Mam pomysł kto może dubbingować Bowsera w Polsce:
Uwaga nigdy takich wypowiedzi nie pisałem xdd no więc:
1. Bowser -Jarosław Boberek czemu już wyjaśniam kiedy udzielał wywiadu dla kanału widzę głosy mówił że postać z krowy i kurczaka no wiecie ta przypominającą diabła miała bardzo szeroki *nwm jak to się piszę dijapazon ... ,,No i że mogła się użalać a później wybuchać" i właśnie mi chodzi o te wybuchanie Bowser jest smokiem a sam ma taki donośny śmiech (Chodzi mi o śmiech z super Mario 64 kiedy Mario umierał było słychać jak bowser się śmiał) możliwe że Boberek jakoś by wytoczył z siebie ten dźwięk i te wybuchanie o którym mówiłem do Bowsera to pasuje. Jak sami myślicię ?
2. Toad - Tomasz Bednarek (ten co grał Morta) no wiecie. Jak dla mnie wyszło by mu wyśmienicię przykładowo porównajmy postacie Mort i Toad
Toad - wysoki głos , Mort- wysoki głos no więc na bank pasuje
Do Bowsera bardziej pasuje Miro Zbrojewicz zresztą posłuchajcie głosu takiego Urshaka z Gothica:
https://youtu.be/JRj3i6wLsqc?t=555
Bowser brzmiący jak Urshak to by było coś!
Na pewno moim zdaniem do głównego bohatera pasuje nie kto inny jak głos Janusza Zadury! A co!
Do Toada ten głos też pasuje, ale w moim przypadku byłby to Krzysztof Szczerbiński.
A prawie wszystko to na podstawie głosów z nieistniejących już Mekatrona i Gothic Bota.
Oto moje propozycje innych polskich głosów do pozostałych potwierdzonych postaci, które wystąpią w filmie:
Maciej Stuhr, Stefano Terazzino, Artur Żmijewski, Janusz Zadura lub Jacek Mikołajczak - Mario
Cezary Pazura, Zbyszek Zamachowski lub Łukasz Nowicki - Luigi
Gosia Socha lub Beata Wyrąbkiewicz- Księżniczka Peach
Miro Zbrojewicz - Bowser
Marek Robaczewski - Kamek
Andrzej Grabowski lub Jerzy Stuhr - Foreman Spike
Krzysztof Szczerbiński - Toad
Stefan Knothe - Cranky Kong
Co do Donkey Konga nie mam na razie pomysłu, ale co do tego czasu pewnie dystrybutor zdąży dać trailer z polskimi głosami.
Jakby pojawił się jeszcze w tym filmie Wario vel (tak zwany przeze mnie) "Gruby Wiesiek drugie imię Janusz w dowodzie <Wiesław>" to dobry dla niego głosem byłby Marian Opania.
Moje poprzednie typy do tej postaci to były Mikołaj Klimek, Miłogost Reczek i Mieczysław Morański, ale problem w tym, że w deszczu pod rynnę wszyscy wymieni przeze mnie aktorzy głosowi już nie żyją, czyżby dopadła ich klątwa Wieśka? (taka moja wersja Klątwy Warmianina ze Szkolnej 17)
Co do Donkey Konga mam już pomysł - Piotr Gąsowski, bo dawno go już nie było w dubbingu i może będzie teraz miał okazję.
No i zgadłeś, Zbrojewicz jest Bowserem :) Przynajmniej w trailerze (więc może się zmienić): https://youtu.be/CMIroPrMqko
Czyli tak jak w epizodzie pierwszego "Ralpha Demolki", nie pamiętam jak tam brzmiał jego głos, ale jedno jest pewne, on na pewno pasuje do tej postaci, co nawet chyba dystrybutor podzielił ten pogląd.
Ciekawe tylko jak będą brzmiały inne potwierdzone postacie. I czy tą "nieokreśloną" rolą" będzie Wario, który może się pojawić jako zloł w sequelu jeśli ten pierwszy odniesie sukces kasowy.