PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030488}
7,2 6,2 tys. ocen
7,2 10 1 6244
6,7 36 krytyków
Superman
powrót do forum filmu Superman

Nie polecam

ocenił(a) film na 1

Stworzyłam konto Ja jestem w szoku i rozumiem że te pierwsze recenzje to były po prostu fanów jamesa gunn. Ale film jest po prostu słabym, miejscami infantylny efekty CGI rażą po oczach. Obejrzałam ten film tylko dlatego że akurat muszę czekać na pociąg i wyświetlali w godzinach kiedy je grywane coś dla dzieci. Uznałam że to jedyna rzecz którą mogę zobaczyć z dziecięcego repertuaru. Trochę żałuję mogłam pójść na dwie dobre kawy .

ocenił(a) film na 8
amy_revel

Albo po prostu te pierwsze recenzje były od ludzi którym się podobało tak zwyczajnie?

ocenił(a) film na 1
szwedziakkk

Nie twierdzę że im się nie podobało ale to na bank musieli być fani reżysera. Bo film jest skierowany do dzieci, nadzwyczajnie w świecie i dawanie mu 10 świadczy tylko że to są ludzie którzy gdzieś są po prostu fanami gatunku a inna osoba taka jak ja która decyduje się na film i patrzy na recenzję No czuję się troszeczkę rozczarowana bo to nie jest film typu zielona mila żeby mu dawać te 10. Mam nauczkę że kiedy wybieram sobie tak na gorąco jakiś film żeby nie kierować się opiniami. ale wiesz ja jako taki bezstronny obserwator,nie fan gatunku mówię że to nie jest dobry film. jeżeli jesteście fanami idźcie nie rozczarujecie się, jeżeli nie to odradzam

amy_revel

Po trailerze juz sie tego spodziewalem.

ocenił(a) film na 8
amy_revel

Nie warto kierować się recenzjami, ponieważ każdy ma swoje indywidualne gusta. Na przykład oceniłeś „Bohemian Rhapsody” na 10, podczas gdy dla wielu osób to tylko przeciętny film. Dla każdego „10/10” oznacza coś innego. Nawet krytycy nie oceniają w 100% obiektywnie, bo w sztuce nie ma obiektywizmu, każdy docenia coś innego. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
amy_revel

Po trailerze albo chociaż tytule widać, że Zielona Mila to nie będzię :D. Ja liczyłem na głupkowaty film z dobrym cgi, scenami akcji i humorem. Dokładnie to dostałem

ocenił(a) film na 5
uzabi

Dobry CGI?

ocenił(a) film na 9
Marcepan_14

jak najbardziej, szczególnie porównując do poprzednich Supermanów albo Justice League

ocenił(a) film na 9
amy_revel

"Nie twierdzę że im się nie podobało ale to na bank musieli być fani reżysera. Bo film jest skierowany do dzieci, nadzwyczajnie w świecie " ---> Superman, film o bohaterze stworzonym DLA DZIECI jest przeznaczony DLA DZIECI. Kto by się spodziewał? :0. Aż tak trudno przeboleć, że film jest po prostu dobry oraz świetnie reprezentuje tą postać?

"nadzwyczajnie w świecie i dawanie mu 10 świadczy tylko że to są ludzie którzy gdzieś są po prostu fanami gatunku" ---> Ponownie, oczywista oczywistość. Fanom filmów superhero podoba się film superhero. No kto by to przewidział? :0

"a inna osoba taka jak ja która decyduje się na film i patrzy na recenzję No czuję się troszeczkę rozczarowana bo to nie jest film typu zielona mila" ---> Właśnie porównałaś film dla dzieci do filmu o więzieniu, traumie i morderstwie dzieci. Czy Ty się słyszysz? To jest jakby ktoś porównał Piłę do Lego Przygody. Gatunki filmowe zostały stworzone po to, by odróżniać produkcje z jakimi mamy doczynienia. Danie Supermanowi 1/10, bo nie jest dla dorosłych i nie porusza tonów rodem z horroru świadczy tylko i wyłącznie o braku kompetencji recenzenta. To nie kwestia gustu, tylko ignorancja na oczywiste oczywistości.

"Mam nauczkę że kiedy wybieram sobie tak na gorąco jakiś film żeby nie kierować się opiniami." ---> Ponownie pokazujesz brak wiedzy odnośnie gatunków filmowych. Poszłaś na film dla dzieci i spodziewałaś się Johna Wicka. To jest jakby pójść na wykład matematyczny i spodziewać się Pana Tadeusza :P.

