PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130831}

Szepty w mroku

Saint Ange
2004
5,3 4,3 tys. ocen
5,3 10 1 4341
5,6 9 krytyków
Szepty w mroku
powrót do forum filmu Szepty w mroku

Niesamowicie mroczne lokacje, muzyka po prostu wspaniała (od razu ściągam soundtrack :D) i aktorstwo przecież też bardzo dobre....Główna bohaterka z wyglądu przypominała mi trochę M.Bellucci, tyle że kilkanaście lasy młodszą....Jeśli chodzi o fabułę to jest ona moim zdaniem bardzo dobra, ostatnie sceny gdy jest taka całkowicie jasno sa naprawdę znakomite, niebywała wręcz wizja reżysera...Nie ma akcji w tym filmie, bo to nie tania sensacyjka, tylko horror z klimatem, trochę mi przypominał azjtayckie produkcje, gdzie przecięż też niezbyt dużo się dzieje a są straszne jak zadne inne...Zdarzyło się mi nawet wystraszyć (takiemu wyjadaczowi :D) kilka razy, a 1 raz to naprawdę solidnie przy scenie z lustrem....Francuzi potrafią robić horrory (HAUTE TENSION , POD MOJĄ SKÓRĄ, KALWARIA, )

T_M_K

oglądałam ten film z siostrą i może jesteśmy za głupie, ale nie bardzo rozumiemy, co się tym dzieciom w tym szpitalu właściwie stało i czemu główna bohaterka umiera... skoro tobie się podobał to możesz nam to objaśnić?