Ciekawe jakie horrory w tej częsci "sparodiują".
Jak oglądałam plakaty to zauważyłam: Silent Hill, Oszukać przeznaczenie 3, Zejście, Mgła.
Pozdrawiam
a.
Mogli by sparodiować coś w stylu " Egzorcyzmy Emily Rose " A jak sparodiują Final Destination 3 to chętnie obejrzę.
Wedlug plakatow i informacji ktore sa na YouTube to sparodiuja: "Wzgorza maja oczy", "Weze w samolocie", "Demon: Historia prawdziwa", "Silent Hill", "Dom Woskowych Cial", "Hostel", "Kod Da Vinci", "Kiedy dzwoni nieznajomy" i "Red Eye".
Po obejrzeniu jakiegoś filmiku na youtube i przeglądnięciu plakatów stwierdzam, że będą parodię:
+Narnia
+Piraci z Karaibów
+Dom Woskowych Ciał
+Omen
+Węże w samolocie
+MTV Cribs??!!
Oczywiście, to tylko są moje przypuszczenie, nie sugerujcie się zbytnio tym.
kasza14 mówisz o cąlkiem innym filmie.. -.- to był Epic Movie.. po polskiemu Wielkie kino.. nie zbyt ciekawe, ale jednak ..
Twórcy mogliby iść w kierunku slasherów, w końcu nie tak dawno powstał Halloween, Wzgórza mają oczy 2, Dom woskowych ciał. Wypadałoby także sparodiować Silent Hill, 1408 lub Oko.
szarloteczka w opisie filmu wpomniała o takich filmach jak:
"[...]"The Hills Have Eyes" ("Wzgórza mają oczy"), "The Descent" ("Zejście"), "Snakes on a Plane" ("Węże w samolocie"), "Pulse" ("Puls"), "Silent Hill" ("Milczące Wzgórze"), "Lady in the Water" ("Kobieta w błękitnej wodzie"), "Final Destination 3" ("Oszukać przeznaczenie 3"), "Super-Man", "The Omen".[...]"
Na pewnej stronie przeczytałam że sparodjują takie filmy jak :
- narnia
-oszukac przeznaczenie 3
- wzgórza maja oczy 2
- klątwa 2
- piraci zkaraibów
- mgła
- oko
niemozesz przeczytac w opisie tam pisze jakie skopiuje ci
W Strasznym Filmie 5 możemy zobaczyć w krzywym zwierciadle takie filmy jak: "Wzgórza mają oczy", "Zejście", "Węże w samolocie", "Puls", "Milczące Wzgórze", "Kobieta w błękitnej wodzie", "Oszukać przeznaczenie 3", "Super-Man", "The Omen". Dwie główne bohaterki Cindy Campbell (Anna Faris) i Brenda Meeks (Regina Hall) próbują odnaleźć prawdziwych rodziców Damiena (antychrysta z "The Omen"). W poszukiwaniach pomaga im zła bliźniacza siostra Cindy (Sophie Monk).