Szalone serce

Crazy Heart
2009
7,1 16 tys. ocen
7,1 10 1 16027
6,4 15 krytyków
Szalone serce
powrót do forum filmu Szalone serce

Dobry

ocenił(a) film na 8

Oklepana historia, okraszona znakomitym aktorstwem, w postaci pary Gyllenhaal i Bridges i świetną muzyką. Jak komuś się podobał "Walk the line" to powinien zobaczyć.

ocenił(a) film na 7
malva

to prawda świetne aktorstwo i świetny kawałek mi z tego filmu najbardziej jednak podobała się oskarowa piosenka ryan bingham- crazy heart :) a co do samego filmu to faktycznie oklepany;)

bary116

Zgadzam się z przedmówcami...
Oklepana historyjka niestety.

ocenił(a) film na 5
malva

najpierw oglądałem Crazy Heart, dzisiaj Walk the Line... te filmy to jakby kopie ;-) Świetne aktorstwo, poznałem rewelacyjną muzykę... ale film jakiś taki oklepany. Nic tylko sklepać maskę reżyserowi, że coś spartolił, bo w obu przypadkach były zadatki na rewelacyjny film.

ocenił(a) film na 8
ad4mm

Z tym, ze wg mnie "Walk The Line" dużo lepszy, nie miałam jakiś tam zarzutów do scenariusza czy reżyserii. Biografie muzyków słyną z tego, ze w pewnym momencie pojawiają się problemy z nałogiem, rozpad rodziny itp, stąd to wrażenie "oklepania". Dla mnie "Walk The Line" bardziej chwytał za serce, pamiętam że porządnie się wzruszyłam, głównie za sprawą świetniej postaci stworzonej przez Witherspoon.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
malva

Jasne, że sam scenariusz oklepany a po sukcesie Zapaśnika zapewne czeka nas jeszcze sporo filmów o podobnej tematyce. Co wyróżnia ten film na plus to świetna kreacja Bridges`a i rewelacyjna muzyka.