PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509760}

Sponsoring

Elles
2011
5,2 49 tys. ocen
5,2 10 1 49033
4,7 34 krytyków
Sponsoring
powrót do forum filmu Sponsoring

nic dodać nic ująć, to film dla ćwierć inteligentów

jakubovski

nie wiesz o co chodzi, nie znasz słownictwa to się nie wypowiadaj .

milk_shake

nie rób się wszechwiedzący.

oa93

nie graj obrońcy .

jakubovski

Szanowni forumowicze, masoństwo to nie fikcja. To nie wyssane z palca bajki. To szeroki wycinek historii. Wszystkich zainteresowanych odsylam do źródeł. Na poczatek proponuje artykuł z Wikipedii:
pl.wikipedia.org/wiki/Wolnomularstwo

"Wolnomularstwo, inaczej masoneria lub sztuka królewska – międzynarodowy ruch mający na celu duchowe doskonalenie jednostki i braterstwo ludzi różnych religii, narodowości i poglądów. Ruch ten charakteryzuje się istnieniem trójkątów masońskich, lóż wolnomularskich, obediencji oraz rozbudowanej symboliki i rytuałów. Masoneria to także zespół bractw o charakterze elitarnym i dyskretnym. Inną cechą wolnomularstwa są legendy i teorie spiskowe na jej temat. Nauka badająca historię wolnomularską i idee wolnomularskie nazywa się masonologią.

Wolnomularstwo nie jest jedną organizacją, lecz swoistym nurtem wyznającym pewne przekonania metafizyczne oraz dążącym do zmiany człowieka oraz społeczeństwa według zasad uznawanych przez masonów za ważne. Wolnomularstwo jest wewnętrznie bardzo zróżnicowane: tworzą je zarówno organizacje umiarkowanie liberalne, mistyczno-ezoteryczne, jak i konserwatywno-tradycjonalistyczne. Nie można wskazać uznawanego przez wszystkich wolnomularzy kierowniczego centrum, choć istnieją wspólne fora, federacje, które jednak na ogół skupiają organizacje najbardziej do siebie zbliżone. Wspólnym ideowym łącznikiem wszystkich organizacji masońskich jest przekonanie o konieczności pracy nad wewnętrznym rozwojem człowieka i społeczeństw – wg zasad bliskich temu ruchowi – oraz imperatyw braterstwa – łączenia ponad podziałami (zwłaszcza religijnymi i politycznymi)."

Damianq

A gdzie widziałeś ten film. Bo w Polsce premiera odbyła się dopiero wczoraj, więc sądzę, że dotychczas był on pokazywany w dość zawężonych kręgach.

Damianq

Bardzo konstruktywna opinia... We Francji od niedawna grają ten film, ogolnie jak widzę po komantarzach publiczność nie jest zachwycona, tak czy siak wybiorę się do kina

ocenił(a) film na 5
Damianq

Idąc do kina na ten film dołącze do zacnego grona masonów:)?wow nieźle...ręce opadają sie jak się czyta młodych ludzi tak zdzdziałych, bezsensownie zgorzkniałych, dla których coś jest CZARNE lub BIAŁE i nie ma przebacz dla innych opcji. Trochę dystansu. Fil może być zwyczajnie kiepski, ale nie musi być od razu masoński, TVNsko propagandowy, bo niby po co?

Damianq

Filmweb przez takich debili jak założyciel tego wątku schodzi na psy. Przepraszam urażonych, że używam wulgarnego słownictwa, ale nie da się inaczej określić osób, którzy używają zwrotów, o których nie mają pojęcia. Masoński, czyli k...a jaki???Wszyscy, którzy zobaczyli bądź chcą zobaczyć ten film są ćwierćinteligentami???Widać, że masz mocno prawicowy odchył oceniając Pasję na 10/10. Chyba nawet papież nie uznałby tego filmu za ideał i mistrzostwo kina.

ocenił(a) film na 1
milo_11

boli Cię że Żydzi zostali zaatakowani w Pasji?

i dla twojej informacji wiem co nie co masonach

użytkownik usunięty
Damianq

zgadzam sie z damianq, z masonerii mozecie sie smiac, mozecie wierzyc ze to tylko plemie indianskie czy zwykly klubik wzajemnej adoracji, ale prawda jest taka, ze wszyscy jestescie ich podnóżkami, a wasz umysł działa tak, jak oni sobie tego zazyczyli.

użytkownik usunięty

milo11, jesli masz cos do prawicowcow - udaj sie do psychologa, my twojego problemu nie rozwiazemy.

