PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583064}
6,7 62 tys. ocen
6,7 10 1 61969
6,7 53 krytyków
Stoker
powrót do forum filmu Stoker

Początkowo film miał wejść do kin 22 marca, utworzono nawet plakat z polskim tytułem "Palacz". Dzięki Bogu zostawili oryginalny :-) Link:

http://www.movieposterdb.com/poster/7c37024b

Sparkling1986

gdyby tak zrobili przegięli by pałę ! Oblivion - Niepamieć no proszę ludzie ! Trzymajcie mnie !

OptimusPrimefilmaniak

akurat jeśli chodzi o Oblivion to tłumaczenie im wyszło ;)

Karolina945

,,Niepamieć '' to takie nie gramatyczne przecież ! Jakby nie mogli zostawić po prostu ,,Oblivion''

OptimusPrimefilmaniak

'niepamięć' to normalne słowo w j. polskim, więc naprawdę nie rozumiem

Karolina945

raczej wymysł naszych czasów....
Jestem Polonistą moja droga i to nie jest normalne słowo w naszym języku . Niegramatyczne , i dziwnie przekombinowane .

OptimusPrimefilmaniak

nie będę się kłócić, bo nie ma to sensu. jest to zwykłe słowo. używane np. w wyrażeniu "puścić w niepamięć", więc nie wiem co w nim przekombinowanego.

Karolina945

,,Puścić w niepamięć '' a ktoś ci mówił że to wyrażenie jest poprawne ? Nie jest poprawne, niestety używane coraz częściej , sami kalamy swój własny język .
Nie jest to zwykłe słowo pani wszystko wiedząca , jest przekombinowane i po prostu śmieszne .
Nie wiem kto tak to rozpowszechnił , niepamięć , boże , to że nie zostaje ono podkreślone na czerwono to nie znaczy że jest poprawne .

OptimusPrimefilmaniak

@up Jak dla mnie, jesteś rozhisteryzowaną, niestabilną emocjonalnie osoba, czy jak wolisz się nazywac - polonistką.

Humaniści to lamusy i państwo nie powinno na was kasy tracić, więc nie obnoś się tak w internecie swoją profesją.

p.s przed przecinkiem nie dodajemy SPACJI.

eEn

Jaki sens ma twoja wypowiedź ? Co chciałeś nią pokazać ?
Kolejny prostak chcący zaistnieć .

OptimusPrimefilmaniak

Coś mi się zdaje, Optimusie Wielgusie, że nie jesteś polonistą (polonista pisze się małą literą), tylko kolejnym prostakiem chcącym zaistnieć...
A co do wymysłu naszych czasów, czyli niegramatycznego, dziwnie przekombinowanego i po prostu śmiesznego słowa "niepamięć":
"Wysuwają się ze mgły sennej dawne, w niepamić zanurzone lata." - Żeromski, Wspomnienia
"Daruj mi, niesłusznie cię posądziłem, żono! Niechaj te rzeczy w wiecznej niepamięci giną." - Zabłocki, Fircyk w zalotach
"Zdawałoby się że sprawa jego już z tytułu przedawnienia powinna utonąć w fali niepamięci." - Prus, Kroniki
"Chciałbym choć jedną chwilkę poigrać w tej fali, nim zapomniany legnę w niepamięci piasku." - Mickiewicz

tak3mac

Niepamięć to bardzo nieprzyzwoite i wulgarne słowo a pisarze, których podałeś powinni zostać zakazani. To nie mieści się w normach poprawnej polszczyzny literackiej. Filister jesteś i kołtun, a ja polonista będę cię uczył.

OptimusPrimefilmaniak

Polonista, tak?
"nie gramatyczny", "wszystko wiedząca", spacja przed przecinkiem, przecinek przed "i", brak przecinka przed "że", "polonista" wielką literą?
Wyjdź.