Mam pytanie dla tych co oglądali film i serial...
Czy w filmie jest przedstawiona serialowa opowieść o Jezusie tyle tylko, że rozszerzona?
no właśnie? bo w zwiastunie 100% scen jest z serialu...serial widziałam, więc średnio opłaca się iść na film jeśli nie będzie niczego nowego ;P
O to właśnie mi chodzi. Mam nadzieję że tak nie jest, ale jeśli zwiastun to 100% serialu to nie ma chyba co spodziewać się czegoś innego.
Ponoć dodali sceny, które nie weszły do serialu (nie wiem ile) ale... wycięli Szatana - Baraka :)
Patrząc na czasz - to może tego trochę jest. Odcinki z Jezusem były chyba tylko 2.
Serial oglądałem z pół roku temu, ale wydaje mi się, że odcinków o Jezusie były 4. Epizod 6 "Hope" był o rodzicach Jezusa i jego dzieciństwie. "Mission" o działalności kaznodziejskiej Jezusa. "Betrayal" o wydarzeniach związanych z Ostatnią Wieczerzą i późniejszą zdradą Judasza. No i w końcu "Passion", czyli męka i śmierć. 3 godziny były, więc wychodziłoby na to, że sporo scen powywalali. IMHO to słaby pomysł, żeby teraz wypuszczać film do kin. Lepiej by zrobili, gdyby najpierw był film, później serial w TV, tak jak się to zazwyczaj odbywa.
Napisałem tak bo na Polsacie leciał w wersji, chyba 4 czy 5, odcinkowej. Czyli widocznie puszczali po 2.
Tak sobie patrzę na repertuar mojego kina w internecie i "Syn Boży" jest dozwolony od 8 lat,a "Biblia" na Polsacie była od 16 lat. Wygląda na to, że powywalali najbrutalniejsze sceny a zamiast nich będzie pewnie Jezus głaszczący jagniątka itd.