"ale wiesz ja jako taki bezstronny obserwator,nie fan gatunku mówię" ---> "Fan"? "Obserwator"? Wcześniej było "Stworzyłam", "Obejrzałam". Najpierw zaimki żeńskie, teraz męskie. Czyżby ktoś tu był multikontem i zapomoniał, że jest na altcie? ;-;. Jeśli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić, ale nagła zmiana płci w kolejnych wypowiedziach jest czymś dziwnym.

"jeżeli jesteście fanami idźcie nie rozczarujecie się, jeżeli nie to odradzam" ---> Mądre słowa :D.

ocenił(a) film na 2
Naver2956

Ja napisałam odrębny temat ale ja widzę kolej że masz coś konkretnie z główką też coś tobie napiszę. Dla mnie to jest film ze słabą fabułą ze słabymi aktorami, muzyką, o strojach nie wspomnę bo to wygląda jak tani cosplay. I napisałam to wcześniej i napiszę też tobie że humor w tym jest dla ludzi którzy mają upośledzenie umysłowe. I napisałam to głownym wątku ale powtórzę że pedofilskie Tweety jamesa gunna były bardziej zabawne niż to co pokazał w tym filmie.

ocenił(a) film na 9
ZdalekaOdZgielku

"Ja napisałam odrębny temat" ---> Super, chętnie potem przeczytam.

"ja widzę kolej że masz coś konkretnie z główką też" ---> Jak widzisz kolej to pewnie i pociąg :D. Ponadto oczywiście zaczynasz od wyzwisk. Nie spodziewam się zatem po tobie kultury i wysokiego poziomu dyskusji.

"Dla mnie to jest film ze słabą fabułą ze słabymi aktorami, muzyką, o strojach nie wspomnę bo to wygląda jak tani cosplay." ---> Cały ten fragment to zwykły hejt, nie krytyka, bez poparcia przykładami czy faktami. Kompromitacja to też metoda na rozpoczęcie wymiany zdań.

"I napisałam to wcześniej i napiszę też tobie że humor w tym jest dla ludzi którzy mają upośledzenie umysłowe." ---> Ponownie, wyzwiska (tym razem skierowane do masy osób, nie tylko do mnie) zamiast logicznych przykładów czy faktów. Czyżby snyderbot?

"I napisałam to głownym wątku ale powtórzę że pedofilskie Tweety jamesa gunna były bardziej zabawne niż to co pokazał w tym filmie." ---> Taa, zdecydowanie snyderbot. Sprawa ów tweetów Gunna została wyjaśniona już kilka lat temu, zarówno przez samego Jamesa, jak i Marvel oraz DC. Miłej dalszej kompromitacji i dnia życzę ;D

Naver2956

Superman to nie był bohater stworzony dla dzieci, przynajmniej nie na początku. Z biegiem lat postać ewoluowała na cukierkowatego perfekcjoniste. A przecież na przestrzeni lat są różne komiksy i wersję tej postaci. Dla mnie DCU to komiksy i uniwersum dla starszego widza, dlatego wizja Snydera bardziej mi odpowiadała.

ocenił(a) film na 9
Rebellion

"Superman to nie był bohater stworzony dla dzieci, przynajmniej nie na początku." ---> W 1938 był stworzony z myślą o reprezentowaniu mniejszości. W 1940 (z premierą Superman #1) został oficjalnie uznany za postać dla dzieci.

"Dla mnie DCU to komiksy i uniwersum dla starszego widza, dlatego wizja Snydera bardziej mi odpowiadała." ---> DCU robi Gunn. DCEU robił Snyder. Jedna literka, a duża różnica. Pozdrawiam :D

ocenił(a) film na 9
amy_revel

Ja dzieckiem nie jestem a bardzo mi się podobało :D

ocenił(a) film na 7
amy_revel

Oho pirat82 się aktywował z altkonta xD

ocenił(a) film na 1
wsad19

Pirat? O co chodzi?

ocenił(a) film na 9
amy_revel

Przeczytaj to co napisałem. Masz po prostu bardzo podobny gust do niego, a on jest dość znaną osobowością - i to w negatywnym świetle.

ocenił(a) film na 9
wsad19

"Oho pirat82 się aktywował z altkonta xD" ---> Dobre xD. Dla kontekstu: "pirat82" to użytkownik Filmwebu, słynący z wysyłania gróźb śmierci do innych użytkowników, gdy się z nimi nie zgadza. Również wyzywa na lewo i prawo oraz nigdy nie podaje argumentów. Filmweb niejednokrotnie banował jego wypowiedzi w komentarzach z powodu łamania regulaminu serwisu. Pozdrawiam wszystkich :D

Naver2956

Nie,no 9 a moze 10?Daj spokuj...A jak sie odniesiesz do recenzji na yt "Ponarzekajmy o filmach"?Duzo  tych kwiatków :D

ocenił(a) film na 9
aronn

"Nie,no 9 a moze 10?" ---> Film nie jest produkcją 10/10, ale na 9 zdecydowanie zasługuje. Ty dałeś takiej klapie jak Man of Steel 8/10, więc niezbyt możesz narzekać, iż lepszy film, dostał lepszą ocenę :P.

