PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=831490}
7,0 330  ocen
7,0 10 1 330
6,2 5 krytyków
Syndrom zimowników
powrót do forum filmu Syndrom zimowników

W filmie sa wstawki z ludzikami z modeliny ala Celebrity Death Match z MTV w takim klimacie, ruchome zdjecia czarnobiale tak ze oprawa graficzna jest na dobrym poziomie i nie pozwala sie nudzic. Co do samych eksperymentow na ludziach to zabraklo mi troche szczegolow bo na pewno obserwacji jak i samych eksperymentow bylo wiecej niz pokazano na filmie.

Przy okazji mialem refleksje ze z testow na grupie ludzi ktora jest odizolowana od rodziny i reszty swiata bardziej korzystaja korporacje niz NASA ktora ma budowac bazy na marsie.

ocenił(a) film na 8
gnat8010

Zgoda. Zrobiono ten dokument w bardzo ugrzecznionej wersji. Choć ogólnie jestem zdania, że nie tylko jest to ważne zagadnienie z terenu psychologii, co również pod względem polarnictwa. Ciekawe i bogate materiały.
Wracając do meritum. Nawet tak prozaiczna lala była tematem tabu i po latach nadal byli skrępowani mówiąc o niej. Picie wódki (hektolitry) nie jest dla Polaka ani wstydem, ani problemem. Ale rozmowy o seksie cały czas są ponad pewien standard kulturowy. A przypominam, że wszyscy z nich byli wykształconymi świadomymi ludźmi.
Ludziki i makieta świetne. Głupi był motyw windy i laboratorium. Ale i tak daje mocne 7, a może nawet zasługuje na 8.

ocenił(a) film na 6
srick.pl

Z doswidczenia wiem ze ludzie ktorzy musza przyciagac uwage rozmowami o seksie z reguly maja cos z garem albo nie sa interesujacy. Sex sie robi a nie o nim gada wiec zalezy jak spojrzysz na to. Picie wodki na litry w sumie jest tak samo slabe jak gadki o seksie ale lepiej byc w sumie alkoholikiem niz erotomanem bo z tego pierwszego mozna sie wyleczyc.

ocenił(a) film na 8
gnat8010

Z picia nigdy się nie wyleczysz. Przykre, ale prawdziwe. I już chyba lepiej jak się jest erotomanem. Choć jak każde uzależnienie, szkodzisz przy tym sobie i innym. No ale masz rację. O pewnych rzeczach nie wypada paplać publicznie. Pozdrawiam