PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043132}

Superagent

3 jours max
2023
5,8 1,5 tys. ocen
5,8 10 1 1472

Superagent
powrót do forum filmu Superagent

Tak jak w tytule, komedia z tą ekipą gdy są w komplecie dla mnie to zawsze sztos aby się pośmiać i po obejrzeniu humor od razu "gituwa".
Jak w przypadku Badmana w tym filmie również mamy nawiązania do innych klasyków filmowych. Były mniejsze oczywiście niż w tamtym tytule, ale wyszło fajnie.
Poszedłem na ten film z zamiarem pośmiania się i to dostałem, a fabuła też jak zwykle w dziełach tej ekipy miała swój początek i klarowny koniec (końcówka zwiastuje również jakby już w planach była część następna, czekam!), co jest plusem.
Chciałbym napisać o jakimś choć jednym pomyśle, który mi się najbardziej podobał, ale nawet nie chcę pisać okrężnie, by nikt się niczego nie mógł spodziewać :)

12
KamiLLenTe

Odkryłem ich niedawno i jestem zachwycony. Świetny film ten jak również ich poprzednie.

KamiLLenTe

Superagent (2023) Lektor PL

1. Uprowadzona
2. Szybcy i wściekli
3. Taxi
4. Mission: Impossible
5. Baby Driver
5. Driver
6. Akademia Policyjna.
7. Wybraniec śmierci
8. Jaś Fasola
9. Samolot symulator (znaczy, chodzi o te scenę, myślę że to Jaś Fasola)
10. David Guetta Francuski DJ i producent muzyczny (usłyszałem GTA)
11. Martin Solveig Francuski DJ
12. Wielki podryw Heartbreakers
13. Kill Bill
14. Elektra, a nie to nie Elektra a Terminator T-X
15. Ziemia 2, Igrzyska śmierci, Rambo, Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa (glina)
16. The Luzhin Defence (o szachach)
17. 007
18. Matrix
19. Max Payne
20. Jak babcia to może i czerwony kapturek, ale go nie było
21. The Walking Dead
22. Indiana Jones (ewentualnie Tomb Raider)...jednak kapelusz
23. Kingsman: tajne służby 

Napisałem sobie tak chaotycznie, nie chce mi się dziś tego, że tak powiem, analizować. Są to tylko moje luźne skojarzenia, a nie że: TAK BYŁO. Jeśli ktoś ma swoje propozycje, to proszę dodać. Ja wiem, że wiele z nich się nie zgadza, a na pewno wiele ominąłem. Zwłaszcza takich ukrytych w dialogach, bo patrzyłem bardziej na sceny. Niektóre pozycje to tylko zbiór, gdyż nie miałem czasu głębiej się nad tym zastanowić. Najczęściej przebija się Jaś Fasola, a początek z UPROWADZONA, traktuję troszkę jak uraz francuzów do tego filmu, gdyż amerykanie jak zwykle traktują europejskie kraje z góry i uważają że wszystko im wolno na cudzej ziemi.