"Daj spokuj..." ---> Spokój. Ortografia :).

"A jak sie odniesiesz do recenzji na yt "Ponarzekajmy o filmach"?Duzo tych kwiatków :D" ---> A jak się odniesiesz do: Rotten Tomatoes, Na Ekranie, Filmweb, IGN, ScreenCrush, Letterbox, IMDB, Schean Chandler Talks About, New Rockstars, Penguinz0, 3C Films, Another Nick, jacobweeby oraz wielu innych, którzy film ocenili ponad 8/10? Masz też znanego polskiego krytyka: Na Gałęzi. On, a wymagania ma ogromne, Supermana nazwał masywnym sukcesem. :D

Naver2956

Na Gałęzi znany krytykXDDD Ogromne wymagania LOL. Tak duże, że Pierścienie Władzy to dla niego świetny serial. Generalnie polecałbym nie sugerować się recenzjami, gdyż z natury są subiektywne.

ocenił(a) film na 9
mariooks1945

"Na Gałęzi znany krytykXDDD" ---> 477 tyś. subskrybentów to nie jest sława? Daj proszę link do twojego kanału, chętnie porównam popularność i zasięg przekazu :)

"Ogromne wymagania LOL." ---> Ktoś tu nie zna jego serii pt. "Karne Ptaki". A szkoda, bo prowadzi ją od kilku lat.

"Tak duże, że Pierścienie Władzy to dla niego świetny serial." ---> Jego opinia. Dlatego powołałem się jeszcze na 13 innych źródeł. Je już oczywiście zignorowałeś, a szkoda ://.

"Generalnie polecałbym nie sugerować się recenzjami, gdyż z natury są subiektywne." ---> Skoro każesz innym nie sugerować się recenzjami, to czemu masz konto służące do pisania ów recenzji? Czy nie założyłeś go po to, by wskazywać innym co jest dobryą produkcją, a co złą? Hipokryzja w czystej formie :D

mariooks1945

Akurat gosciu ktory ma kanal na yt ponarzekajmy o filmach bardzo konstruktywnie i rzetelnie sie wypowiada.

ocenił(a) film na 9
aronn

"Akurat gosciu ktory ma kanal na yt ponarzekajmy o filmach bardzo konstruktywnie i rzetelnie sie wypowiada." ---> Czyli, gdy ktoś tworzy negatywną recenzję nowego Supermana to wypowiada się "konstruktywnie i rzetelnie", ale gdy ktoś inny powie coś pozytywnego, to go ignorujesz? Ciekawa taktyka, nie powiem :D

Naver2956

Kinomaniak tak samo chlodno przyjal ten film.W ogole bardzo duzo glosow ze film zbyt infantylny,plytki,bardziej pod mlodsza widownie.

ocenił(a) film na 9
aronn

"A jak się odniesiesz do: Rotten Tomatoes, Na Ekranie, Filmweb, IGN, ScreenCrush, Letterbox, IMDB, Schean Chandler Talks About, New Rockstars, Penguinz0, 3C Films, Another Nick, jacobweeby oraz wielu innych, którzy film ocenili ponad 8/10?" ---> Rozumiem, że masz zamiar zignorować wszystkich tych ludzi i ich opinie, bo nie pasują do twojej narracji. Przykre, lecz pokazuje to jaką osobą niestety jesteś. Pozdrawiam :D

"W ogole bardzo duzo glosow ze film zbyt infantylny,plytki,bardziej pod mlodsza widownie." ---> Jednakże zebrał znacznie więcej pozytywnych, co już oczywiście pomijasz. I ponownie: "Film o postaci dla dzieci jest dla dzieci? Kto by się spodziewał?"

Ps ; lekki spoiler, ale może Cię uszczęśliwi. W filmie Lex ma jedną bardzo mocną scenę, i szczerze nie wiem jak ona przeszła do takiego filmu.

