Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

6.6/10

ocenił(a) film na 7

"Szklana pułapka 5" to solidny obraz z gatunku mało realnego kina sensacyjnego. Efekty specjalne są świetne a sceny akcji widowiskowe. Dynamiczne, ale nie oczojebne zdjęcia. Aktorstwo jest bardzo słabe a scenariusz i dialogi momentami żenujące. Muzyka jest trochę za bardzo schowana. Film stara się być zabawny, ale przeważnie to nie wychodzi.
Dlaczego więc, tak dobrze się na nim bawiłem? (zwycięzca konkursu dostanie zrobioną przeze mnie laurkę i maila z gratulacjami)

pawel_cimochowski

Lubię to!

ocenił(a) film na 7
rbodzenta

Bez pejsbooka proszę ;).

ocenił(a) film na 7
kentuckyman

Nieźle, ale bez polotu :I.

ocenił(a) film na 7
pawel_cimochowski

Atak na mój poziom inteligencji zaakcentowany wulgaryzmami jest najwyżej punktowany. Liczę na kreatywność ;). Nie wstydźcie się ;).

pawel_cimochowski

Bo Jack pomylił Czarnobyl z Grenoble ;)

pawel_cimochowski

Poza tym to już jest taki typ filmu. U mnie 6/10, aczkolwiek nie żałuję, że obejrzałam.

pawel_cimochowski

bo jesteś pajac...
cholerny?

jak tym razem?

ocenił(a) film na 7
kentuckyman

Próbuj, próbuj ;p.

pawel_cimochowski

Hmmm... Ja mam pare podpowiedzi ale... no, kto wie :)
1. Bo upoiłeś sie napojem Bogów przed seansem?! :) Lub innymi "cud" rzeczami? :):)
2. Bo kochasz ten szelmowski, przeuroczy uśmiech pana niezniszczalnego? Ja jestem kobietą, ja kocham, Ty mężczyzną, może akurat masz takie upodobania? :)
3. Trzeciego punktu nie mam, ale jestem ciekawa Twojej odpowiedzi :):):)
I bardzo lubię laurki :):):)
Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 6
pawel_cimochowski

Bo spada rozrodczość wśród wiewiórek na Kielecczyźnie... Wczoraj byłem w Srarkadii na seansie, po drodze znalazłem stówkę co mogło wydawać się bonusem od opatrzności i informacją, że swoich moniaczków na film nie powinienem wydawać. Ale jednak nie. Głupot w filmie na pęczki, fantazja na całego, również efekty specjalne na granicy zajęcz-wykrzycz, ale trzeba przyznać, że te ostanie bardzo widowiskowe i za nie 6 punktów. Poza tym człowiek się przyzwyczaił do czerstwej już japy Willisa i co za tym idzie zapowiedzi filmu akcji w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Film się dobrze ogląda, bo jest sporo bałaganu a nikt nie oczekuje od filmów z tej serii poszanowania praw fizyki, logiczności czy głębokiej treści. Oczekuje się dynamicznego biegu wydarzeń i morza ognia, w którym Bruce - ten stary razowiec; wypiekł się już w 4 poprzednich odcinkach. Tym razem odrobina masła w postaci syna miała sprawić, że mimo czerstwości głównego bohatera film będzie nadal smakował. Myślę, że się udało - nie wytarłem siedzenia od kręcenia się w fotelu.