Jezu... co to za komentarze ??? Masoneria, propaganda TVN bla bla bla... Co znaczy propaganda w przypadku TVN (konstruktywnie proszę i bez wulgaryzmów ...tak tak znam praktycznie waszą odpowiedz ale może coś nowego przeczytam), masoneria zaś jak każde tajne stowarzyszenie budzi pewne emocje. Co do tego czy jesteśmy ich podnóżkami... nawet jeśli by tak było nic pewnie z tym nie robisz bo i co możesz?
Ach i jeszcze jedno też całkiem lubię "teorie spiskowe" i "coś tam wiem" więc proszę o rzetelne argumenty czemu ten film jest "masoński"?

użytkownik usunięty
Bartosz33_pl

jeju kochanie... ogarnij sie prosze, bo męczą mnie dosć takie posty, bo nie wymagaja praktyznie odpowiedzi. podstawowym narzedziem masonskim to zrobienia ludziom wody z mózgu, była rozpusta, nie bez powodu mamy ją dzisiaj na swiecie i w kazdym tv, a ten film najprosciej w swiecie gloryfikuje puszczalstwo. stad tez ma prawo byc nazwany masonskim - ideologicznie. a kazia szczuka pare dni temu powiedziala o tym filmie, ze sponsoring to przeciez tylko praca :) i rozpuste wbija sie do glowy mlodym ludziom jako rzecz NORMALNA, a puszczalstwo niestety nie jest normalne!

Bartosz33_pl

a wiesz cokolwiek o masoneri by nazywac to teoria spiskowa??? czlowieku nawet niewiesz jak głęboko to sięga a wszystko konczy się na wierze albo w Lucyfera albo Boga i Jezusa Chrystusa, zanim zapytasz dlaczego,sam zacznij szukać bo nikt nie zamierza ci tłumaczyć całej historii ludzkosci i Biblii. Jednoczesnie coś nie moze byc teoria spiskowa jesli wiaze się z wiara w Boga, chyba ze z "naukowego" punktu widzenia nazwiesz mnie fanatykiem tylko pamietaj kto sponsoruje "naukowców" i "psychologów" - bo wszyscy lub w wiekszosci byli wolnomularzami. elo

meryjan

Hmm... widzę że uważasz że jesteś jasnowidzem bo już wiesz co wiem a czego nie. Tak naprawdę to co piszesz w tym umówmy się wielkim off-topie to stek bzdur i domysłów. Podaj konkrety i nie zasłaniaj się tu tłumaczeniem całej historii ludzkości. O propagandzie i "praniu mózgów" przez TVN wiesz niewiele i powtarzasz hasła jakiejś tam partii politycznej (lub jej zwolenników). TVN jest jaki jest ale w praniu mózgów to by się raczej nie sprawdził... Pomyśl zanim coś napiszesz i prosiłem o jakieś logiczne argumenty
Oczywiście zgadzam się ze puszczalstwo nie jest normalne i sponsoring jest po prostu inną formą prostytucji bo to chyba oczywiste i nie ma praktycznie o czym mówić...

Jesteś chora, wiadomo masoni są i będą , mają władzę, kasę itd, ale nikt nie kieruje moim umysłem. Co za idiotyzm ! ! ! Brak tu inteligencji, jakiejkolwiek. Tyle.

użytkownik usunięty
amnzji_smak

a skad ty to mozesz wiedziec?:) osoba zyjąca w iluzji - nie wie ze zyje w iluzji. zniknij juz chlopcze, sponsorzy czekaja;p

Hahaha ale jesteś tania , w sumie to właśnie jak dziwka o których piszesz.

użytkownik usunięty
amnzji_smak

oczywiscie oczywiscie :) tylko ze to ty broniles UWZNIOŚLANIA puszczalstwa:) totez powodzenia w branzy zycze!