Naver2956

Ale gosciu zarzuca temu filmowi wiele wad ,jestem ciekaw jakbys sie ustosunkowal wzgledem nich?Ja wiem,se to nie jest jakas wyrocznia ale bardzo rzeczowo je wyluszcza.

ocenił(a) film na 9
aronn

Zrobimy tak:

Ty odpowiesz na opinie recenzentów, których ja podałem. Ja w zamian odpowiem na tych, których Ty podałeś - chociaż jest ich ZNACZNIE mniej, bo film jest świetny i dobrze się przyjął.

Czy taka umowa brzmi uczciwie?

Naver2956

Ja podalem dwoch pierwszych lepszych,nie moge sie odniesc bo filmu nie ogladalem jeszcze i zbieram na razie informacjie.

ocenił(a) film na 9
aronn

Dobrze. By deeskalować sytuację opiszę Ci czego możesz się spodziewać w kontekście: Nowy vs. MoS. Bez spoilerów.

Zmiana w tonie: Nowy Superman jest dużo bardziej family friendly i zdecydowanie mocniej skupia się na ratowaniu ludzi, niż na walce z przeciwnikami. Dodatkowo film jest oczywiście wizualnie i narracyjnie jaśniejszy.

Postacie drugoplanowe: Jest ich masa. Jednakże każda a z nich ma swój moment, swój charakter, swoją opinię o świecie oraz superbohaterach, i o ironio, jest naprawdę ważna dla fabuły. Nawet zwykły sklepikarz okazał się ważną postacią.

Złoczyńcy: Dużo bardziej stereotypowi. Lex to wiadomo, mózg operacji. Reszta - łatwo się domyślić. Można ich traktować jako live action wersje kreskówki.

Budowanie świata DC: Jest położony na to nacisk. Nie za duży, ale i nie za mały. Nie zaczynamy przecież na pierwszym roku Supermana, tylko na 3 - co, zaznaczam, Gunn mówił od dawna. Polityka tego świata istnieje i odgrywa ważną rolę w historii.

Zgodność z komiksami: Na poziomie praktycznie 100%. Wszystko co dzieje się w tym filmie, i mam na myśli WSZYSTKO, wydarzyło się kiedyś w komiksach.

Pozdrawiam :D

Naver2956

Mi te dwie recenzje dostatecznie juz daly wystatczajaca ilość informacji czego sie spodziewac po nowej odsłonie i wypad do kina sobie daruje :D

ocenił(a) film na 9
aronn

Przykre, iż wybierasz ignorację zamiast konstruktywnej dyskusji. Tracisz bardzo dobry film, który bez problemu przebija Man of Steela oraz przypomina widzom jaki naprawdę jest Superman ://.

Co jednak powiesz na zobaczenie jednego 40 sekundowego klipu z walki, który IGN dało na yt? Czy choćby tyle zrobisz?

Naver2956

To nie jest ignorancjq bo obaj panowie oprócz wad wymieniali tez zalety tego filmu,obaj zreszta nie sa ignorantami w swojej profesji i staraja sie dosc konstruktywnie wypowiadac  o filmach ale niestety obaj podali podobne zarzuty ktorych ja akurat srednio toleruję.

ocenił(a) film na 9
aronn

"To nie jest ignorancjq bo obaj panowie oprócz wad wymieniali tez zalety tego filmu," ---> Zignorowałeś 13 podanych przeze mnie źródeł. Zignorowałeś 13 innych recenzentów. Więc tak, to jest ignorancja. ://

"obaj zreszta nie sa ignorantami w swojej profesji i staraja sie dosc konstruktywnie wypowiadac o filmach ale niestety obaj podali podobne zarzuty ktorych ja akurat srednio toleruję." ---> Czemu więc limitujesz swój odbiór recenzji do tylko tych dwóch, a resztę pomijasz, pomimo wielu przypomnień? Czy liczne unikanie konfrontacji z pozytywnymi opiniami nie jest przypadkiem ignorancją?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, na ten fragment: "Co jednak powiesz na zobaczenie jednego 40 sekundowego klipu z walki, który IGN dało na yt? Czy choćby tyle zrobisz?"

