PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733808}

Strategia mistrza

The Program
2015
6,4 8,2 tys. ocen
6,4 10 1 8244
5,4 11 krytyków
Strategia mistrza
powrót do forum filmu Strategia mistrza

Film pędzi przez kolejne fakty, zupełnie bezrefleksyjnie. Choć jest dobrze zagrany, nawet dla nierowerowych widzów nie wnosi zbyt wiele - dostajemy kalejdoskop znanych z mediów scen, właściwie bez refleksji. W przypadku, gdy historia jest tak świeża i świetnie opisana gdzie indziej, przydałby się jakikolwiek suspens. W "Strategii Mistrza" właściwie go brak. Głównie z rowerowej perspektywy piszę o tym tutaj:
http://xouted.com/2015/11/the-program-strategia-mistrza/

Dla tych, którzy chcieliby bliżej przyjrzeć się procederowi, który uprawiał Armstrong, zdecydowanie lepszą propozycją będzie dokument Alexa Gibneya "The Armstrong Lie". A jeśli chcecie lepiej poznać, zwłaszcza osobiste, skomplikowane konsekwencje z jakimi wiązał się doping, pozycją obowiązkową jest "Mała Królowa".

Dobry Foster w roli głównej, pojawiający się w tle Dustin Hofman piosenki Radiohead i Leonarda Cohena nie ratują "The Program". Sorry :)

mt_jr

Zgadzam się z tobą. Ja jako fan kolarstwa spodziewałem się czegoś specjalnego w tym filmie a nie jedynie faktów przedstawionych niedawno w mediach.

ocenił(a) film na 5
mt_jr

Właśnie wróciłam z kina i są to dokładnie moje myśli. Spodziewałam się czegoś lepszego, ale cóż.

mt_jr

Film dobry, ciekawy, oddaje prawdę.
Trudno oddać pełnię faktów w 1,5h filmu...
NIemniej warto obejrzeć. Historią wstrząsająca.
wstyd panie Lance.
tfu!

ocenił(a) film na 10
Zooomer

Dokładnie!

ocenił(a) film na 10
mt_jr

Możliwe, że nagrali za dużo materiału i potem musieli skracać, stąd taki odbiór