Nie zrozumiałam o co chodzi w tym filmie. Oceniam na 2/10. Kiepski- żadnej akcji, nie doszukałam
się dramatu bohatera. Wytrwałam do końca, ale trzeba było mi w ogóle tego nie oglądać. Nie polecam...
"Kiepski - żadnej akcji".
Piszesz tak jak było by to obowiązkowe aby w każdym filmie była akcja.
Nie jest to kino akcji lecz dramat.
Zastanów sie nad tym co piszesz zamiast zaśmiecać forum głupotami oraz zniechęcać ludzi do dobrego filmu.
Nie zrozumiałaś dramatu bohatera?
W takim razie nie masz wyobrazni oraz nigdy nie mieszkałaś w małym miasteczku gdzie wszyscy sie znają i plotkują.
Fabuła tego filmu (bardzo prosta w swej wymowie) ukazuje lekko upośledzonego psychicznie człowieka, mieszkającego w małym
irlandzkim miasteczku dla którego praca na stacji paliw była wszystkim co miał.
Po pomówieniach na jego osobe nie mógł sie już więcej pokazywać w miasteczku- był zniszczony socjalnie.
Osoba o mocniejszych nerwach oraz w pełni sprawna umysłowo poradziła by sobie z tą sytuacją opuszczając owe miasteczko ale jak widać główny bohater nie dał rady - stracił wszystko co miał i postanowił popełnić samobójstwo.
Jak chcesz akcje oraz odmóżdżenie to obejrzyj sobie rambo zamiast wypisywać bzdury na filmwebie.
Chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie i film wg mnie nie zasługuje na tą ocenę. Moja poprzednia wypowiedź była wyrazem rozczarowania- nie spodziewałam się tak słabego filmu przy tak wysokiej ocenie.
Dla mnie był nudny - Ci się spodobał, o gustach się nie dyskutuje...
Ku gwoli ścisłości to nie trafiłaś- mieszkam co prawda nie w miasteczku ale we wsi- a uwierz- ludzie jeszcze lepiej się znają i plotkują- mam o tym pojęcie, które to wg Ciebie jest równoznaczne z brakiem wyobraźni...
Dlatego nie obrażaj mnie brakiem wyobraźni- jak można posunąć się do takiej hipotezy po tak krótkiej mojej wypowiedzi?!
Niestety ale w nie zapadł mi w pamięci ten film dlatego nie zamierzam dyskutować o "dramacie" bohatera
Chyba nie w każdym dramacie nie ma akcji? Ten jest -cytuję: "Nie dla mnie..."
A zauważ że Rambo i tak ma wyższą ocenę od tego i nie przy takiej liczbie głosów
PS a skoro opisujesz już "akcje" to może spojler- może ktoś jest bardzo zainteresowany takimi dramatami jak Ty.
Sory za spojler - nie ma opcji zaznaczenia przy wypowiedzi że dana odpowiedz jest spojlerem.
Zaczynając oglądać dramat nie należy oczekiwać akcji.
Na brak akcji można narzekać oglądając kino akcji lub sensacyjne.
Film Ci nie podszedł - to inna sprawa. Jest to kwestia gustu.
Pozdro.