PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=722146}

Strażnicy Galaktyki vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2
2017
7,5 175 tys. ocen
7,5 10 1 174712
6,7 63 krytyków
Strażnicy Galaktyki vol. 2
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki vol. 2

Bodajże od 2015 r. na Disney XD leci serial animowany o Strażnikach.
W owym serialu widzimy filmowy wizerunek Petera/Star Lorda oraz słyszymy filmowe piosenki ale jednocześnie serial nie jest kontynuacją filmu ani elementem MCU ... więc po co robić taki burdel i przy okazji, wodę z mózgów u widzów?
Zwłaszcza, że serial w pewnych elementach jest bliższy komiksom niż film kinowy.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Wszystko co animowane od Marvela to szambo, niestety

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

A czyta ktoś z Was komiksy?
Ja posiadam tylko cztery polskie numery Strażników wydane w ramach Marvel Now ale doszukałem się, że w ramach wydarzenia znanego jako Secret Wars, Rocket i Groot zginęli - czy to jest/był ostateczny koniec tych postaci, czy zostaną one przywrócone do życia?
Widzę, że na okładce "Secret Empire", nowgo wydarzenia Marvela w którym Captain Ameryka okazuje się być agentem Hydry, jest Rocket.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

To że Cap jest agentem HYDRY to tylko tak chwilowo i nieprawda ( jakies inne uniwersum czy coś takiego). Mam kilka komiksów z GOTG ale na kompie. No i mam pierwszą część Secret War, kiedyś w Empiku kupiłem

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

O Captainie to wiem ale jak to jest z tym Rocketem?

https://cdn.bleedingcool.net/wp-content/uploads/2015/05/Secret-Wars-1-of-8-2015- Page-26-e1430924961770-600x573.jpg

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

A nie wiem, nie znam tych nowych komiksów GOTG. Widzę tez czytujesz Bleeding Cool

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ja mam tylko cztery polskie wydania Strażników w ramach Marvel Now, te komiksy mają właśnie chyba dojść do Secret War a rok później jest Civil War II, gdzie "gadający szop" już jest i obecne "Secret Empire' gdzie też jest, więc to trochę dziwne ...

Ogólnie, w komiksach najbardziej wkurzają mnie śmierci bohaterów, zbyt duża ich liczba w jednym zeszycie oraz te różne wersje rzeczywistości, wszechświatów, itp.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

W DC masz na przykład 52 Ziemie :D

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Już się dowiedziałem, że po SW wielu bohaterów powróciło do życia, w tym także członkowie GofG.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Boli mnie, że w filmach GOTG nie ma Novy - najfajniejszego członka

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Tylko którego?
Jest ponoć jakiś stary i ten, którego znam z serialu "Ultimate Spider Man", niejaki Sam.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Nie wiem, chodzi mi o tego z gry Marvel vs Capcom 3 :)

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Znalazłem coś takiego:

http://pl.marvel.wikia.com/wiki/Sam_Alexander

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

To jest w formie dzieciaka, mi chodzi o tego

http://vignette1.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/c/c6/Nova_Vol_4_36_Tex tless.jpg/revision/latest?cb=20120310084723

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Wiem, ale teraz jest chyba ten dzieciak i to on ma kontakty ze Strażnikami.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

W komiksach tez Iron Man jest prawie cały czas w druzynie

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ogólnie to Marvel ma teraz problem ...
Strażnicy stają się popularniejsi niż Avengers a komiksów jest tyle, co kot napłakał ...
Na innym forum podano mi chronologię komiksową tej wersji grupy:

vol 2

Guardians of the Galaxy 1: Legacy
Guardians of the Galaxy 2: War of Kings: Book 1
Guardians of the Galaxy 3: War of Kings: Book 2
Guardians of the Galaxy 4: Realm of Kings

vol 3

Guardians of the Galaxy 1: Cosmic Avengers (wydane w PL)
Guardians of the Galaxy 2: Angela (w wydaniu PL rozbite na GotG 2: Angela oraz GotG 3 Nieskończoność, tak jak wspomniane to było wyżej)
Guardians of the Galaxy/All-New X-Men: The Trial of Jean Grey (wydane w PL)
Guardians of the Galaxy 3: Guardians Disassembled (zapowiedziane na ten rok)
Guardians of the Galaxy 4: Original Sin (zapowiedziane na ten rok)
Guardians of the Galaxy & X-Men: The Black Vortex
Guardians of the Galaxy 5: Through the Looking Glass

vol 4

Guardians of the Galaxy: New Guard 1: Emperor Quill
Guardians of the Galaxy: New Guard 2: Wanted
Guardians of the Galaxy: New Guard 3: Civil War II
Guardians of the Galaxy: New Guard 4: Grounded

jeszcze w między czasie trwania vol. 4 są Guardians of Infinity
Guardians of the Galaxy 1: Guardians of Infinity
Guardians of the Galaxy 2: Tales of the Cosmos

od tego roku jest nowa seria, vol 5?

Komiks "Legacy" czyli początek Strażników z vol 2 zostanie wydany u nas 21 czerwca w ramach kolekcji "Superbohaterowie Marvela", niestety, to raczej nie będzie całość, która liczy sobie ponad 150 stron. Może Egmont wyda całość w ramach klasyków Marvela.

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Pomiędzy vol 3 a vol 4 zginęli Rocket i Groot, żeby po pół roku wrócić do życia w vol 4, gdzie Rocket został szefem nowych Strażników (Drax, Groot, Kitty Pride, The Thing. Agent Venom a później Gamora i Star Lord).

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

To tak jak DC spieprzyło sprawę zabijając ulubionych bohaterów, na szczęscie jest teraz świetny Rebirth :)

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ogólnie pod koniec vol 2 zabili Star Lorda i drużyna się rozpadła. Po wznowieniu w 2013 r. Star Lord żyje, co nie jest wyjaśnione ale w wyniku Secret Wars ginie min. Rocket i Groot, którzy pół roku później znowu żyją ...
Nie rozumiem tej manii, że raz na rok wszyscy bohaterowie muszą brać udział w jakimś wspólnym wydarzeniu na skalę globalną lub kosmiczną, gdzie wielu z nich zginie a potem wróci do życia, aby za rok znowu wziąć udział w wielkiej batalii i znowu zginąć? Dlaczego nie mogą zrobić serii oderwanej od wydarzeń z reszty komiksów?
Cenię sobie wspólne występy, np. z Iron Manem czy z X-Menami ale mogłoby to dotyczyć wydarzeń niezwiązanych z akcją w ich komiksach.

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Na szczęście wielkich eventów będzie w najbliższych latach mniej.

ocenił(a) film na 9
thorin3

Oby. Ponoć fani komiksów mają już dosyć bezsensownych śmierci w komiksach, jak w przypadku Secret Wars.

Himiteshu

Nie wszystko, bo kreskówki z lat 90 są świetne :P