ocenił(a) film na 9
Damianq

Damianq, oglądaj proszę filmy mniej skomplikowane intelektualnie, wtedy nie będziesz miał żadnych problemów z ich zrozumieniem. Jeżeli komuś się wydaje, że sztuka coś propaguje, to znaczy że nie jest przygotowany na jej odbiór. Film ma skłaniać do myślenia, a nie do propagowania zachowań. Wychodzisz z kina i żyjesz swoim życiem, jeżeli nie potrafisz, nie chodź do kina. TVN jest telewizją komercyjną i może pokazywać cokolwiek się jej właścicielom podoba. Nie lubisz, nie oglądaj. Powielasz stereotypy, zacznij myśleć samodzielnie.

ocenił(a) film na 1
atalanta7

Dawno się tak nie uśmiałem, skoro nie rozumiesz wpływu mass mediów i sztuki na ludzkie życie.
Skoro mam pieniądze to mogę kłamać? Jesteś właśnie przykładem tego wypranego mózgu, róbta co chceta jakby to powiedział Jurek Owsiak.

Po 2 nie będziesz mi mówić że ten film jest zbyt skomplikowany dla mnie, film o dziwkach dających na prawo i lewo, a morał z tego taki że to wcale nie jest prostytucja.

po 3 skoro każdy ma prawo do puszczania w tv i radio co chce to czemu atakuje się tak TRWAM i Radio Maryja(chodź nie oglądam i nie słucham)?

Damianq

dla tego, że stoi za nimi rydzyk, ciemnoto ! Wiem! Rydzyk jest masonem i to on ciebie przysłał. Naucz się samodzielnie myśleć.

atalanta7

heh, kolejna wyuczona kobieta, ktora mysli że swiat idzie przypadkiem, i wszystko to sztuka...dobra kochanie, pożyjemy zobaczymy, ja tam stroje po stronie prawdy a nie szatanskiego zakłamania która w czasach konca obejmuje wrecz wszystko. kazdy bedzie mogl sie wkrotce przekonac czy ufac swojemu nadętemu wymyslonemy w B'nai Brith ego przez Freuda, czy w prawdziwej swiatłosci Chrystusa.

meryjan

http://www.youtube.com/watch?v=NIdci09rdb0&feature=autoplay&list=UL9ji7PaUb6dY&l f=mfu_in_order&playnext=2

Damianq

"ćwierćinteligent" piszemy łącznie.

kic333

strasznie dużo hejterzenia jak na jeden film,każdy ma prawo do wypowiadania własnych opinii chociaż jak są one tak ostre można by je jakoś uzasadnić, rzucenie takiego komentarza wywołało tylko burzę, może i o to autorowi chodziło

ocenił(a) film na 1
bunnyattack

przecież uzasadniłem, poczytaj wyżej

Damianq

stary szkoda gadać, ludzie nie wiedzą co się dzieje na świecie wpierdalają papkę medialną i myślą że jest wszystko ok popieram twój punkt widzenia i ten film sobie odpuszczę.

Arczi87

W co trzecim filmie jakaś kobieta zachowuje się jak dziwka ! Co powiesz na to ? Nie oglądasz filmów gdzie dziewczyna pruje się za koks, albo mamonę ?? Człowieku, ogarnij się ! A co do karmienia nas wszystkich zwyklaków papką medialną , to tak jest coś takiego, nie wiemy nawet w połowie jak ten świat naprawdę funkcjonuje, ale czy obejrzenie tego filmu jest równoznaczne ze ślepym życiem z kisielem w pale ??

ocenił(a) film na 1
amnzji_smak

tak, ale tam nie jest to celem samo w sobie

Damianq

Dokładnie, nie rozumiem po co tworzyć takie filmy. Już Galerianki były wystarczająco żałosne, po co kolejne dziadostwo...

ocenił(a) film na 4
Damianq

Zamknij pysk robolu.

ocenił(a) film na 1
Pancefaust

ryj koniobijco

zmień avatar pajacu zasrany bo Cejrowski by ci dawno wyjebał za twój żenujący poziom