Naver2956

Moze jeszce przeczytam kilka recenzji.Jaka walka nie wiem o co chodzi?

ocenił(a) film na 9
aronn

[ SPOILER ]

IGN dało klip z walki, która rozpoczyna film. Warto zobaczyć, bo czegoś takiego z Supkiem na ekranie jeszcze nie było. Ów klip trwa tylko 40 sekund.

aronn

Ale co tu zbierać? Obejrzysz, to sam ocenisz.

mariooks1945

Nie chce sie rozczarowac tak jak ostatnia częścią MI

Naver2956

Pokazujesz się tutaj jako psychofan. Próbujesz grać obiektywnego jednocześnie w co drugim poście piszaz, że Superman jest lepszy niż Moss a jak komus się nie podobał to jest głupi i nie wie na co poszedł. To jest TYLKO TWOJA opinia. Ja jestem fanek super Hero movie I jestem totalnie zawiedziony. Raz, że jeśli postać była stworzona dla dzieci to jej każda intefpetacja taka nie musi być, Puchatek też był stworzony dla dzieci a na Krew i Miód bym dziecka nie zabrał ale ja nawet nie będę pisał o cukierkowatosci. Przede wszystkim fabularnie dramat i chaos. Totalna zupa jarzynowa ze wszystkim z masą, akcji, lokacji, bohaterów miałem wrażenie jakby serial próbowali zmieścić w filmie ale l nagdonic 15 lat Marvela to nie jest upgrade po Snyderze. Po drugie wizja samego Supermena który była bardziej man niz super. Corenswet wypadł poprawnie ale oglądanie go jak ciągle wycierają nim podłogę budziło u mnie zażenowanie choć nie tak duże jak Hoult czyli Luthor, mój Boże to jest drugi Eisenberg. Rozplakany rozwrzeszczany chłopak. Ten film garściami zbierał błędy Snydera i dodał swoje. Nie wiem co z plusów wymienić, to że jest wierny komiksom raczej nie, bo nie zawsze to co w komiksie działa to będzie działać w filmie. Trzeba wyczuć co da się zaadaptować.

ocenił(a) film na 9
IronMuscle

"Pokazujesz się tutaj jako psychofan. Próbujesz grać obiektywnego" ---> Nazywasz mnie psychofanem, bo podałem ponad 13 recenzentów, którzy film nazwali bardzo dobrym. Nazywasz mnie psychofanem, bo zwracam innym uwagę, iż ignorowanie źródeł nie pomaga w prowadzeniu konstruktywnej dyskusji. Śmieszne :D

"jednocześnie w co drugim poście piszaz, że Superman jest lepszy niż Moss" ---> MoS, to po pierwsze. Po drugie: takie są fakty. Zobacz opinie ludzi. 7.7/10 jest większe od 7.1/10. 9.5/10 jest większe od 7.5/10. 8.3/10 jest większe od 5.7/10. Nie zgodzisz się?

"jak komus się nie podobał to jest głupi i nie wie na co poszedł." ---> Wkładasz nie moje słowa w moje usta. Denna próba manipulacji. Autor/Autorka posta samemu napisała, cytuję: "Film dziecinny i zasługuje na 1/10 bo to nie Zielona Mila". Superman jest postacią dla dzieci od ponad 80 lat. Więc tak, autor komentarza sam powiedział, że nie wie na co poszedł. Czytamy ze zrozumieniem.

"To jest TYLKO TWOJA opinia." ---> I RT, Filmwebu, IMDB, LetterBox, ScreenCrush, Na Ekranie, Na Gałęzi, 3C Films, Penguinz0 oraz wielu innych, których wymieniałem niejednokrotnie. Jesteś w 100% pewien, że to tylko moja opinia?

"Ja jestem fanek super Hero movie" ---> "Ja jestem fanek"? "super Hero"? Przepraszam, ale chcę wiedzieć, by potem nie pisać do Ciebie w zły sposób, jesteś kobietą czy mężczyzną? Użyłeś bezokolicznika. W dodatku kto pisze: "super Hero"? Nigdy się nie spotkałem z taką pisownią tego słowa :P.

"Raz, że jeśli postać była stworzona dla dzieci to jej każda intefpetacja taka nie musi być" ---> Man of Steel nie był i ludziom się zdecydowanie nie podobał. Lepiej warto by postać z komiksów była komiksowa. Logiczne.

"Puchatek też był stworzony dla dzieci a na Krew i Miód bym dziecka nie zabrał ale ja nawet nie będę pisał o cukierkowatosci." ---> Krew i Miód przyjął się na 2.9/10. Bardzo słaby przykład. Jeśli chcesz stworzyć narrację, iż mroczne filmy są lepsze od kolorowych, to może nie podawaj jako przykład filmu, który zebrał tak koszmarne oceny.

"Przede wszystkim fabularnie dramat i chaos. Totalna zupa jarzynowa ze wszystkim z masą, akcji, lokacji, bohaterów miałem wrażenie jakby serial próbowali zmieścić w filmie ale l nagdonic 15 lat Marvela to nie jest upgrade po Snyderze." ---> Wiele ludzi, praktycznie wszyscy oprócz fanatyków i fanów Snydera, się z Tobą nie zgadzają. Jeśli chcesz, to mogę wymienić kto konkretnie :D.

