PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107311}

Sposób na teściową

Monster-in-Law
2005
6,6 89 tys. ocen
6,6 10 1 89443
4,8 15 krytyków
Sposób na teściową
powrót do forum filmu Sposób na teściową

Ach, cóż za wspaniała to chwila, móc oglądać Jane Fondę na ekranie. Ten film to Fonda. Jest jego duchem i ciałem. To istna fontanna energii i humoru. Znakomita i przykuwająca uwagę. Wokół niej wszystko się kręci, przyćmiewa innych i oślepia niczym słońce jaśniejące w południe. "Sposób na teściową" warto obejrzeć tylko i wyłącznie dla Fondy. Nawet Lopez mimo całej swojej niezdarności nie jest w stanie zepsuć obrazu, a dzieje się tak tylko dlatego, że jest w nim Fonda. Świetnym dodatkiem jest Wanda Sykes, jako przyboczna diabolicznej przyszłej teściowej. Kiedy odrzuci się Fondę i Sykes nie pozostaje nic. Kolejna komedyjka Luketica broni się tylko dzięki powrotowi do kina Fondy. Bez niej ten film byłby pustym zlepkiem desperackich prób Lopez i Vartana, by ożywić truchło humoru, które zmarło, kiedy tylko dowiedziało się, że Lopez raz jeszcze próbuje sił w komedii romantycznej.

ocenił(a) film na 4
torne

Zgadzam się w 100% Film sam w sobie był bardzoi kiepski, ale Fonda postawiła go na nogi w odpowiednim stopniu. Chodż i tak mi się nie podobał. The end

ocenił(a) film na 7
tomblara

ja jeszcze bym dodał: Teatr jednej aktorki, po prostu. Fonda zdominowała cały film i gdyby nie ona, to film byłby nieznośny, a tak przynajmniej ma chwile przebłysku

adas_80

Hmm.. a ja uważam, że ta komedia jest naprawdę świetna :) Zarówno gra aktorkska Fondy jak i Lopez, które dopasowały swoje temperamenty, osobowości i talenty... jak i poczucie humoru :).

A ja bym właśnie powiedziała, że w tym filmie jest mało z komedii romantycznej ;). Jasne, że jest wątek miłości pomiędzy Charlie i Kevinem, ale tak naprawdę chodzi tu o przejaskrawiony stosunek teściów do swej synowej lub zięciów. Fonda świetnie odegrała zdesperowaną matkę, która nie może pogodzić się z małżeństwem syna. A Lopez... gdyby nie ona, to nie wiem czy ten film był tak dobry. Uważam, że wszystkie postacie były brawurowo dobrane i niezastąpione. Uzupełniały się nawzajem.