Dwie sprawy mnie nurtują - jak to jest możliwe, że tak doświadczony koleś jak Samurai zostawia przy życiu ćpunkę Violę? Zabija kilku ludzi i zostawia świadka ?
Cała akcja z tą jej skrytką to chyba najslabszy motyw w filmie.
Kolejna sprawa to kwestia oskarżenia Malgradiego w związku z odnalezionym ciałem młodej dziewczyny. W jaki sposób powiązano go z nią? Tu jedynym logicznym wytłumaczeniem jest zeznanie Sabriny tzn. wskazała policji miejsce zatopienia zwłok i opisała całe zajście w hotelu.
Ogólnie film bardzo dobry, tylko zakończenie mnie nie przekonało - jakieś takie naciągane.
W ogóle wiele scen jest trochę naciąganych, jak choćby to, że wszyscy bez problemów wszędzie wchodzą, mimo ochroniarzy dają się złapać na każdym kroku. Taki urok filmu chyba, albo po prostu jego słabe strony.
Chyba się trochę fiksujecie na to, że coś w tym filmie jest naciągane.
1) Zostawił ćpunkę Violę, bo myślał że w tym czasie nawiała, a on w przeciwieństwie do cyganów wiedział, że sprawę trzeba załatwisz szybko, jak się udało to wycofanie i kolejna okazja.
2) Malgradiego w całości wsypała prostytutka.
taa a jak wytlumaczysz zalatwienie przez zyciowa pokrake tego popieprzonego cygana na jego wlas nym podworku gdzie zawsze biegalo stado dwunogow bo nie nazwe ich liudzmi gdzie ochroniarze itp? gosc se wszedl na jego podworko przywalil mu lomem i przez 10 minut zaciagnal do klatki zwiazl itp ZENADA
Nie takie rzeczy w życiu się zdarzają :-) Ludzie przyparci do muru, pod natłokiem stresu, wyzwalają w sobie mega siły i przestają działać logicznie - nawet to się jakoś nazywa w psychologii ;-)
rodzina w tym czasie byla na imprezie na ktora wybieral sie cygan zanim spuscil lomot Sebie. Tamten go pozniej dopadl pod lokalem w ktorym byla impreza i zawiozl z powrotem do domu