"Po drugie wizja samego Supermena który była bardziej man niz super." ---> Powiedz mi, że nie znasz postaci Supermana, bez mówienia mi, że nie znasz postaci Supermana. Jak widzę Snyder bardzo zniszczył wizerunek postaci.

"Corenswet wypadł poprawnie ale oglądanie go jak ciągle wycierają nim podłogę budziło u mnie zażenowanie" ---> Superman niejednokrotnie dostawał ciosy w komiksach i przegrywał. Jednakże widząc, że ich nie czytałeś (sam się przyznałeś), to nie dziwię się, że tego nie wiesz.

"choć nie tak duże jak Hoult czyli Luthor, mój Boże to jest drugi Eisenberg. Rozplakany rozwrzeszczany chłopak." ---> Porównywanie Houlta do Eisenberga to już przejaw ignorancji. Obie wersje Luthora nie są ani trochę do siebie podobne. Jedna (Hoult) to wykalkulowany supergeniusz, który ma plan B na wszystko i nie obchodzi go ludzkie życie - zabije Supsa przy każdej okazji, obojętnie ile żyć postronnych musiałby odebrać w procesie. Druga to fanatyk religijny. Kolejny przejaw braku znajomości materiału źródłowego.

"Ten film garściami zbierał błędy Snydera i dodał swoje." ---> W nowym Supermanie Jonathan Kent nie był dziedziobójcą. Martha Kent nie była socjopatką. Superman nie zabijał, a wręcz przeciwnie - ratował życia każdej istoty, obojętnie czy człowiek, czy zwierze, czy kosmita. Więc nie, nie powielał błędów Snydera. Mówienie tak to zwykłe kłamstwo :P.

"Nie wiem co z plusów wymienić, to że jest wierny komiksom raczej nie, bo nie zawsze to co w komiksie działa to będzie działać w filmie." ---> "Nie jest wierny komiksom, bo to co jest w komiksie nie powinno być w filmie". To zdanie jest pozbawione sensu. Ponadto WSZYSTKO co wydarzyło się w tym filmie pochodziło z komiksów, jak np.: Superman: Birthright, All-Star Superman, Superman: Kingdom Come, Superman #2 (1940), Superman: Peace on Earth oraz wielu innych z lat 50-tych. Już wcześniej powiedziałeś, że nie czytasz komiksów, więc oskarżanie filmu, że nie jest komiksowy, jest nie na miejscu. Pozdrawiam

Naver2956

Jesteś dosłownym przeniesieniem małpy z filmu i to jest dopiero smieszne. Podstawowym argumentem dla Ciebie jest to, że jeśli X osób coś napisało to na pewno jest prawda i ty nie masz racji. Czyli takie "miliony much jedzą gówno więc nie mogą się mylić". Ja mam własny rozum i nawet zdaniem papieża bym się nie sugerował z resztą przy większości filmów opinia recenzentów jest w totalnej opozycji do zdania ludzi. Dla mnie ten film to totalne dno i wodorosty. Zabawne jest też to że nie umiesz przyjąć, że komuś się nie podoba film w którym się zakochałem. Każdy musi lubić bo przecież krytycy tak napisali i to było w komiksach!! Nie siedzisz czasem cały dzień w necie i trolujess Snydera? Że tak przywołam jeszcze raz małpy.

ocenił(a) film na 9
IronMuscle

"Jesteś dosłownym przeniesieniem małpy z filmu i to jest dopiero smieszne." ---> Po pierwsze: ponownie mnie wyzywasz zamiast logicznie argumentować. Żałosne :D. Po drugie: regulamin Filmwebu nakazuje oznaczania spoilerów. Po trzecie: te małpy były twojego pokroju. Nie pamiętasz co pisały? "#Supershit", czyli tak, jak ty :).

"Podstawowym argumentem dla Ciebie jest to, że jeśli X osób coś napisało to na pewno jest prawda i ty nie masz racji." ---> Jeśli 100 osób powie, że film jest dobry, a 1, że zły, to kto ma rację? Według ciebie będzie to ta jedna, bo pasuje do twojej narracji. Według wszystkich innych - pozostała 100.

"Czyli takie "miliony much jedzą gówno więc nie mogą się mylić" ---> Skoro sam się porównujesz do muchy jedzącej gówno, to współczuję. Ale pamiętaj: kiedyś będzie dobrze :D.

"Ja mam własny rozum i nawet zdaniem papieża bym się nie sugerował" ---> To po co ci wtedy konto do składania recenzji, których celem jest opisywanie innym użytkownikom twoich oczuć po filmie? Nielogiczne.

