Chyba sobie żartujecie? Film ma ocenę AŻ! 5 chyba tylko dlatego, że oglądają go średnio inteligentni ludzie. Film jest po prostu głupi. Dialogi są bezsensowne i nudne. Zalatuje tu kiczem. Scenografia jest niby ciekawa? :O raczej banalna. Muzyka? haha jaka muzyka? Kicz i jeszcze raz kicz. Bohaterowie są przygłupi (tępe blondynki i playboye). Sam pomysł z paleniem na zamkniętej stacji kosmicznej...żałosny. Papierosy już dawno wyszły z mody i są cholernie niezdrowe. Dodają wątpliwy klimat temu filmowi. To nie western czy kryminał ze scenami w barach. wracając do scenografii... pomieszczenia w których migają światełka i odliczaja zegary są tak żałosne... eh Naprawdę w dzisiejszych czasach można zrobić naprawdę tanio świetne efekty, ale skoro tak nisko stawiacie sobie poprzeczkę i te robią na was wrażenie to co ja poradzę? Film, powiedziałbym, do piątkowej TV i to przedpołudniowej gdy wszyscy są w pracy. Naprawde skoro oceniacie ten film tak wysoko to naprawde nie macie porównania i chyba jesteście tzw. niedzielnymi filmowcami. Osobiście dla porównania polecam np . Solaris albo Horyzont zdarzeń, Prometeusz, Moon, Dune, Apollo 13, dark star... zresztą co ja bede wymieniał. Polecam Solaris bo chyba tematem i klimatem najbliżej, za to o niebo lepszy!
Ile ty masz lat? 16? 17? Tylko młody wiek usprawiedliwiłby taką kupę bzdur, które napisałeś :-) Film jest pastiszem (szczerze mówiąc, nie aż tak bardzo udanym) - obejrzyj kosmos 1999 to będziesz wiedział o co chodzi.
Film ukazuje przyszłość w której można mieszkać na stacjach kosmicznych (Jessica nigdy nie była na Ziemi), dlatego zaciekawiło mnie to, że jest to chyba pierwsze takie sci-fi, które nie opowiada o obcych, żołnierzach z kosmosu i katastrofach. Niestety przez nagły brak prądu, skończyłem na scenie z gwiazdkową imprezą i orgazmami Misty, ale film jest naprawdę dobry. Nie podoba mi się to, że obrażasz ludzi, którym się film podoba. Super obsada i ciekawa wizja życia zwykłych obywateli w przyszłości umiejscowionej w odległej przestrzeni. Lepszy niż takie taka choćby Grawitacja, która była beznadziejna i nudna.
to nie jest scifi - to jest tylko stylizowane na scifi. ten film mnie obraża normalnie - ale raczej nie będę się przejmować