Sylwester w Nowym Jorku

New Year's Eve
2011
6,3 70 tys. ocen
6,3 10 1 70068
4,3 13 krytyków
Sylwester w Nowym Jorku
powrót do forum filmu Sylwester w Nowym Jorku

Po genialnym Love Actually, byłem przekonany że może coś w podobnym klimacie obejrzę. Tymczasem dno się urwało. Film ma tak beznadziejną, naiwną i głupią fabułę, że nawet aktorom odechciało się dać z siebie minimum. Przy tym filmie Listy do M to arcydzieło. Lepszy klimat to miały kiedyś kroniki filmowe. Stosunek ilości znanych nazwisk w tym przypadku jest odwrotnie proporcjonalny do oczekiwań widza. Kolejny raz dałem się nabrać na schemat: poczekajmy, może się rozkręci. Tym razem się skręcił. Quo vadis amerykański filmie?

mwojtex

zgadzam się niestety...nieodmiennie zastanawia mnie przy takim "dziele" po co? po co zbiera się taką obsadę i robi film o niczym? film nawet nie irytujący, ale po prostu żaden;

ocenił(a) film na 6
lubika8

Dopisuję się do waszych komentarzy, tak go reklamowali- wspaniała obsada, komedia romantyczna i w ogóle, a tu taka porażka,że żałuję, że go obejrzałam...dosłownie...

ocenił(a) film na 6
mwojtex

Całkowicie zgadzam się z Twoją opinią. Potworne rozczarowanie. Także nasunęło mi się mimowolnie porównanie do fantastycznego "Love Actually", gdy pierwszy raz usłyszałam o tym filmie, pomyślałam, że Amerykanie chcą zrobić swoją wersję. Jakże mizernie im to wyszło...

Kiedy zobaczyłam obsadę, pomyślałam, że tylu dobrych aktorów odrzuciłoby przecież słaby scenariusz (a tu ewidentnie mamy z takim do czynienia), a skoro zgodzili się na udział, to film nie może być zły. Co za przykra niespodzianka...

Za dużo gwiazd, za dużo wątków, przez co żaden nierozwinięty należycie, jakby pisany i kręcony w pośpiechu, żeby zdążyć przed tą sylwestrową północą...