"z resztą przy większości filmów opinia recenzentów jest w totalnej opozycji do zdania ludzi." ---> Ale nie tutaj. Krytycy: 7.1/10. Publiczność: 7.3/10. Na RT: krytycy - 83%, publiczność 95%. Na IMDB ocena zbiorcza (średnia łączna krytyków i publiczności) to 7.7/10. Jak udowodniłem cały ten twój argument jest zbędny :D

"Zabawne jest też to że nie umiesz przyjąć, że komuś się nie podoba film w którym się zakochałem." ---> Ponowne próby umniejszenia rozmówcy, zamiast odnoszenie się do faktów. Komiczne.

"Każdy musi lubić bo przecież krytycy tak napisali i to było w komiksach!!" ---> Kolejny raz ignorujesz opinie publiczności, by szerzyć swoją błędną narrację. Może je przeczytasz, zamiast ignorować i się kompromitować? :D

"Nie siedzisz czasem cały dzień w necie i trolujess Snydera? Że tak przywołam jeszcze raz małpy." ---> Ów małpy były fanami Snydera - jak sam film pokazał, cytuję co pisały: "#Supershit", "#Superflop". Mocna projekcja widzę. Pozdrawiam :D

Naver2956

Ale brednie :D nie ma dosłownie grama sensu w Twoich wypocinach. Próbujesz sztuczkami erystycznymi wygrać w swoich oczach. Kiedy ja nie odnoszę się do żadnej opinii a pisze tylko o swoich subiektywnych odczuciach to będziesz mi pisał, że publiczności się podobało więc to jest moja błędną narracja. Opiniowanie filmu jest błędna narracja xd aha i według Ciebie praktycznie każdy kto skrytykował to jest fanatyk Snydera co jest kompletna bzdura.  Ale to jest właśnie błędną narracja jakbyś chciał wiedzieć kiedy możesz użyć tego terminu i budowanie swojego małego światka. Aha i jeszcze Ci wytłumaczę po co konto na filmwebie, czytaj powoli. Chciałem podzielić się swoją opinią i przyjmuje, że ktoś może mieć inną łapiesz niuanse? A jeśli Twoja psychika jest zbyt krucha żeby się zmierzyć z krytyka swojej miłość to opinie wyglaszaj wyłącznie na prywatnej grupie gdzie ta grupka fanów bedzie się masturbować do komiksów oglądając nowego Supermena.

IronMuscle

Zaraz zacznie Ciebie cytowac,zdanie po zdaniu :D

aronn

Doslownie jakbym rozmawiał z politycznymi kibolami popisu. Ta sama narracja. Jeśli coś mi się w filmie nie podobało to się nie znam bo innym się podobało a tak wogole to pewnie jestem fanatykiem Snydera xd

ocenił(a) film na 9
aronn

"Zaraz zacznie Ciebie cytowac,zdanie po zdaniu :D" ---> Nie potrafisz odpowiedzieć na proste fakty, więc przypominałem Ci kilkukrotnie, że warto wrócić do kontaktu z rzeczywistością :P. To, że ignorujesz masę pozytywnych opinii odnośnie filmu, a wybierasz tylko bardzo małą garstkę negatywnych i traktujesz je jako "prawdy objawione" świadczy o twojej niskiej rzetelności. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
IronMuscle

"Ale brednie :D nie ma dosłownie grama sensu w Twoich wypocinach." ---> Widzę niezła projekcja :D. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem, a sam będziesz widział, w jak wielkim błędzie jesteś.

"Próbujesz sztuczkami erystycznymi wygrać w swoich oczach. Kiedy ja nie odnoszę się do żadnej opinii a pisze tylko o swoich subiektywnych odczuciach to będziesz mi pisał, że publiczności się podobało więc to jest moja błędną narracja." ---> "Kiedy ja nie odnoszę się do żadnej opinii a pisze tylko o swoich subiektywnych odczuciach". Czyli sam przyznajesz, iż twoja opinia nie jest obiektywna (logiczna), lecz subiektywna (mi się podobało, bo tak i tylko moje zdanie się liczy). Ale żeś się teraz pogrążył :P

"Opiniowanie filmu jest błędna narracja xd" ---> Jeśli twierdzisz, że film jest zły "bo ja tak mówię i koniec kropka" to jest to błędna narracja. Tym bardziej, że w tym wypadku, fakty i inni ludzie zdecydowanie się z tobą nie zgadzają.

