelając sobie w łeb :)
A co do awansu na VP - to była gra psychologa, który chciał go mieć na oku. Firma chciała się zabezpieczyć przed kolejnym świrem-snajperem :)
Jak dotad najleprze wyjasnienie koncówki filmu z jakim sie spotkałem. Po prostu w koncówce filmu była tam Paula i odwróciła sie do niego a on zobaczył twarz Vanessy. Po strzelaninie z poczatku Bob słyszał głos - "dokończ to co zaczął Malcolm" Jak by nie patrzec Malcolm zamierzał zabic i Paule dlatego Bob sie wahał czy tego nie zrobic. Jednak jej darował i tym samym uczynił ja jedynym elementem z planu który nie został zrealizowany.
Co do awansu to moze wydawac sie to nie realne jesli uznawali go za zagrożenie. Ale jednak miało to sens. Bo :
A - nie mieli go za co skazac bo nie tylko nie zrobił niczego złego ale i kogos uratował. Nie mogli mu odowodnic ze miał taki sam plan jak Malcolm bo to nie Raport Mniejszosci.
B - Zwolnic go nie mogli bo to nie było by rozwiazanie , nadal mogł by przyjc i zrobic masakre, w firmie przynajmniej mieli go na oku.( jak koncówka pokazała na nie wiele to sie zdało , bo przezyli tylko dlatego ze taka była wola Boba który skonczył tylko z sobą). Pozatym był bohaterem dla wielu , jak by wygladało gdyby go zwolnili.
C - I najwazniejsze. Oni za pewne nie byli nawet pewni ze Bob jest do tego zdolny. Po prostu pojawila sie taka hipoteza z samego faktu ze miał w pracy broń, juz pomijam kestie czy miał pozwolenie na takowa bo nie było nic o tym.
"Generalnie nie rozumiem ludzi, którzy doszukują się tu 3go dna - fabuła jest dość prosta. "
Cóż , moim zdaniem te 3 dno jest. Po prostu do ciebie szybciej ono dotarło niz do innych którzy go nadal szukają:)Za skromny jestes, powinieneś uznac ze jestes inteligentniejszy od ogółu a nie że takowy ogół jest głupi:)
A gdzie reszta alfabetu???
Pochodz po stronach i zobacz co pisza o nim krytycy, chyba ze pisales tego posta w kafeice internetowej, Jak sie nie rozumie filmu to sie wlasnie szuka jego wad, taka jest prawka [Ec RoX] pzdr
Rozumiem ze to do mnie. Pisałem w domu. A co mnie krytycy obchodza , czy oni sa nie omylni? Krytycy tez ze soa sie spieraja wiec którys z nich musi sie mylic. Ze niby go krytykuje? Ja mu dsłem 8/10 a te punkty a b c były po to by bronic zakonczenia dla tych co go nie rozuieja. Włosnie o to chodzi ze ja ten film rozumiem w przeciwienstwie do niektórych...
bez komentarza....... czyli twoim zdaniem założyciel tematu ma leprze zdanie o tym filmie niż ja? No bo on napisał że nie rozumie ludzi doszukujacych sie w tym filmie trzeciego dna, a twoim zdaniem trzecie dno oznacza dno do potegi trzeciej:)Jesli masz 10 lat to może i masz prawo nie rozumiec co oznacza trzecie dno ( chyba bo ja jak miałem 10 lat wiedziałem co to znaczy i moi rówiesnicy tez, ale że ewolucja od dawna działa u ludzi wstecz to zapewne dzisaj dzieci w tym wieku nie rozumieją tego stwierdzenia kompletnie, no ale i tak fajnie ze jeszcze wiedza ze 3 to liczba)
No wiesz Klopsik, ten film nie był aż tak zły żeby z niego robić potrójne dno xD
Stary, ty chyba nie widzisz co piszesz, wez przeczytaj sobie twoje komenty jeszcze raz i pomysl nad swoja glupotą mózgu!!! ogromne xD!!! i pzdr :D:D
Wiesz co darujmy juz sobie bo z tobą do ładu dojsc sie nie da. Proponuje ci opatentowac stwierdzenie "głupota mózgu". Nie wiedziałem że głupota może sie tyczyc innego organu, no chyba ze ty masz ich wiele rodzai. Pewnie chodzi o głupotę gałek ocznych, to by wyjaśniało twoje posty, pewnie twoje oczy widziały co innego w moich postach niz naprawde jest i dlatego odpisujesz takie dziwne rzeczy. Tak wiec teraz kazdy kto wejdzie w ten temat i przeczyta wszystkie nasze posty bedzie sie zastanawiał nad głupota mózgu jak to ujełas , w tym że nad twoją:)