"aha i według Ciebie praktycznie każdy kto skrytykował to jest fanatyk Snydera co jest kompletna bzdura." ---> Jest krytyka konsturktywna (oceny od 3/10 do 6/10), albo jak w twoim przypadku oraz amy_revel, czy aronna - zwykły hejt, i to w dodatku pozbawiony argumentów, źródeł, czy faktów.

"Ale to jest właśnie błędną narracja jakbyś chciał wiedzieć kiedy możesz użyć tego terminu i budowanie swojego małego światka." ---> Umniejszanie rozmówcy zamiast odnoszenia się do faktów oraz argumentów. Żałosne :D

"Aha i jeszcze Ci wytłumaczę po co konto na filmwebie, czytaj powoli. Chciałem podzielić się swoją opinią i przyjmuje, że ktoś może mieć inną łapiesz niuanse?" ---> Cytuję twoją wypowiedź: "Czyli takie "miliony much jedzą gówno więc nie mogą się mylić". Ja mam własny rozum i nawet zdaniem papieża bym się nie sugerował". Sam twierdzisz, iż nie słuchałbyś się nikogo, ale w tym samym momencie mówisz, że masz konto by wyrażać opinie, które będą kierować innych? Nielogiczne.

"A jeśli Twoja psychika jest zbyt krucha żeby się zmierzyć z krytyka swojej miłość" ---> Ponownie, umniejszanie rozmówcy oraz wyzwiska. Przypomnę, że w twoich pierwszych słowach powiedziałeś: "Pokazujesz się tutaj jako psychofan.", a potem "Jesteś dosłownym przeniesieniem małpy z filmu". Niezła projekcja, ale dobrze wiedzieć, że masz kruchą psychikę. Nie jest mi to potrzebne do życia kruchuszku :P.

Ostatniego fragmentu nie zacytuję, ale bardzo wątpię, że twoja wypowiedz długo tu postoi - słowa, których użyłeś łamią MOCNO regulamin Filmwebu. Szczere pytanie: Czy wszystko jest dobrze w twoim życiu? Chryste. To co napisałeś jest obrzydliwe. Współczuję i nie pozdrawiam. Fuj.

ocenił(a) film na 7
Naver2956

Przede wszystkim znany hejter gunna i wielbiciel Snydera :P

ocenił(a) film na 9
wsad19

Kto konkretnie? Jest ich tu całkiem sporo. Dla przykładu:

mariooks1945 wchodził pod KAŻDY post odnośnie nowego Supermana i mówił natępujące słowa:

"Film nie będzie przyzwoity bo Gunn to duży dzieciak, ot co ;-)"
"Krypto homeXD Skojarzyło się od razu z E. T. Home ;-) Tyle, że Gunn nie jest drugim Spielbergiem."
"Lubisz nowego Supermana? XDDDD"
"James Gunn dobry? LOL"
"Ten film nie ma nawet podejścia do efektów z Man of Steel"
"Nie lubisz wersji Snydera? Masz konkretny problem z tego co tu widzę. Zalecam skorzystanie z pomocy. Dyskusja z Tobą nie ma sensu."

aronn zaś ignoruje masę pozytywnych recenzji, które nie zgadzają się z jego poglądami - MoS najlepszy, bo był mroczny i koniec kropka. Ignoruje również próby deeskalacji konfliktu. To pokazuje jak rzetylnym jest recenzentem. :P

amy_revel to chyba multikonto - liczne wyzwiska w późniejszych komentarzach, cytuję: "Widzę że ty jesteś dokładnie jak ten film. Infantylny i głupi do tego bardzo męczący", komiczne porównania: "Superman zasługuje na 1/10 bo jest dla dzieci a nie jest taki jak Zielona Mila", brak logicznej argumentacji, brak znajomości gatunków filmowych, ciągła zmiana płci w wypowiedziach - raz używa zaimków żeńskich, a raz męskich - a samo konto, jak mówi autor, powstało tylko dla wystawienia negatywnej opinii, cytuję: "Stworzyłam konto bo film jest po prostu słabym, miejscami infantylny efekty CGI rażą po oczach."

ocenił(a) film na 10
amy_revel

I słaby na jeden?? Nwm jakoego cgi oczekujesz od mega zróżnicowanych postaci z absurdalnymi mocami. Właściwe to nie widzę żadnego sensownego argumentu. Zwyky internetowy troll, jesteś jedna z tych małp z tego filmu :D

ocenił(a) film na 9
lapgolebia

Ostrzegaj przed spoilerami. Ale tak, cameo snyderbotów było komiczne :D. Kto by się szczerze spodziewał, że Gunn umieści ich w nowym Supermanie? Powinni być wdzięczni, bo sami chcieli uwagi od DC, i ją dostali. Pozdrawiam serdecznie